Gânduri plăcute

  Voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi! Fie plăcute Lui cuvintele mele; Mă bucur de Domnul! (Psalmii 104:33-34)

  Urmărește versiunea video aici.

  Dacă mintea este modelată de obiectele cu care are de-a face în cea mai mare parte, atunci, dacă te gândești la Domnul Isus, dacă vorbești cu El, vei putea deveni asemenea Lui în spirit și caracter. Vei reflecta chipul Său în ceea ce este măreț, curat și spiritual. Vei avea gândul lui Hristos, iar El te va trimite în lume ca reprezentant spiritual al Său.

  Soarele care strălucește din ceruri își revarsă razele strălucitoare pe toate drumurile și cărările vieții. El are lumină suficientă pentru mii de lumi ca cea a noastră. La fel stau lucrurile și cu Soarele Neprihănirii. Razele Lui strălucitoare, aducătoare de vindecare și bucurie, sunt suficient de mari pentru a salva mica noastră lume și sunt eficiente în a garanta siguranța în fiecare lume care a fost creată.

  Creșterea în cunoașterea caracterului Domnului Hristos este cea care sfințește sufletul. Înțelegerea și aprecierea lucrării minunate de ispășire îi transformă pe toți cei care contemplă planul de mântuire. Privind la Domnul Hristos, ei sunt schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. A privi la Isus devine pentru creștinul autentic un proces prin care el este înnobilat și rafinat.

  Ce fel de credință este cea care biruiește lumea? Este acea credință care face din Domnul Hristos Mântuitorul tău personal – acea credință care te va face să-ți recunoști neajutorarea, să-ți mărturisești neputința de a te mântui pe tine însuți, și care se prinde de acel Ajutor puternic care este singura ta nădejde pentru mântuire. Este acea credință care nu se va lăsa descurajată, este cea care aude vocea lui Hristos zicând: „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea și puterea Mea divină este a voastră.” Este acea credință care Îl aude zicând: „Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului” (Matei 28:20).

  Fiecare suflet trebuie să fie conștient că Domnul Isus este Mântuitorul nostru personal; atunci, iubirea, zelul și credincioșia se vor manifesta în viața de credință. Domnul Hristos nu trebuie să fie niciodată absent din mintea noastră. El îndepărtează toate îndoielile noastre, El împlinește toate așteptările noastre. Cât de prețios este gândul că noi putem deveni cu adevărat părtași de natură divină și astfel putem birui așa cum a biruit Domnul Hristos! El este melodia cântecelor noastre, umbra unei stânci uriașe când suntem pe un drum obositor. El este apa vie pentru sufletul însetat. El este adăpostul nostru în vreme de furtună. El este neprihănirea noastră, sfințirea noastră, mântuirea noastră. – Review and Herald, 26 august 1890

  Gânduri plăcute - 2019. Fiecare suflet trebuie să fie conștient că Domnul Isus este Mântuitorul nostru personal; atunci, iubirea, zelul și credincioșia se vor manifesta în viața de credință. Domnul Hristos nu trebuie să fie niciodată absent din mintea noastră.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...