Câte o zi

  Să vă purtați într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiți plăcuți în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune și crescând în cunoștința lui Dumnezeu. (Coloseni 1:10)

  Urmărește ediția video aici.

  Mi-aduc aminte de ceea ce am citit odată despre un om în vârstă care fusese doborât de prea multă muncă, însă își căuta de lucru ca să aibă din ce trăi. Un nobil care avea o sută de lemne de tăiat a aflat de dorința bătrânelului. El i-a spus că, dacă va tăia lemnele, va primi o sută de dolari. Dar bătrânul i-a răspuns că îi este imposibil să facă acest lucru, pentru că este prea bătrân. „Ei bine”, i-a spus nobilul, „să facem altfel atunci. Poți să tai un lemn astăzi? Dacă da, o să-ți dau un dolar.” S-au învoit și omul a tăiat lemnul acela în ziua respectivă. „Acum”, i-a spus nobilul, „poți să tai și mâine un lemn”, iar în ziua următoare a tăiat un alt lemn și astfel toate lemnele au fost tăiate. Treaba a fost făcută în o sută de zile, iar lucrătorul era la fel de sănătos ca atunci când a început munca. A putut să taie pe rând lemnele, unul câte unul, dar când i s-a prezentat o lucrare atât de mare, i s-a părut imposibil de îndeplinit.

  Aceasta constituie o bună ilustrație pentru mulți care sunt nehotărâți. Ei au dorința de a fi creștini, dar responsabilitățile unei vieți creștine li se par atât de mari, încât se tem de eșec și sunt aproape siguri că nu vor reuși dacă vor încerca. Însă când se ia în considerare că nu este treaba lor să întrevadă sfârșitul călătoriei creștine, ei nu trebuie să înțeleagă întregul parcurs și nici să îl străbată dintr-odată. Trebuie să facem față doar câte unei zile cu poverile și responsabilitățile ei.

  Da, dragi prieteni, dragi tineri, ziua de mâine nu ne aparține. Trebuie să îndepliniți datoriile zilei de azi. Dacă vă hotărâți să fiți de partea Domnului, să ieșiți din lume, să vă despărțiți de ea și să alegeți să fiți fii și fiice ale Domnului atotputernic, să părăsiți rândurile vrăjmașului, să nu mai slujiți păcatului și lui Satana, puneți-vă ca țintă să vă faceți întotdeauna datoria de acum, cea prezentă. Preluați îndatoririle de astăzi, fiind conștienți că Domnul are așteptări de la voi, că sunteți responsabili în fața Creatorului vostru; aceste cerințe trebuie îndeplinite pe rând, luând în calcul câte o zi. Începeți, prin puterea Domnului, urmărind să obțineți biruința în ziua respectivă. – Signs of the Times, 31 ianuarie 1878

  Câte o zi - 2019. Dacă vă hotărâți să fiți de partea Domnului, să ieșiți din lume, să vă despărțiți de ea și să alegeți să fiți fii și fiice ale Domnului atotputernic, să părăsiți rândurile vrăjmașului, să nu mai slujiți păcatului și lui Satana, puneți-vă ca țintă să vă faceți întotdeauna datoria de acum, cea prezentă.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...