Cele două căi

  Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei ce o află. (Matei 7:13-14)

  Urmărește ediția video aici.

  Aceste căi sunt distincte, separate și au direcții opuse – una duce spre viața veșnică, cealaltă spre moarte, moartea veșnică. Există o distincție și între cei care merg pe ele. Una dintre căi este largă și netedă; cealaltă este strâmtă și aspră. La fel, și cei care merg pe ele sunt diferiți în ce privește caracterul, viața, îmbrăcămintea și conversațiile lor.

  Cei care călătoresc pe calea cea îngustă vorbesc despre bucuria și fericirea de la sfârșitul călătoriei. Fețele lor sunt adesea triste, dar totuși strălucesc de bucurie sacră, sfântă. Un Om al durerii și obișnuit cu suferința a deschis această cale pentru ei și a mers chiar El pe ea. Urmașii Săi văd urmele pașilor Lui pe cale și sunt mulțumiți. El a trecut pe-acolo, de aceea ei Îl pot urma în siguranță.

  Pe calea cea largă, toți sunt ocupați cu îmbrăcămintea și cu plăcerile. Ei își îngăduie ilaritate și veselie gălăgioasă și nu se gândesc la finalul călătoriei, la nimicirea sigură care îi așteaptă acolo. Fiecare zi îi aduce mai aproape de acel deznodământ și, cu toate acestea, ei se grăbesc nebunește, mai repede și tot mai repede.

  De ce este atât de greu de trăit o viață umilă, o viață de lepădare de sine? Pentru că așa-numiții creștini nu sunt morți față de lume. Este mai ușor de trăit pentru Hristos după ce mori față de lume. Ei doresc să fie la fel ca lumea, și totuși să fie considerați creștini. Unii ca aceștia ar vrea să urce pe o altă cale. Pământul îi atrage. Comorile lui sunt de valoare pentru ei. Ei găsesc suficiente lucruri care să le ocupe mintea și nu au timp să se pregătească pentru ceruri.

  Atât cei tineri, cât și cei în vârstă neglijează studiul Bibliei și nu fac din aceasta regula lor de viață. Cartea cea importantă după care vor fi judecați de-abia dacă este studiată puțin. Cărți de povești, inutile, au fost citite cu atenție, în timp ce Biblia a fost lăsată deoparte, neglijată. Vine o zi când toți vor dori să cunoască pe deplin adevărurile simple ale Cuvântului lui Dumnezeu.

  Când adevărurile Bibliei ating inima, ele produc o dorință sinceră de a fi despărțit de lume, ca și Mântuitorul. Cei care Îl vor cunoaște pe blândul și umilul Domn Isus vor umbla pe cale cu demnitate, asemenea Lui. – Signs of the Times, 1 aprilie 1880

  Cele două căi - 2019. Pe calea cea largă, toți sunt ocupați cu îmbrăcămintea și cu plăcerile. Ei își îngăduie ilaritate și veselie gălăgioasă și nu se gândesc la finalul călătoriei, la nimicirea sigură care îi așteaptă acolo. Fiecare zi îi aduce mai aproape de acel deznodământ și, cu toate acestea, ei se grăbesc nebunește, mai repede și tot mai repede.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...