Creația

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse și iată că erau foarte bune. (Geneza 1:31)


  Ascultă versiunea audio aici.

  Adam și Eva au ieșit din mâna Creatorului lor desăvârșiți din punct de vedere fizic, mental și spiritual. Dumnezeu a sădit pentru ei o grădină și i-a înconjurat cu tot ce putea fi mai plăcut și atrăgător pentru ochi și tot ce aveau nevoie pentru împlinirea necesităților lor fizice. Această pereche sfântă avea în jurul ei o lume de o frumusețe și o slavă fără seamăn. Un Creator atât de generos le-a dat toate dovezile privind bunătatea și dragostea Sa, punându-le la dispoziție fructe, legume și cereale și făcând ca din pământ să crească tot felul de pomi, plăcuți la vedere și folositori.

  Perechea sfântă privea natura ca pe o priveliște de o frumusețe neîntrecută. Pământul maroniu era îmbrăcat cu un covor de un verde viu, presărat cu o varietate fără număr de flori care se răspândeau și creșteau continuu. Arbuști, flori și viță cățărătoare le desfătau simțurile cu frumusețea și mireasma lor. Multele soiuri de arbori falnici erau încărcate cu fructe de tot felul, cu arome delicioase adaptate pentru a fi pe plac gustului și a satisface nevoile celor doi fericiți, Adam și Eva. Așa era căminul din Eden pe care Dumnezeu l-a oferit primilor noștri părinți, dându-le dovezi clare privind marea Sa iubire și grijă față de ei.

  Adam a fost încoronat ca rege în Eden. Lui i s-a dat stăpânire asupra oricărei ființe create de Dumnezeu. Dumnezeu i-a binecuvântat pe Adam și pe Eva cu inteligență, capacitate cu care animalele nu au fost înzestrate. El l-a făcut pe Adam stăpânul de drept asupra tuturor lucrărilor mâinilor Sale. Ființele omenești făcute după chipul divin pot contempla și aprecia lucrările minunate ale lui Dumnezeu în natură. (…)

  Farmecul natural care îi înconjura reflecta ca o oglindă înțelepciunea, perfecțiunea și iubirea Tatălui lor ceresc. Iar cântările lor de laudă și adorare se înălțau cu duioșie și reverență către ceruri, armonizându-se cu cântările îngerilor din ceruri și cu ale păsărelelor vesele care își înălțau cântul fără nicio grijă. Nu exista boală, slăbiciune sau moarte nicăieri. Viață și numai viață exista oriunde se oprea privirea. Însăși atmosfera era impregnată cu viață. Era viață în fiecare frunză, în fiecare floare și în fiecare pom. – Review and Herald, 24 februarie 1874

  Creația - 2019. Adam a fost încoronat ca rege în Eden. Lui i s-a dat stăpânire asupra oricărei ființe create de Dumnezeu. Dumnezeu i-a binecuvântat pe Adam și pe Eva cu inteligență, capacitate cu care animalele nu au fost înzestrate. El l-a făcut pe Adam stăpânul de drept asupra tuturor lucrărilor mâinilor Sale.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...