Ieșiți din mijlocul lor

  Eu vă voi fi Tată, și voi Îmi veți fi fii și fiice. (2 Corinteni 6:18)

  Urmărește ediția video aici.

  Sunt doar două căi: una care duce spre ceruri, iar cealaltă, spre moarte și iad. Fiecare om are o lucrare de făcut. Fiecare dintre noi, care are capacitatea de a raționa, știe că există un Dumnezeu. Noi dorim să avem un braț pe care să ne sprijinim în ceasul încercării și care să ne poată susține atunci când pământul se clatină într-o parte și într-alta; simțim nevoia unui refugiu. Vrem să știm atunci că Dumnezeu este Tatăl nostru, că viața noastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. Fiecare dintre voi are nevoie de această asigurare. Și elevii din școala noastră au nevoie de această asigurare. Unii se vor întoarce curând la casele lor. Câți dintre ei au venit la această școală cu o nădejde în Hristos? Câți și-au predat inima Lui de când au început să frecventeze colegiul nostru? Câți sunt încă nehotărâți, uneori dorind să fie sfinți de partea Domnului, iar după aceea se dau înapoi din nou din aceleași motive pe care le-am menționat: responsabilitățile și datoriile ce le revin ca creștini li se par atât de mari, încât ezită și rămân nehotărâți. (…)

  Care este durata vieții voastre? Cine dintre voi are asigurarea că va trăi până la următorul trimestru școlar? Câți dintre voi sunteți siguri pe viața voastră? Dar dacă ați avea o viață întreagă înaintea voastră, dacă ați ști că trebuie să trăiți zece ani, fiecare cu câte trei trimestre, ce este această perioadă scurtă de viață? Este prea mult să-I oferiți Domnului? Vă cere El să nu beneficiați de ceva ce este în interesul vostru sau pentru fericirea voastră? Oh, nu! (…)

  Cum este posibil ca cineva să considere că face un sacrificiu ca să fie adoptat în familia Regelui regilor, a Domnului care domnește în ceruri; nu știți că este cea mai înaltă favoare aceea de a deveni copii ai lui Dumnezeu, „fii și fiice ale Celui Preaînalt”?

  De la vârsta de 11 ani mă aflu în serviciul acestui Rege divin. Vorbesc din experiența mea. El nu mi-a cerut să-I dau ceva ce ar fi fost mai bine să rețin pentru mine. Scumpul Domn Isus, prețiosul Mântuitor! Îl iubesc și îmi place să Îl slujesc. – Signs of the Times, 31 ianuarie 1878

  [În urma acestei prezentări, au ieșit în față pentru rugăciune foarte mulți. Interesul a durat până la adunarea de tabără, când mai mult de 130 au fost botezați, mulți dintre ei fiind elevi la Colegiul Battle Creek.]

  Ieșiți din mijlocul lor - 2019. Sunt doar două căi: una care duce spre ceruri, iar cealaltă, spre moarte și iad. Fiecare dintre noi, care are capacitatea de a raționa, știe că există un Dumnezeu. Noi dorim să avem un braț pe care să ne sprijinim în ceasul încercării și care să ne poată susține atunci când pământul se clatină într-o parte și într-alta; simțim nevoia unui refugiu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...