Bucuria înaintării lucrării lui Dumnezeu

  Doamne, Dumnezeul nostru, din mâna Ta vin toate aceste bogății pe care le-am pregătit ca să-Ți zidim o casă Ție, Numelui Tău celui sfânt, și ale Tale sunt toate. (1 Cronici 29:16)

  La construirea templului, apelul pentru daruri a fost întâmpinat cu un răspuns din inimă. Poporul nu a dat de silă; ei s-au bucurat la gândul că se ridică o clădire pentru închinare lui Dumnezeu. În acest scop, ei au dăruit mai mult decât suficient. David a binecuvântat pe Domnul înaintea întregii adunări și a spus: „Căci ce sunt eu și ce este poporul meu ca să putem să-Ți aducem daruri de bunăvoie? Totul vine de la Tine și din mâna Ta primim ce-ți aducem.” (…)

  David a înțeles bine de unde proveneau toate îndurările sale. O, ce bine ar fi dacă cei din zilele noastre, care se bucură de dragostea Mântuitorului, ar fi conștienți că argintul și aurul sunt ale Domnului, le-ar folosi pentru slava Sa și nu le-ar reține cu părere de rău pentru a se îmbogăți ei înșiși! El are dreptul de necontestat asupra a tot ceea ce a încredințat creaturilor Sale. Tot ce dețin ei Îi aparține Lui.

  Sunt obiective înalte și sfinte, care necesită resurse; investind în acestea, ele vor aduce dătătorilor o bucurie mai mare și continuă decât dacă acestea ar fi fost cheltuite pentru mulțumirea personală sau strânse din lăcomie de câștig. (…)

  Mulți rețin cu egoism posesiunile lor și își amăgesc conștiința alcătuind un plan de a face ceva măreț pentru cauza lui Dumnezeu după moartea lor. Ei întocmesc un testament prin care donează bisericii o sumă mare de bani împreună cu dobânzile aferente, și apoi stau liniștiți cu simțământul că au făcut tot ce li se cere. Oare prin aceasta au dovedit ei lepădare de sine? Dimpotrivă, nu au dovedit decât egoism. Când nu mai au la ce să-și folosească banii, își propun să Îi dea lui Dumnezeu. Însă îi rețin pentru ei cât de mult pot, până când sunt constrânși să renunțe la ei de vreun mesager pe care nu îl pot respinge.

  Dumnezeu ne-a făcut pe toți ispravnicii Săi și nu ne-a îngăduit să ne neglijăm datoria sau s-o lăsăm pe seama altora. Apelul pentru mijloace pentru înaintarea adevărului nu va fi niciodată mai urgent ca acum. Banii noștri nu vor face niciodată mai mult bine decât acum, în prezent… Dacă lăsăm ca alții să facă ceea ce Domnul așteaptă de la noi, procedăm greșit și față de noi, și față de El, care ne-a dat totul… Dumnezeu lasă ca fiecare să facă ceea ce își propune în privința aceasta, pe tot parcursul vieții. – Review and Herald, 17 octombrie 1882

  Bucuria înaintării lucrării lui Dumnezeu - 2019. Dacă lăsăm ca alții să facă ceea ce Domnul așteaptă de la noi, procedăm greșit și față de noi, și față de El, care ne-a dat totul… Dumnezeu lasă ca fiecare să facă ceea ce își propune în privința aceasta, pe tot parcursul vieții.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...