Exemplu de dărnicie

  Cine seamănă puțin, puțin va secera, iar cine seamănă mult, mult va secera. (2 Corinteni 9:6)

  Dărnicia este una dintre direcțiile spre care ne îndrumă Duhul Sfânt, iar când cei care susțin că fac parte din poporul lui Dumnezeu refuză să ofere și rețin astfel de la Domnul ceea ce este al Său, ei vor suferi pierderi spirituale. (…)

  Ar fi mai bine să nu dăm deloc decât să dăm cu părere de rău, căci dacă dăm din ceea ce avem fără a avea un spirit de dărnicie, noi Îl sfidăm pe Dumnezeu. Să nu uităm că avem de-a face cu Cel de care noi depindem pentru fiecare binecuvântare, Cel care citește fiecare gând al inimii, fiecare scop al minții.

  Apostolul Pavel avea o lucrare specială de prezentat fraților din Corint. Era foamete în Ierusalim, iar apostolii „au hotărât să trimită, fiecare după puterea lui, un ajutor fraților care locuiau în Iudeea”. Ei au prezentat nevoia în fața bisericilor, așteptându-se să primească o sumă mică pentru acoperirea nevoilor sfinților și au prezentat Domnului în rugăciune nevoia respectivă.

  Însă credincioșii macedoneni, mișcați de Duhul lui Dumnezeu, pentru început s-au consacrat pe ei înșiși lui Dumnezeu și apoi au dat tot ce au avut. Au simțit că au astfel privilegiul de a-și exprima încrederea în Dumnezeu. Credincioșii din Macedonia erau săraci, însă ei nu trebuiau să fie mânați de la spate ca să dea. Ei s-au bucurat că puteau să contribuie și ei cu ceea ce aveau. A fost inițiativa lor să vină în față și să dea, în simplitatea și integritatea lor, din iubire pentru frații lor, lipsindu-se de hrană și îmbrăcăminte în cazurile în care nu aveau bani. Iar când apostolii au vrut să-i oprească, ei i-au rugat să primească darurile lor și să le ducă sfinților aflați în nevoie.

  Această lepădare de sine și acest sacrificiu de sine au depășit cu mult așteptările lui Pavel și el a fost plin de recunoștință și apoi, încurajat de acest exemplu, l-a solicitat pe Tit să încurajeze biserica din Corint să facă același fel de fapte bune. (…)

  „Noi dar am rugat pe Tit să isprăvească această strângere de ajutoare pe care o începuse. După cum sporiți în toate lucrurile: în credință, în cuvânt, în cunoștință, în orice râvnă și în dragostea voastră pentru noi, căutați să sporiți și în această binefacere.”

  Această acțiune din partea macedonenilor a fost inspirată de Dumnezeu ca să trezească și în biserica din Corint spiritul dărniciei. – Review and Herald, 15 mai 1900

  Exemplu de dărnicie - 2019. Ar fi mai bine să nu dăm deloc decât să dăm cu părere de rău, căci dacă dăm din ceea ce avem fără a avea un spirit de dărnicie, noi Îl sfidăm pe Dumnezeu. Să nu uităm că avem de-a face cu Cel de care noi depindem pentru fiecare binecuvântare, Cel care citește fiecare gând al inimii, fiecare scop al minții.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...