Curățirea Templului

  Casa Mea va fi o casă de rugăciune. Dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari. (Luca 19:46)

  Urmărește versiunea video aici.

  Oare de ce a fost stârnită indignarea Domnului Hristos atunci când a intrat în curțile templului? Ochii Săi au cuprins întreaga scenă și El a văzut în aceasta dezonorarea lui Dumnezeu și oprimarea oamenilor. El a auzit mugetele boilor, behăitul oilor și altercațiile dintre cei care cumpărau și cei care vindeau. În curțile lui Dumnezeu, înșiși preoții și conducătorii erau implicați în negustorie… Odată ce atenția le era îndreptată asupra Lui, ei nu-și mai puteau retrage privirea de la fața Lui, căci era ceva în înfățișarea Lui care îi impresiona și îi înspăimânta. Cine era El? Un galileean umil, fiul unui tâmplar care lucrase în meseria Lui alături de tatăl Său, însă în timp ce Îl priveau, ei aveau simțământul că se aflau ca acuzați în fața barei de judecată.

  Domnul Hristos îi văzuse pe cei săraci, pe cei în suferință și pe cei întristați înspăimântați, deoarece nu aveau suficienți bani pentru a cumpăra măcar un porumbel pentru jertfă. Cei orbi, cei șchiopi, cei surzi și cei în suferință erau deznădăjduiți pentru că doreau din toată inima să aducă o jertfă pentru păcatele lor, însă prețurile erau atât de mari, încât ei nu și le permiteau. Pentru ei părea că nu există nicio șansă ca păcatele să le fie iertate. (…)

  Când Domnul Hristos i-a alungat pe cei care vindeau porumbei, El le-a spus: „Ridicați acestea de aici.” El nu a scos porumbeii afară, așa cum făcuse cu boii și oile. Oare de ce? Pentru că acestea erau singurele jertfe ale săracilor. El le cunoștea nevoile și, în timp ce vânzătorii erau izgoniți din templu, cei în suferință și cei nevoiași erau lăsați în acele curți.

  Însă preoții și conducătorii, după ce și-au revenit din spaimă, și-au spus: „Ne vom întoarce și-L vom întreba cu ce autoritate a îndrăznit să ne alunge din templu.”

  Însă ce scenă au putut vedea ochii lor pe când intrau iarăși în curțile templului! Domnul Hristos slujea celor săraci, celor în suferință și celor întristați… El adusese alinare celor suferinzi. El îi luase pe micuți în brațele Sale și îi binecuvântase, astfel ca boala și suferința să nu îi afecteze. El le redase orbilor vederea, surzilor auzul, le dăduse sănătate celor bolnavi și mângâiere celor întristați.

  El făcuse exact lucrarea care fusese profetizată că o va face Mesia. – Review and Herald, 27 august 1895

  Curățirea Templului - 2019. Domnul Hristos slujea celor săraci, celor în suferință și celor întristați… El adusese alinare celor suferinzi. El îi luase pe micuți în brațele Sale și îi binecuvântase, astfel ca boala și suferința să nu îi afecteze.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...