Doi fii

  Un om avea doi feciori. S-a dus la cel dintâi și i-a zis: „Fiule, du-te astăzi și lucrează în via mea!” „Nu vreau”, i-a răspuns el. În urmă, i-a părut rău și s-a dus. S-a dus și la celălalt și i-a spus tot așa. Și fiul acesta a răspuns: „Mă duc, doamne!” și nu s-a dus. Care din amândoi a făcut voia tatălui său? (Matei 21:28-31)

  În această parabolă, fiul care a refuzat să se ducă reprezenta neamurile, iar cel care a spus „Mă duc, doamne” îi reprezenta pe farisei. Domnul Hristos tocmai curățise templul de cei care îl întinaseră cu traficul interzis pe care îl practicau acolo. Divinitatea a străfulgerat prin umanitate, iar oamenii au putut vedea slava și puterea lui Dumnezeu manifestate înaintea lor… În drumul spre Ierusalim, mulțimea așternuse haine pe jos și ramuri de finic, aducându-I laude și cântând: „Osana, Fiul lui David!” Deși cei care s-au exprimat în acest fel nu au îndrăznit să-și continue aclamațiile în preajma porții templului, temându-se de preoți și conducători, copiii au preluat cântecul și Îl lăudau pe Dumnezeu în templu, cu glas tare: „Osana, Fiul lui David!”

  Neamurile erau gata să accepte adevărul, dar cei care avuseseră o lumină atât de mare și privilegii atât de minunate, cărora li se oferiseră binecuvântări atât temporare, cât și spirituale, au refuzat solia mântuirii. Ei avuseseră pretenția că sunt poporul lui Dumnezeu. Ei spuseseră: „Ne ducem, Doamne”, însă nu au făcut voia Tatălui lor. (…)

  Când invitația cerului a ajuns la urechile tale, ai spus tu: „Da, Doamne, eu cred adevărul,” dar nu cumva prin acțiunile din viața ta ai arătat că nu îl crezi? L-ai pus tu la inimă? Puterea lui transformatoare a pus stăpânire pe sufletul tău? Harul său sfințitor a lucrat asupra caracterului tău? Cum stau lucrurile cu tine?

  Este privilegiul fiecăruia dintre noi să spunem: „Voi împlini poruncile Stăpânului meu la literă, conștient sau inconștient… voi spune: «Care sunt poruncile date mie? Care este datoria trasată pentru mine? Ce îmi spune Stăpânul? Care este poziția mea înaintea lui Dumnezeu?»” De îndată ce noi intrăm într-o relație potrivită cu Dumnezeu, vom înțelege care ne este datoria și o vom îndeplini, și nu vom socoti că lucrurile bune pe care le facem ne îndreptățesc să căpătăm mântuirea. (…)

  Întrebarea nu este: Cum te vei descurca în ziua încercării sau cândva în viitor, ci cum stau lucrurile cu sufletul tău astăzi? Te vei duce să lucrezi astăzi? – Review and Herald, 9 aprilie 1889

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...