Temperanța creștină

  Vă îndemn dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. (Romani 12:1)

  Trăim într-un veac de necumpătare. Sănătatea și viața sunt sacrificate de către foarte mulți pentru a-și satisface apetitul pentru îngăduințe dăunătoare. Aceste timpuri din urmă sunt caracterizate printr-o moralitate scăzută și debilitate fizică, acestea fiind consecința acestor îngăduințe și a lipsei de voință generală de a se angaja în muncă fizică. Mulți suferă în prezent din cauza lipsei de activitate și a unor obiceiuri greșite. (…)

  Când obișnuim să mâncăm și să bem astfel încât ne slăbim puterea fizică și mentală sau devenim prada unor obiceiuri care duc spre aceleași rezultate, noi Îl dezonorăm pe Dumnezeu pentru că Îl jefuim de serviciul pe care îl cere de la noi. Cei care se complac și își îngăduie apetitul nenatural pentru tutun fac acest lucru pe seama sănătății lor. Ei își distrug energia nervoasă, își slăbesc forțele vitale și își sacrifică tăria minții.

  Cei care susțin a fi urmași ai lui Hristos, dar se încarcă cu acest teribil păcat nu pot aprecia așa cum se cuvine ispășirea și nu pot prețui lucrurile veșnice. Mințile care sunt încețoșate și parțial paralizate prin folosirea de narcotice sunt ușor învinse de ispite și nu se pot bucura de comuniune cu Dumnezeu.

  Cei care folosesc tutunul nu se pot abține de la folosirea băuturilor alcoolice. Două treimi dintre bețivii din țara noastră și-au format obiceiul de a bea alcool folosind tutun. Cei care susțin că tutunul le face rău se pot lămuri de greșeala pe care o fac lipsindu-se de acesta pentru câteva zile; tremurul nervos, amețeala și iritabilitatea pe care le simt le vor dovedi că această îngăduință păcătoasă i-a prins în sclavie. Le-a înfrânt puterea voinței. (…)

  Sunt irosiți în acest fel bani care ar putea fi folosiți pentru a-i îmbrăca pe cei goi, pentru a-i hrăni pe cei flămânzi și a le face cunoscut adevărul celor care sunt departe de Hristos. Ce rapoarte vor apărea atunci când filele vieții sunt puse în balanță în cartea lui Dumnezeu! Va ieși la iveală atunci că sume imense au fost cheltuite pe tutun și alcool! Pentru ce? Pentru a asigura sănătatea și a prelungi viața? Oh, nu! Pentru a ajuta la desăvârșirea caracterului creștin și la pregătirea pentru societatea îngerilor cerești? Oh, nu! Ci pentru a sluji unui apetit stricat, anormal, pentru ceea ce otrăvește și ucide nu doar pe cei ce le folosesc, ci și pe cei cărora le transmit ereditar boală și demență. – Signs of the Times, 6 ianuarie 1876

  Temperanța creștină - 2019. Când obișnuim să mâncăm și să bem astfel încât ne slăbim puterea fizică și mentală sau devenim prada unor obiceiuri care duc spre aceleași rezultate, noi Îl dezonorăm pe Dumnezeu pentru că Îl jefuim de serviciul pe care îl cere de la noi.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...