Ce citim noi?

  Ia seama bine la citire. (1 Timotei 4:13)

  Vrăjmașul știe că mintea este influențată de lucrurile cu care este hrănită. El caută să-i conducă atât pe copii, cât și pe adulți să citească tot felul de cărți de povești, basme și altă literatură de acest fel. Cei care cedează acestei ispite curând își pierd gustul pentru lectura sănătoasă. Studiul Bibliei nu-i mai interesează. Puterile lor morale slăbesc. Păcatul le apare din ce în ce mai puțin respingător. Se va da pe față tot mai multă necredincioșie, și dezgustul pentru îndeplinirea datoriilor practice ale vieții va crește tot mai mult. Pe măsură ce devine pervertită, mintea va căuta doar lectura cu caracter stimulent.

  Trebuie evitate chiar și lucrările care nu stimulează în mod negativ mintea și nu corup atât de mult, dacă ele stârnesc repulsie față de studiul Bibliei. Acest Cuvânt este adevărata mană. Fie ca toți să renunțe la cărțile care nu sunt hrană pentru minte. Nu poți face lucrarea lui Dumnezeu având o percepție clară, atâta timp cât mintea este ocupată cu o asemenea lectură. (…)

  Cercetează-ți propria experiență în ce privește influența lecturilor ușoare. După ce petreci timp cu o astfel de lectură, mai poți să deschizi Biblia și să citești cu interes cuvintele vieții? Nu cumva găsești că această Carte a lui Dumnezeu nu e interesantă?

  Pentru a putea avea un tonus al minții sănătos și principii religioase solide, noi trebuie să trăim în comuniune cu Dumnezeu prin Cuvântul Său. Biblia este ghidul nostru spre o viață mai bună, mai înaltă, arătându-ne calea mântuirii. Ea conține cea mai interesantă și cea mai instructivă istorie și biografie ce a fost scrisă vreodată. Cei a căror imaginație nu a fost încă pervertită prin citirea unei literaturi de ficțiune vor socoti Biblia ca cea mai interesantă dintre toate cărțile.

  Lasă deoparte cu hotărâre orice lectură fără valoare. O astfel de lectură nu îți va întări spiritualitatea, ci va introduce în minte sentimente care vor perverti imaginația, determinându-te să te gândești mai puțin la Domnul Isus și să fii mai puțin preocupat de învățăturile Sale prețioase. (…)

  Biblia este Cartea cărților. Dacă iubești Cuvântul, cercetându-l ori de câte ori ai ocazia, ca să intri în posesia comorii bogate pe care o conține și să te înzestreze pentru orice lucrare bună, atunci poți fi sigur că Domnul Isus este Cel ce te atrage spre Sine. – Signs of the Times, 13 iunie 1906

  Ce citim noi? - 2019. Cercetează-ți propria experiență în ce privește influența lecturilor ușoare. După ce petreci timp cu o astfel de lectură, mai poți să deschizi Biblia și să citești cu interes cuvintele vieții? Nu cumva găsești că această Carte a lui Dumnezeu nu e interesantă?
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...