Slujire voioasă

  Dorim însă ca fiecare din voi să arate aceeași râvnă, ca să păstreze până la sfârșit o deplină nădejde. (Evrei 6:11)

  Urmărește ediția video aici.

  Dumnezeu privește favorabil spre faptele slujitorilor Săi credincioși. A fost întotdeauna datoria poporului ales al lui Dumnezeu să lucreze în mod neegoist; însă unii neglijează lucrarea pe care ar trebui s-o facă, iar alții sunt supraîmpovărați pentru a compensa lipsa de implicare a acestora. Dacă toți și-ar face partea cu tragere de inimă, ei ar fi susținuți; însă cei care se plâng și murmură la fiecare pas nu vor primi nici ajutor și nici răsplată.

  Dumnezeu a fost ofensat când copiii lui Israel au murmurat împotriva Lui și împotriva lui Moise, pe care El îl trimisese să le fie eliberator. El i-a scos în mod miraculos din robia egipteană, ca să-i înalțe și să-i înnobileze, pentru a-L reprezenta pe pământ. Însă au trebuit să întâmpine dificultăți, oboseală și lipsuri. Era necesar ca ei să îndure aceste greutăți. Dumnezeu i-a scos dintr-o stare de degradare și i-a pregătit ca să ocupe un loc onorabil printre națiuni și să li se încredințeze lucruri importante și sacre. (…)

  Ei au uitat robia lor amară din Egipt. Au uitat bunătatea și puterea lui Dumnezeu, dovedite în favoarea lor în eliberarea din robie. Au uitat cum copiii lor au fost cruțați atunci când îngerul nimicitor a trecut pe deasupra Egiptului. Au uitat de marea manifestare a puterii divine la Marea Roșie, când Iehova a proclamat: „Până aici să vii, să nu treci mai departe; aici să ți se oprească mândria valurilor tale”, și apele s-au strâns laolaltă, formând un zid solid. Au uitat că, în timp ce ei au trecut în siguranță prin locul unde fuseseră apele, armatele dușmanilor lor, în încercarea de a-i urmări, au fost înghițite de apele mării.

  Dumnezeu nu pune asupra nimănui poveri atât de mari încât la fiecare pas persoana în cauză să se plângă de povara pe care este obligată s-o poarte. Fricțiunile, nu continua mișcare, determină uzura mașinăriei. Continua îngrijorare, nu munca în sine, este cea care ucide aceste persoane.

  În slujirea lui Dumnezeu sunt satisfacții și este pace. Când urma să se despartă de ucenicii Săi, El le-a făcut, înainte de plecarea Sa, următoarea promisiune:: „Vă dau pacea Mea, vă las pacea Mea; nu v-o dau cum v-o dă lumea.” – Signs of the Times, 12 iunie 1884

  Slujire voioasă - 2019. Dumnezeu nu pune asupra nimănui poveri atât de mari încât la fiecare pas persoana în cauză să se plângă de povara pe care este obligată s-o poarte. Fricțiunile, nu continua mișcare, determină uzura mașinăriei. Continua îngrijorare, nu munca în sine, este cea care ucide aceste persoane.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...