Singura sursă a Adevărului

  Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată și cine crede în Mine nu va înseta niciodată. (Ioan 6:35)

  Urmărește versiunea video aici.

  Există mulți în acest veac al lumii care acționează ca și când ar avea libertatea de a pune sub semnul întrebării cuvintele Celui Infinit, de a reconsidera rânduielile și legile Sale, aprobând, corectând, remodelând și anulând după buna lor plăcere. Nu suntem niciodată în siguranță dacă ne lăsăm călăuziți de păreri omenești, ci suntem în siguranță doar dacă ne lăsăm conduși de un „așa zice Domnul”. Nu putem încredința salvarea sufletelor noastre niciunui alt standard inferior deciziilor unui Judecător infailibil. Cei care fac din Dumnezeu călăuza lor și din Cuvântul Său sfătuitorul lor privesc la sursa de lumină a vieții. Cuvintele vii ale lui Dumnezeu le călăuzesc pașii pe cărări drepte. Cei care sunt conduși în acest fel nu îndrăznesc să judece Cuvântul lui Dumnezeu, ci sunt întotdeauna convinși că acest Cuvânt îi judecă pe ei. Ei își dobândesc credința și religia din Cuvântul viului Dumnezeu. Acesta constituie călăuza și sfătuitorul care îi îndrumă pe cale. Cuvântul este cu adevărat o candelă pentru picioarele lor și o lumină pe cărarea lor. Ei merg pe cale sub îndrumarea Tatălui luminii, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare. Cel care tronează cu îndurarea Sa asupra tuturor lucrărilor Sale face cărarea celor neprihăniți ca o lumină strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei. (…)

  Lumea piere din lipsa adevărului pur, nealterat. Domnul Hristos este adevărul. Cuvintele Sale constituie adevărul, și acestea au o valoare mult mai mare și o semnificație mult mai profundă decât ceea ce se vede la suprafață. Toate cuvintele Domnului Hristos au o valoare ce depășește modesta lor aparență. Mintea care este luminată de Duhul Sfânt va discerne valoarea acestor cuvinte. Va discerne nestematele prețioase ale adevărului chiar dacă acestea pot fi sub forma unei comori ascunse.

  Inima reprezintă citadela ființei și, atâta timp cât aceasta nu se află pe deplin de partea Domnului, vrăjmașul va câștiga continuu victoria asupra noastră prin ispitele sale subtile.

  Dacă viața este supusă controlului său, puterea adevărului este fără limite. Gândurile sunt aduse în supunere față de Domnul Isus Hristos. Din prisosul inimii ies la suprafață cuvintele potrivite. Scriindu-i lui Timotei, apostolul Pavel spune: „Dreptarul învățăturilor sănătoase pe care l-ai auzit de la mine ține-l cu credință și cu dragostea care este în Hristos Isus.” – Review and Herald, 29 martie 1906

  https://youtu.be/mRxtmjIGfDs

  Singura sursă a Adevărului - 2019. Dacă viața este supusă controlului său, puterea adevărului este fără limite. Gândurile sunt aduse în supunere față de Domnul Isus Hristos. Din prisosul inimii ies la suprafață cuvintele potrivite.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...