Primind pentru a oferi

  Isus a luat pâinile, a mulțumit lui Dumnezeu, le-a împărțit ucenicilor, iar ucenicii le-au împărțit celor ce ședeau jos; de asemenea, le-a dat și din pești cât au voit. (Ioan 6:11)

  Prin această minune, Domnul Hristos a arătat că lucrarea misionară trebuie să fie legată de lucrarea de predicare a Cuvântului. Domnul nu le-a dat doar hrană spirituală oamenilor; El le-a dat și hrana obișnuită pentru a le satisface foamea fizică. Această lucrare plină de compasiune a ajutat la fixarea în mințile oamenilor a cuvintelor adevărului pe care El le rostise.

  Prin această minune, Domnul Hristos dorește să ne învețe adevărul din cuvintele: „Fără Mine nu puteți face nimic.” El este sursa oricărei puteri, dătătorul tuturor binecuvântărilor noastre vremelnice și spirituale. El folosește ființele omenești ca împreună-lucrători cu El și, în calitate de mâini ale Sale, le dă o parte de făcut. Noi trebuie să primim de la El nu ca să strângem pentru propria satisfacție, ci ca să oferim și altora. Iar când facem această lucrare, să nu ne așteptăm să ni se aducă elogii. Toată slava trebuie să fie adusă Domnului. Nu ucenicii trebuiau să primească laude pentru că au hrănit cei cinci mii de oameni. Ei au fost doar instrumentele folosite de Domnul. (…)

  El, Domnul și marele Lucrător, nu dormitează niciodată. El lucrează continuu pentru îndeplinirea armonioasă a planurilor Sale. El ne încredințează talanți pentru ca noi să cooperăm cu El. Nu trebuie să uităm niciodată că nu suntem decât instrumente în mâinile Sale. „Cel ce are motive de slavă să aducă slavă Domnului.”

  Toți cei care L-au acceptat deja pe Hristos nu vor fi mulțumiți să se bucure doar ei de favoarea divină fără a împărtăși și altora bucuria care le înveselește sufletele. Consacrarea cea mai curată și sfântă este cea care conduce la eforturi perseverente, neegoiste pentru salvarea celor din afara turmei. (…)

  Cei care împart și altora din bogățiile harului divin vor fi ei înșiși îmbogățiți. Îngerii lucrători așteaptă și tânjesc după canale prin care să poată transmite comorile cerului. Bărbații și femeile pot atinge cel mai înalt stadiu al dezvoltării intelectuale și morale doar prin conlucrarea cu Domnul Isus într-un efort neegoist pentru binele altora. Niciodată nu suntem atât de îmbogățiți ca atunci când încercăm să îmbogățim pe alții. Comoara noastră nu se micșorează dacă o împărtășim și altora. Cu cât aducem mai multă lumină în viața altora, cu atât va străluci mai tare lumina noastră. – Review and Herald, 4 aprilie 1907

  Primind pentru a oferi - 2019. Toți cei care L-au acceptat deja pe Hristos nu vor fi mulțumiți să se bucure doar ei de favoarea divină fără a împărtăși și altora bucuria care le înveselește sufletele. Consacrarea cea mai curată și sfântă este cea care conduce la eforturi perseverente, neegoiste pentru salvarea celor din afara turmei.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...