Temperanța creștină

  Vă îndemn dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. (Romani 12:1)

  Trăim într-un veac de necumpătare. Sănătatea și viața sunt sacrificate de către foarte mulți pentru a-și satisface apetitul pentru îngăduințe dăunătoare. Aceste timpuri din urmă sunt caracterizate printr-o moralitate scăzută și debilitate fizică, acestea fiind consecința acestor îngăduințe și a lipsei de voință generală de a se angaja în muncă fizică. Mulți suferă în prezent din cauza lipsei de activitate și a unor obiceiuri greșite. (…)

  Când obișnuim să mâncăm și să bem astfel încât ne slăbim puterea fizică și mentală sau devenim prada unor obiceiuri care duc spre aceleași rezultate, noi Îl dezonorăm pe Dumnezeu pentru că Îl jefuim de serviciul pe care îl cere de la noi. Cei care se complac și își îngăduie apetitul nenatural pentru tutun fac acest lucru pe seama sănătății lor. Ei își distrug energia nervoasă, își slăbesc forțele vitale și își sacrifică tăria minții.

  Cei care susțin a fi urmași ai lui Hristos, dar se încarcă cu acest teribil păcat nu pot aprecia așa cum se cuvine ispășirea și nu pot prețui lucrurile veșnice. Mințile care sunt încețoșate și parțial paralizate prin folosirea de narcotice sunt ușor învinse de ispite și nu se pot bucura de comuniune cu Dumnezeu.

  Cei care folosesc tutunul nu se pot abține de la folosirea băuturilor alcoolice. Două treimi dintre bețivii din țara noastră și-au format obiceiul de a bea alcool folosind tutun. Cei care susțin că tutunul le face rău se pot lămuri de greșeala pe care o fac lipsindu-se de acesta pentru câteva zile; tremurul nervos, amețeala și iritabilitatea pe care le simt le vor dovedi că această îngăduință păcătoasă i-a prins în sclavie. Le-a înfrânt puterea voinței. (…)

  Sunt irosiți în acest fel bani care ar putea fi folosiți pentru a-i îmbrăca pe cei goi, pentru a-i hrăni pe cei flămânzi și a le face cunoscut adevărul celor care sunt departe de Hristos. Ce rapoarte vor apărea atunci când filele vieții sunt puse în balanță în cartea lui Dumnezeu! Va ieși la iveală atunci că sume imense au fost cheltuite pe tutun și alcool! Pentru ce? Pentru a asigura sănătatea și a prelungi viața? Oh, nu! Pentru a ajuta la desăvârșirea caracterului creștin și la pregătirea pentru societatea îngerilor cerești? Oh, nu! Ci pentru a sluji unui apetit stricat, anormal, pentru ceea ce otrăvește și ucide nu doar pe cei ce le folosesc, ci și pe cei cărora le transmit ereditar boală și demență. – Signs of the Times, 6 ianuarie 1876

  Temperanța creștină - 2019. Când obișnuim să mâncăm și să bem astfel încât ne slăbim puterea fizică și mentală sau devenim prada unor obiceiuri care duc spre aceleași rezultate, noi Îl dezonorăm pe Dumnezeu pentru că Îl jefuim de serviciul pe care îl cere de la noi.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...