Câte o zi

  Să vă purtați într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiți plăcuți în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune și crescând în cunoștința lui Dumnezeu. (Coloseni 1:10)

  Urmărește ediția video aici.

  Mi-aduc aminte de ceea ce am citit odată despre un om în vârstă care fusese doborât de prea multă muncă, însă își căuta de lucru ca să aibă din ce trăi. Un nobil care avea o sută de lemne de tăiat a aflat de dorința bătrânelului. El i-a spus că, dacă va tăia lemnele, va primi o sută de dolari. Dar bătrânul i-a răspuns că îi este imposibil să facă acest lucru, pentru că este prea bătrân. „Ei bine”, i-a spus nobilul, „să facem altfel atunci. Poți să tai un lemn astăzi? Dacă da, o să-ți dau un dolar.” S-au învoit și omul a tăiat lemnul acela în ziua respectivă. „Acum”, i-a spus nobilul, „poți să tai și mâine un lemn”, iar în ziua următoare a tăiat un alt lemn și astfel toate lemnele au fost tăiate. Treaba a fost făcută în o sută de zile, iar lucrătorul era la fel de sănătos ca atunci când a început munca. A putut să taie pe rând lemnele, unul câte unul, dar când i s-a prezentat o lucrare atât de mare, i s-a părut imposibil de îndeplinit.

  Aceasta constituie o bună ilustrație pentru mulți care sunt nehotărâți. Ei au dorința de a fi creștini, dar responsabilitățile unei vieți creștine li se par atât de mari, încât se tem de eșec și sunt aproape siguri că nu vor reuși dacă vor încerca. Însă când se ia în considerare că nu este treaba lor să întrevadă sfârșitul călătoriei creștine, ei nu trebuie să înțeleagă întregul parcurs și nici să îl străbată dintr-odată. Trebuie să facem față doar câte unei zile cu poverile și responsabilitățile ei.

  Da, dragi prieteni, dragi tineri, ziua de mâine nu ne aparține. Trebuie să îndepliniți datoriile zilei de azi. Dacă vă hotărâți să fiți de partea Domnului, să ieșiți din lume, să vă despărțiți de ea și să alegeți să fiți fii și fiice ale Domnului atotputernic, să părăsiți rândurile vrăjmașului, să nu mai slujiți păcatului și lui Satana, puneți-vă ca țintă să vă faceți întotdeauna datoria de acum, cea prezentă. Preluați îndatoririle de astăzi, fiind conștienți că Domnul are așteptări de la voi, că sunteți responsabili în fața Creatorului vostru; aceste cerințe trebuie îndeplinite pe rând, luând în calcul câte o zi. Începeți, prin puterea Domnului, urmărind să obțineți biruința în ziua respectivă. – Signs of the Times, 31 ianuarie 1878

  Câte o zi - 2019. Dacă vă hotărâți să fiți de partea Domnului, să ieșiți din lume, să vă despărțiți de ea și să alegeți să fiți fii și fiice ale Domnului atotputernic, să părăsiți rândurile vrăjmașului, să nu mai slujiți păcatului și lui Satana, puneți-vă ca țintă să vă faceți întotdeauna datoria de acum, cea prezentă.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...