Dumnezeu – pe primul loc

  Îndeamnă pe bogații veacului acestuia să nu se îngâmfe și să nu-și pună nădejdea în niște bogății nestatornice, ci în Dumnezeu, care ne dă toate lucrurile din belșug, ca să ne bucurăm de ele. (1 Timotei 6:17)

  Urmărește ediția video aici.

  Este periculos să investești timp, idei și tărie pentru urmărirea unui câștig lumesc, chiar dacă efortul perseverent va fi urmat de succes, căci, procedând astfel, există pericolul ca lucrurile legate de Dumnezeu și neprihănire să ajungă pe planul secundar. Este mai bine să fim săraci, să îndurăm necazuri și să ne vedem năruite speranțele pământești decât să ne punem în primejdie interesele veșnice. Se poate să fim amăgiți cu diverse stimulente, să credem că vom obține bogății și onoruri și astfel inima și sufletul să ne fie prinse în întreprinderi lumești.

  Banii au devenit măsura puterii în lume, oamenii fiind evaluați nu după integritatea lor, ci după mărimea bogăției pe care o posedă. Așa a fost în zilele dinainte de potop.

  Să fim hotărâți să nu ne dorim bogății. Dacă sărăcia va fi partea noastră pentru că am ales adevărul, să rămânem de partea adevărului și să intrăm în viață. Domnul Isus spunea că „omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu”. Adepții lumii poate că vor zâmbi citind această afirmație, însă ea este indiscutabil un sfat de înțelepciune veșnică. Creștinii care sunt purtați în lume de afacerile lor, dacă Îl urmează pe Hristos, își vor purta crucea și vor întâmpina dificultățile în spiritul lui Hristos. Ei nu vor face din lume dumnezeul lor și nici nu-și vor pune în slujba lui Mamona puterile minții, ale oaselor și mușchilor. Vor fi conștienți că cerul privește la ei și, orice succes ar avea, vor aduce slavă lui Dumnezeu. Ei își vor da seama că Dumnezeu știe, în timp ce noi nu știm, că acești câțiva ani vor trece, iar comorile pământești nu vor mai fi.

  Viziunea cu privire la lumea viitoare echilibrează mintea în așa fel încât lucrurile văzute nu vor avea controlul asupra ființei noastre, care a fost cumpărată cu un preț infinit de Răscumpărătorul lumii. Prin intermediul Duhului Sfânt, înaintea sufletului sunt aduse lucrurile nevăzute și veșnice, iar avantajele dobândirii comorii veșnice, nepieritoare sunt făcute să apară în fața ochilor minții în frumusețea lor atrăgătoare. În acest fel, noi învățăm să privim la lucrurile nevăzute și veșnice și să socotim ocara lui Hristos de mai mare valoare decât comorile lumii. – Signs of the Times, 26 iunie 1893

  Dumnezeu - pe primul loc - 2019. Este mai bine să fim săraci, să îndurăm necazuri și să ne vedem năruite speranțele pământești decât să ne punem în primejdie interesele veșnice. Se poate să fim amăgiți cu diverse stimulente, să credem că vom obține bogății și onoruri și astfel inima și sufletul să ne fie prinse în întreprinderi lumești.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...