Creația

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse și iată că erau foarte bune. (Geneza 1:31)


  Ascultă versiunea audio aici.

  Adam și Eva au ieșit din mâna Creatorului lor desăvârșiți din punct de vedere fizic, mental și spiritual. Dumnezeu a sădit pentru ei o grădină și i-a înconjurat cu tot ce putea fi mai plăcut și atrăgător pentru ochi și tot ce aveau nevoie pentru împlinirea necesităților lor fizice. Această pereche sfântă avea în jurul ei o lume de o frumusețe și o slavă fără seamăn. Un Creator atât de generos le-a dat toate dovezile privind bunătatea și dragostea Sa, punându-le la dispoziție fructe, legume și cereale și făcând ca din pământ să crească tot felul de pomi, plăcuți la vedere și folositori.

  Perechea sfântă privea natura ca pe o priveliște de o frumusețe neîntrecută. Pământul maroniu era îmbrăcat cu un covor de un verde viu, presărat cu o varietate fără număr de flori care se răspândeau și creșteau continuu. Arbuști, flori și viță cățărătoare le desfătau simțurile cu frumusețea și mireasma lor. Multele soiuri de arbori falnici erau încărcate cu fructe de tot felul, cu arome delicioase adaptate pentru a fi pe plac gustului și a satisface nevoile celor doi fericiți, Adam și Eva. Așa era căminul din Eden pe care Dumnezeu l-a oferit primilor noștri părinți, dându-le dovezi clare privind marea Sa iubire și grijă față de ei.

  Adam a fost încoronat ca rege în Eden. Lui i s-a dat stăpânire asupra oricărei ființe create de Dumnezeu. Dumnezeu i-a binecuvântat pe Adam și pe Eva cu inteligență, capacitate cu care animalele nu au fost înzestrate. El l-a făcut pe Adam stăpânul de drept asupra tuturor lucrărilor mâinilor Sale. Ființele omenești făcute după chipul divin pot contempla și aprecia lucrările minunate ale lui Dumnezeu în natură. (…)

  Farmecul natural care îi înconjura reflecta ca o oglindă înțelepciunea, perfecțiunea și iubirea Tatălui lor ceresc. Iar cântările lor de laudă și adorare se înălțau cu duioșie și reverență către ceruri, armonizându-se cu cântările îngerilor din ceruri și cu ale păsărelelor vesele care își înălțau cântul fără nicio grijă. Nu exista boală, slăbiciune sau moarte nicăieri. Viață și numai viață exista oriunde se oprea privirea. Însăși atmosfera era impregnată cu viață. Era viață în fiecare frunză, în fiecare floare și în fiecare pom. – Review and Herald, 24 februarie 1874

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...