Dragostea lui Isus, văzută în nori

  Curcubeul Meu, pe care l-am așezat în nori, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ… apele nu se vor mai face un potop ca să nimicească orice făptură. (Geneza 9:13-15)

  Cu câtva timp în urmă am fost binecuvântați cu unul dintre cele mai minunate curcubeie pe care le-am văzut vreodată. Am vizitat adesea galerii de artă și am admirat măiestria artiștilor în picturi ce reprezentau curcubeul făgăduinței lui Dumnezeu. (…)

  Când privim la curcubeul real, pecetea și semnul făgăduinței lui Dumnezeu față de noi că furtuna mâniei Sale nu va mai devasta lumea noastră prin apele unui potop, noi putem vedea ceea ce ochiul obișnuit nu poate vedea în această priveliște încântătoare. Și îngerii se bucură când privesc uimiți acest semn al iubirii lui Dumnezeu față de noi. Și Răscumpărătorul lumii privește asupra acestuia, căci prin intervenția Sa apare acest curcubeu pe cer, ca semn sau legământ al făgăduinței Sale față de noi. Dumnezeu Însuși privește la curcubeul din nori și Își aduce aminte de legământul cel veșnic dintre El și noi. (…)

  După ce manifestarea înfricoșătoare a puterii răzbunătoare a lui Dumnezeu prin distrugerea lumii din vechime a trecut, El a știut că cei care au fost salvați de la nimicire totală urmau să se înfricoșeze atunci când vedeau nori adunându-se pe cer, tunetele bubuind și fulgerele străbătând cerul, și că zgomotul furtunii și revărsarea apelor din ceruri aveau să stârnească teroare în inimile lor, de frica unui alt potop. (…)

  Familia lui Noe a privit cu admirație și respect sfânt, amestecat cu bucurie, semnul îndurării lui Dumnezeu care brăzda cerul. Curcubeul reprezintă iubirea lui Hristos care înconjoară pământul și atinge cerurile cele mai de sus, legând omenirea cu Dumnezeu și pământul cu cerul.

  Când urmărim această priveliște frumoasă, putem să ne bucurăm în Domnul, având asigurarea că El Însuși privește la acest semn al legământului Său și că, atunci când privește, Își aduce aminte de copiii Săi de pe pământ pentru care l-a întocmit. Durerile lor, primejdiile și încercările lor nu Îi sunt necunoscute. Ne putem bucura în speranța că asupra noastră este curcubeul legământului lui Dumnezeu. El nu-i va uita niciodată pe copiii Săi, care sunt continuu în atenția Sa. Cât de dificil este pentru mintea ființelor omenești finite să primească dragostea și duioșia lui Dumnezeu și gestul Său fără seamăn atunci când ne-a spus: „Voi privi la curcubeul din nori și Îmi voi aduce aminte de tine.” – Review and Herald, 26 februarie 1880

  Dragostea lui Isus, văzută în nori - 2019. Răscumpărătorul lumii privește asupra semnului iubirii lui Dumnezeu, căci prin intervenția Sa apare acest curcubeu pe cer, ca semn sau legământ al făgăduinței Sale față de noi. Dumnezeu Însuși privește la curcubeul din nori și Își aduce aminte de legământul cel veșnic dintre El și noi.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...