Îndurările fără număr ale lui Dumnezeu

  Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu și cine este Cel ce-ți zice: «Dă-mi să beau», tu singură ai fi cerut să bei, și El ți-ar fi dat apă vie.” (Ioan 4:10)

  Darurile lui Dumnezeu sunt pretutindeni și ele ajung la noi prin meritele Domnului Isus, pe care El L-a dat lumii. Apostolul Pavel izbucnește într-o exclamație de mulțumire, spunând: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare!” Dar Dumnezeu ne-a dat împreună cu Hristos toate lucrurile. Mugurele care se desface, florile care înfloresc, atât de variate și frumoase, plăcute pentru simțuri, constituie lucrarea Meșterului Artist ca expresie a iubirii Sale față de noi. Domnul a avut mare grijă ca totul să fie plăcut și reconfortant pentru noi, însă a făcut un efort cu mult mai mare ca să ne dea un dar prin care noi să ne putem desăvârși un caracter creștin, după modelul celui al lui Hristos.

  Prin florile de pe câmp, Dumnezeu ne atrage atenția la frumusețea caracterului Domnului Hristos… Dumnezeu iubește frumosul. El dorește ca noi să apreciem frumoasele flori de pe câmp și să învățăm de la ele lecția încrederii în El. Ele trebuie să fie învățătorii noștri… Domnul poartă de grijă florilor de pe câmp și le îmbracă cu frumusețe, dar ne transmite că noi, oamenii, suntem cu mult mai de preț în ochii Lui decât aceste flori cărora le poartă de grijă. (…)

  Să presupunem că Tatăl nostru binevoitor S-a săturat de nerecunoștința noastră și timp de câteva săptămâni ar reține binecuvântările Lui fără număr de la noi. Să presupunem că El S-ar descuraja văzând comorile Sale folosite în mod egoist și neauzind niciun cuvânt de laudă și mulțumire pentru îndurările Sale nemeritate, și ar face ca soarele să nu mai strălucească, roua să nu mai cadă și pământul să nu-și mai aducă roadele. Imaginează-ți ce s-ar întâmpla. Ce spaimă ar cuprinde lumea! Ce strigăte s-ar auzi atunci după hrană și după îmbrăcăminte!

  Dumnezeu ne-a dat nu numai binecuvântări care acoperă nevoile noastre vremelnice, ci S-a îngrijit și de binele nostru veșnic: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Său Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” O, dacă am fi cunoscut darul lui Dumnezeu, dacă am fi știut ce înseamnă darul lui Dumnezeu pentru noi, l-am fi căutat cu seriozitate și perseverență neșovăielnică! – Signs of the Times, 19 iunie 1893

  Îndurările fără număr ale lui Dumnezeu - 2019. Dumnezeu ne-a dat împreună cu Hristos toate lucrurile. Mugurele care se desface, florile care înfloresc, atât de variate și frumoase, plăcute pentru simțuri, constituie lucrarea Meșterului Artist ca expresie a iubirii Sale față de noi. Domnul a avut mare grijă ca totul să fie plăcut și reconfortant pentru noi.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...