Gânduri plăcute

  Voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi! Fie plăcute Lui cuvintele mele; Mă bucur de Domnul! (Psalmii 104:33-34)

  Urmărește versiunea video aici.

  Dacă mintea este modelată de obiectele cu care are de-a face în cea mai mare parte, atunci, dacă te gândești la Domnul Isus, dacă vorbești cu El, vei putea deveni asemenea Lui în spirit și caracter. Vei reflecta chipul Său în ceea ce este măreț, curat și spiritual. Vei avea gândul lui Hristos, iar El te va trimite în lume ca reprezentant spiritual al Său.

  Soarele care strălucește din ceruri își revarsă razele strălucitoare pe toate drumurile și cărările vieții. El are lumină suficientă pentru mii de lumi ca cea a noastră. La fel stau lucrurile și cu Soarele Neprihănirii. Razele Lui strălucitoare, aducătoare de vindecare și bucurie, sunt suficient de mari pentru a salva mica noastră lume și sunt eficiente în a garanta siguranța în fiecare lume care a fost creată.

  Creșterea în cunoașterea caracterului Domnului Hristos este cea care sfințește sufletul. Înțelegerea și aprecierea lucrării minunate de ispășire îi transformă pe toți cei care contemplă planul de mântuire. Privind la Domnul Hristos, ei sunt schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. A privi la Isus devine pentru creștinul autentic un proces prin care el este înnobilat și rafinat.

  Ce fel de credință este cea care biruiește lumea? Este acea credință care face din Domnul Hristos Mântuitorul tău personal – acea credință care te va face să-ți recunoști neajutorarea, să-ți mărturisești neputința de a te mântui pe tine însuți, și care se prinde de acel Ajutor puternic care este singura ta nădejde pentru mântuire. Este acea credință care nu se va lăsa descurajată, este cea care aude vocea lui Hristos zicând: „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea și puterea Mea divină este a voastră.” Este acea credință care Îl aude zicând: „Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului” (Matei 28:20).

  Fiecare suflet trebuie să fie conștient că Domnul Isus este Mântuitorul nostru personal; atunci, iubirea, zelul și credincioșia se vor manifesta în viața de credință. Domnul Hristos nu trebuie să fie niciodată absent din mintea noastră. El îndepărtează toate îndoielile noastre, El împlinește toate așteptările noastre. Cât de prețios este gândul că noi putem deveni cu adevărat părtași de natură divină și astfel putem birui așa cum a biruit Domnul Hristos! El este melodia cântecelor noastre, umbra unei stânci uriașe când suntem pe un drum obositor. El este apa vie pentru sufletul însetat. El este adăpostul nostru în vreme de furtună. El este neprihănirea noastră, sfințirea noastră, mântuirea noastră. – Review and Herald, 26 august 1890

  Gânduri plăcute - 2019. Fiecare suflet trebuie să fie conștient că Domnul Isus este Mântuitorul nostru personal; atunci, iubirea, zelul și credincioșia se vor manifesta în viața de credință. Domnul Hristos nu trebuie să fie niciodată absent din mintea noastră.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...