Ce câștigă creștinul?

  Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)


  Ascultă versiunea audio aici.

  Mulți vorbesc despre viața creștină ca fiind lipsită de orice plăcere și bucurie pământească. Eu consider că nu ne lipsește niciun lucru care să aibă valoare. Trec creștinii prin probleme, sărăcie și necazuri? Da, în această viață aceste lucruri sunt de așteptat. Dar oare păcătoșii, despre care noi spunem că se bucură de plăcerile acestei vieți, nu sunt și ei afectați de necazurile vieții? Nu vedem noi adesea la ei fețe palide, tuse violentă ce indică o boală letală? Nu sunt ei afectați de friguri și de boli contagioase? Cât de adesea le auzim plângerile când se confruntă cu mari pierderi de bucurii pământești; și, să nu uităm, acestea reprezintă pentru ei singura lor comoară. Ei pierd totul. Aceste necazuri ale păcătoșilor sunt trecute cu vederea.

  Creștinii sunt prea inteligenți ca să considere că ei sunt singurii care au probleme; sunt unii oameni care consideră că ar fi o umilire din partea lor dacă ar îmbrățișa adevărul nepopular și ar deveni urmași ai lui Hristos. Calea li se pare grea. Ei cred că trebuie să facă multe sacrificii, când adevărul este că nu au de făcut vreun sacrificiu. Dacă sunt adoptați în familia lui Dumnezeu, ce sacrificii ar trebui să facă? Urmându-L pe Domnul Hristos, e posibil să fie necesar să rupă prietenia cu rudele lor lumești, dar să privească la acest schimb – numele lor scrise în cartea vieții Mielului, moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună-moștenitori cu Domnul Isus Hristos ai unei moșteniri nepieritoare. Dacă legătura care îi unește cu rudele lor lumești este slăbită pentru Domnul Hristos, se formează una mai puternică, o legătură care leagă omul finit de Dumnezeul infinit. Să numim atunci acest lucru sacrificiu din partea noastră din cauză că renunțăm la ce este rău pentru adevăr, la întuneric pentru lumină, la slăbiciune pentru tărie, la păcat pentru neprihănire și la un nume și o moștenire trecătoare pentru onoruri veșnice și o comoară nepieritoare?

  Dacă există cineva care se bucură de fericire chiar în această viață, atunci acela este urmașul credincios al Domnului Isus Hristos… Dacă creștinii fac prea mult caz de faptul că este aspră calea pe care merg, atunci ei ajung să facă din ea una mai grea decât este de fapt. Însă, dacă țin cont de locurile strălucitoare de pe cale, sunt recunoscători pentru orice rază de lumină și au în vedere răsplata bogată care-i așteaptă la sfârșit de alergare, în loc să fie triști, în loc să tot murmure și să se plângă, ei vor avea o față veselă. – Review and Herald, 28 aprilie 1859

  Ce câștigă creștinul? - 2019. Dacă creștinii fac prea mult caz de faptul că este aspră calea pe care merg, atunci ei ajung să facă din ea una mai grea decât este de fapt. Însă, dacă țin cont de locurile strălucitoare de pe cale, sunt recunoscători pentru orice rază de lumină și au în vedere răsplata bogată care-i așteaptă la sfârșit de alergare, în loc să tot murmure și să se plângă, ei vor avea o față veselă.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...