Exemplu de dărnicie

  Cine seamănă puțin, puțin va secera, iar cine seamănă mult, mult va secera. (2 Corinteni 9:6)

  Dărnicia este una dintre direcțiile spre care ne îndrumă Duhul Sfânt, iar când cei care susțin că fac parte din poporul lui Dumnezeu refuză să ofere și rețin astfel de la Domnul ceea ce este al Său, ei vor suferi pierderi spirituale. (…)

  Ar fi mai bine să nu dăm deloc decât să dăm cu părere de rău, căci dacă dăm din ceea ce avem fără a avea un spirit de dărnicie, noi Îl sfidăm pe Dumnezeu. Să nu uităm că avem de-a face cu Cel de care noi depindem pentru fiecare binecuvântare, Cel care citește fiecare gând al inimii, fiecare scop al minții.

  Apostolul Pavel avea o lucrare specială de prezentat fraților din Corint. Era foamete în Ierusalim, iar apostolii „au hotărât să trimită, fiecare după puterea lui, un ajutor fraților care locuiau în Iudeea”. Ei au prezentat nevoia în fața bisericilor, așteptându-se să primească o sumă mică pentru acoperirea nevoilor sfinților și au prezentat Domnului în rugăciune nevoia respectivă.

  Însă credincioșii macedoneni, mișcați de Duhul lui Dumnezeu, pentru început s-au consacrat pe ei înșiși lui Dumnezeu și apoi au dat tot ce au avut. Au simțit că au astfel privilegiul de a-și exprima încrederea în Dumnezeu. Credincioșii din Macedonia erau săraci, însă ei nu trebuiau să fie mânați de la spate ca să dea. Ei s-au bucurat că puteau să contribuie și ei cu ceea ce aveau. A fost inițiativa lor să vină în față și să dea, în simplitatea și integritatea lor, din iubire pentru frații lor, lipsindu-se de hrană și îmbrăcăminte în cazurile în care nu aveau bani. Iar când apostolii au vrut să-i oprească, ei i-au rugat să primească darurile lor și să le ducă sfinților aflați în nevoie.

  Această lepădare de sine și acest sacrificiu de sine au depășit cu mult așteptările lui Pavel și el a fost plin de recunoștință și apoi, încurajat de acest exemplu, l-a solicitat pe Tit să încurajeze biserica din Corint să facă același fel de fapte bune. (…)

  „Noi dar am rugat pe Tit să isprăvească această strângere de ajutoare pe care o începuse. După cum sporiți în toate lucrurile: în credință, în cuvânt, în cunoștință, în orice râvnă și în dragostea voastră pentru noi, căutați să sporiți și în această binefacere.”

  Această acțiune din partea macedonenilor a fost inspirată de Dumnezeu ca să trezească și în biserica din Corint spiritul dărniciei. – Review and Herald, 15 mai 1900

  Exemplu de dărnicie - 2019. Ar fi mai bine să nu dăm deloc decât să dăm cu părere de rău, căci dacă dăm din ceea ce avem fără a avea un spirit de dărnicie, noi Îl sfidăm pe Dumnezeu. Să nu uităm că avem de-a face cu Cel de care noi depindem pentru fiecare binecuvântare, Cel care citește fiecare gând al inimii, fiecare scop al minții.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.