Creația

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse și iată că erau foarte bune. (Geneza 1:31)


  Ascultă versiunea audio aici.

  Adam și Eva au ieșit din mâna Creatorului lor desăvârșiți din punct de vedere fizic, mental și spiritual. Dumnezeu a sădit pentru ei o grădină și i-a înconjurat cu tot ce putea fi mai plăcut și atrăgător pentru ochi și tot ce aveau nevoie pentru împlinirea necesităților lor fizice. Această pereche sfântă avea în jurul ei o lume de o frumusețe și o slavă fără seamăn. Un Creator atât de generos le-a dat toate dovezile privind bunătatea și dragostea Sa, punându-le la dispoziție fructe, legume și cereale și făcând ca din pământ să crească tot felul de pomi, plăcuți la vedere și folositori.

  Perechea sfântă privea natura ca pe o priveliște de o frumusețe neîntrecută. Pământul maroniu era îmbrăcat cu un covor de un verde viu, presărat cu o varietate fără număr de flori care se răspândeau și creșteau continuu. Arbuști, flori și viță cățărătoare le desfătau simțurile cu frumusețea și mireasma lor. Multele soiuri de arbori falnici erau încărcate cu fructe de tot felul, cu arome delicioase adaptate pentru a fi pe plac gustului și a satisface nevoile celor doi fericiți, Adam și Eva. Așa era căminul din Eden pe care Dumnezeu l-a oferit primilor noștri părinți, dându-le dovezi clare privind marea Sa iubire și grijă față de ei.

  Adam a fost încoronat ca rege în Eden. Lui i s-a dat stăpânire asupra oricărei ființe create de Dumnezeu. Dumnezeu i-a binecuvântat pe Adam și pe Eva cu inteligență, capacitate cu care animalele nu au fost înzestrate. El l-a făcut pe Adam stăpânul de drept asupra tuturor lucrărilor mâinilor Sale. Ființele omenești făcute după chipul divin pot contempla și aprecia lucrările minunate ale lui Dumnezeu în natură. (…)

  Farmecul natural care îi înconjura reflecta ca o oglindă înțelepciunea, perfecțiunea și iubirea Tatălui lor ceresc. Iar cântările lor de laudă și adorare se înălțau cu duioșie și reverență către ceruri, armonizându-se cu cântările îngerilor din ceruri și cu ale păsărelelor vesele care își înălțau cântul fără nicio grijă. Nu exista boală, slăbiciune sau moarte nicăieri. Viață și numai viață exista oriunde se oprea privirea. Însăși atmosfera era impregnată cu viață. Era viață în fiecare frunză, în fiecare floare și în fiecare pom. – Review and Herald, 24 februarie 1874

  Creația - 2019. Adam a fost încoronat ca rege în Eden. Lui i s-a dat stăpânire asupra oricărei ființe create de Dumnezeu. Dumnezeu i-a binecuvântat pe Adam și pe Eva cu inteligență, capacitate cu care animalele nu au fost înzestrate. El l-a făcut pe Adam stăpânul de drept asupra tuturor lucrărilor mâinilor Sale.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...