Făgăduința unui răscumpărător

  Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul. (Geneza 3:15)


  Ascultă versiunea audio aici.

  Adam și Eva ar fi trebuit să fie pe deplin mulțumiți de cunoașterea lui Dumnezeu din lucrările create de El și din instrucțiunile pe care le primeau de la îngerii cei sfinți. Starea înaltă privind cunoștința pe care se gândeau că o vor obține mâncând din fructul oprit i-a aruncat în degradarea generată de păcat și vinovăție.

  Îngerilor care fuseseră rânduiți să îi păzească pe Adam și Eva în căminul lor din Eden înainte de păcătuirea lor și expulzarea lor din paradis li s-a desemnat sarcina de a păzi porțile paradisului și calea spre pomul vieții, pentru ca ei să nu se întoarcă și să aibă acces la pomul vieții, iar păcatul să devină nemuritor.

  Păcatul i-a alungat pe Adam și Eva din paradis. Și tot păcatul a fost cauza pentru care paradisul a fost mutat de pe pământ. Ei au pierdut paradisul din cauza călcării Legii lui Dumnezeu. Dar paradisul poate fi recâștigat prin ascultare de Legea Tatălui și prin credința în sângele ispășitor al Fiului Său.

  Satana a avut prilejul să se laude în fața lui Hristos și a îngerilor loiali Lui că reușise să câștige o parte dintre îngerii din ceruri ca să i se alăture în rebeliunea sa. Iar după ce reușise să-i învingă pe Adam și Eva, el a pretins că acum căminul lor din Eden trebuie să fie al lui. El se lăuda că lumea creată de Dumnezeu era acum sub stăpânirea sa. Cucerindu-l pe Adam, monarhul lumii, el i-a câștigat pe membrii neamului omenesc ca supuși ai săi și susținea că trebuie să posede și Edenul ca să-și facă din el cartierul său general. Acolo intenționa să-și pună tronul și să fie monarhul lumii.

  Însă în ceruri au fost luate imediat măsuri pentru nimicirea planurilor lui Satana. Îngeri puternici, cu raze de lumină care apăreau ca niște săbii de foc ce se mișcau în toate direcțiile au fost așezate ca santinele pentru a păzi calea spre pomul vieții de apropierea lui Satana și a perechii vinovate. (…)

  În ceruri s-a ținut un sfat, care a fost urmat de inițiativa Fiului scump al lui Dumnezeu de a răscumpăra neamul omenesc de sub blestem, ca urmare a căderii lui Adam, și de a-l învinge pe Satana. O, minunată condescendență! Maiestatea cerului, din iubire și milă pentru omenirea căzută, Și-a propus să devină înlocuitorul și garantul lor. – Review and Herald, 24 februarie 1874

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...