Domnul Isus este Dumnezeu

  Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi plin de har și de adevăr. (Ioan 1:14)

  Urmărește versiunea video aici.

  Domnul Hristos a venit în lume pentru a descoperi caracterul Tatălui și pentru a răscumpăra neamul omenesc decăzut. Răscumpărătorul lumii era egal cu Tatăl. Autoritatea Lui era autoritatea lui Dumnezeu. El a declarat că nu are o existență separată de cea a Tatălui. Autoritatea în virtutea căreia a vorbit și a făcut minuni era în mod clar a lui Însuși și El ne asigură că El și Tatăl sunt una.

  Ca legiuitor, Domnul Isus a exercitat autoritatea lui Dumnezeu; poruncile și deciziile Sale au fost susținute de autoritatea supremă a tronului veșnic. Slava Tatălui a fost descoperită în Fiul; Domnul Hristos a făcut cunoscut caracterul Tatălui. Legătura Lui cu Dumnezeu era perfectă, astfel că cine L-a văzut pe Fiul L-a văzut pe Tatăl. Vocea Lui era vocea lui Dumnezeu.

  Domnul Hristos a fost judecat greșit de iudei, deoarece El nu Se referea la Lege așa cum era ea scrisă pe tablele de piatră. El i-a invitat pe oameni să învețe de la Sine, căci El era o reprezentare vie a Legii lui Dumnezeu… El era conștient că nimeni nu putea arăta vreun defect în caracterul sau în purtarea Sa. Câtă putere a conferit curăția Sa învățăturilor Sale, câtă forță mustrărilor adresate, câtă autoritate poruncilor Sale! Adevărul nu zăbovea niciodată nerostit de buzele Sale și niciodată nu-și pierdea caracterul sacru, pentru că era ilustrat chiar în caracterul Susținătorului său.

  Când vorbea, Domnul Isus nu ezita niciodată ca și când ar fi fost nesigur și nici nu repeta cuvinte sau expresii obișnuite. Adevărul venea de pe buzele Sale îmbrăcat în reprezentări noi și interesante, care îi ofereau prospețime și o nouă revelație. Vocea Lui nu era niciodată acordată la o cheie nenaturală, iar cuvintele Sale erau rostite cu seriozitatea și siguranța corespunzătoare importanței lor și consecințelor serioase implicate de primirea sau respingerea lor. Când învățăturile Sale stârneau împotrivire, El le apăra cu atâta zel și siguranță, ca și când ar fi dorit să transmită ascultătorilor Săi că, la nevoie, era în stare să moară pentru a susține autoritatea învățăturilor Sale.

  Domnul Isus a fost Lumina lumii. El a venit de la Dumnezeu cu o solie de speranță și cu mântuire pentru descendenții lui Adam, căzuți în păcat. Cu condiția de a-L primi ca Mântuitor al lor personal, El le-a promis oamenilor că va reface în ei chipul lui Dumnezeu și-i va mântui pe cei pierduți prin păcat. El le-a prezentat adevărul neafectat de niciun fel de eroare. – Review and Herald, 7 ianuarie 1890

  Domnul Isus este Dumnezeu - 2019. Când vorbea, Domnul Isus nu ezita niciodată ca și când ar fi fost nesigur și nici nu repeta cuvinte sau expresii obișnuite. Adevărul venea de pe buzele Sale îmbrăcat în reprezentări noi și interesante, care îi ofereau prospețime și o nouă revelație.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...