Căderea

  Dar, despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncați din el și să nu vă atingeți de el, ca să nu muriți.” (Geneza 3:3)


  Ascultă versiunea audio aici.

  Eva s-a îndepărtat de soțul ei, privind lucrurile frumoase ale creației lui Dumnezeu, desfătându-și simțurile cu culorile și miresmele florilor și cu frumusețea pomilor și a arbuștilor. Ea se gândea la restricțiile pe care Dumnezeu le pusese asupra lor cu privire la pomul cunoștinței. Era încântată de toate frumusețile și darurile oferite lor de Dumnezeu pentru satisfacerea tuturor nevoilor lor. Toate acestea, își spunea ea, ne-au fost date de Dumnezeu ca să ne bucurăm de ele. (…)

  Eva se plimba pe lângă pomul oprit și era curioasă în ce fel putea fi moartea tăinuită în fructul acestui pom frumos. A fost surprinsă că întrebările pe care și le pusese au fost preluate și repetate de o voce stranie: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat să nu mâncați din orice pom din grădină?” Eva nu fusese conștientă că își făcuse cunoscute gândurile discutând cu sine însăși cu voce tare, de aceea a fost foarte uimită să-și audă întrebările repetate de un șarpe. Ea credea cu adevărat că șarpele îi cunoștea gândurile și că el trebuie să fie foarte înțelept.

  Ea i-a răspuns: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină. Dar, despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: «Să nu mâncați din el și nici să nu vă atingeți de el ca să nu muriți.» Atunci șarpele a zis femeii: „Hotărât că nu veți muri, dar Dumnezeu știe că, în ziua când veți mânca din el, vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul.”

  Eva exagerase cuvintele poruncii lui Dumnezeu. El le spusese lui Adam și Evei: „Dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit.” În discuția cu șarpele, Eva a adăugat și propoziția „nici să nu vă atingeți de el ca să nu muriți”… Această afirmație a Evei i-a conferit șarpelui avantaj, el a cules fructul, l-a pus în mâna Evei și a folosit propriile ei cuvinte: „El a spus: «dacă îl veți atinge, veți muri». Vezi că nu ai pățit nimic dacă ai atins fructul, n-o să pățești nimic nici dacă o să mănânci din el.” Ea a mâncat din fruct și nu a simțit nicio vătămare pe moment. Apoi a dat și bărbatului ei să mănânce.

  Adam și Eva ar fi trebuit să fie pe deplin mulțumiți cu cunoașterea lui Dumnezeu din lucrările create de El și din instrucțiunile pe care le primeau de la îngerii cei sfinți. Era spre fericirea lor să nu ajungă să cunoască păcatul. – Review and Herald, 24 februarie 1874

  Căderea - 2019. Adam și Eva ar fi trebuit să fie pe deplin mulțumiți cu cunoașterea lui Dumnezeu din lucrările create de El și din instrucțiunile pe care le primeau de la îngerii cei sfinți. Era spre fericirea lor să nu ajungă să cunoască păcatul.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...