Familia regală

  Cine crede în Fiul are viața veșnică. (Ioan 3:36)

  Cei care sunt cu adevărat copiii lui Dumnezeu Îi sunt credincioși Lui; ei nu fac parte dintre aceia care se îndoiesc și sunt veșnic nemulțumiți… În toate veacurile și în fiecare națiune, cei care cred că Domnul Isus poate să-i salveze, și îi va salva personal din păcat, sunt cei aleși și puși deoparte pentru Dumnezeu; ei sunt comoara Sa specială. (…)

  Domnul a deschis înțelegerii noastre adevăruri valoroase, prin Duhul Său cel Sfânt, și noi ar trebui să răspundem la aceasta prin fapte corespunzătoare de evlavie și devoțiune, în armonie cu privilegiile și avantajele speciale care ne-au fost acordate. Domnul așteaptă să-Și manifeste îndurarea față de poporul Său, să-i ofere o cunoaștere cât mai cuprinzătoare a caracterului Său de Tată, a bunătății, milei și dragostei Sale. El este doritor să le arate slava Sa, iar dacă merg înainte pe calea cunoașterii Domnului, ei vor ști că El are totul pregătit.

  Cei ce sunt ai lui Dumnezeu nu se bizuie pe orice, ci pe temelia sfântă a adevărului Evangheliei. Ei trebuie să țină pasul cu Conducătorul lor, privind continuu la Domnul Isus, Autorul și Desăvârșitorul credinței lor, mergând înainte și în sus și neavând nimic de-a face cu lucrările nerodnice ale întunericului. (…)

  Este privilegiul copiilor lui Dumnezeu să fie eliberați de sub stăpânirea poftelor firii și să-și păstreze caracterul deosebit, ceresc, care îi face să fie diferiți de cei care iubesc lumea. Ei sunt separați de lume în ce privește moralitatea lor, obiceiurile și practicile lor. Cine sunt copiii lui Dumnezeu? Ei sunt membri ai familiei regale, o națiune de neam regesc, un popor deosebit, care aduce laude Aceluia care i-a scos din întuneric la lumina Sa minunată. (…)

  Cei cărora li s-au încredințat comorile adevărului, oare nu vor aprecia ei avantajele deosebite ale luminii pe care o au și privilegiul de a fi fost răscumpărați prin sacrificiul Fiului lui Dumnezeu pe crucea de pe calvar? Noi vom fi judecați după lumina care ne-a fost dată și nu putem găsi nicio scuză pentru a ne abandona calea. Calea, adevărul și viața ne-au fost puse înainte. (…)

  Trebuie să ne așezăm voința în armonie cu voința Domnului și să luăm cu fermitate decizia ca, prin harul Său, să fim liberi de păcat. – Review and Herald, 1 august 1893

  Familia regală - 2019. Cei ce sunt ai lui Dumnezeu nu se bizuie pe orice, ci pe temelia sfântă a adevărului Evangheliei. Ei trebuie să țină pasul cu Conducătorul lor, privind continuu la Domnul Isus, Autorul și Desăvârșitorul credinței lor, mergând înainte și în sus și neavând nimic de-a face cu lucrările nerodnice ale întunericului.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...