Remediu pentru sărăcia sufletului

  Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor! (Matei 5:3)

  Urmărește versiunea video aici.

  Aceste cuvinte pline de mângâiere ale Domnului Hristos nu sunt adresate celor mândri, celor trufași și plini de sine, ci celor care își dau seama de propria slăbiciune și păcătoșenie. Cei care plâng, cei blânzi, cei care se simt nevrednici de favoarea lui Dumnezeu și cei care flămânzesc și însetează după neprihănire sunt cu toții incluși în această categorie a celor „săraci în duh”.

  Cei săraci în duh își simt sărăcia și nevoia lor după harul lui Hristos. Ei își dau seama că știu doar puțin despre Dumnezeu și marea Sa iubire și că au nevoie de lumină pentru a putea cunoaște și ține calea Domnului. Ei nu îndrăznesc să facă față ispitei în propria lor tărie, căci sunt conștienți că nu au forța morală necesară pentru a se împotrivi celui rău. Ei nu privesc cu plăcere la viața lor din trecut și nu au decât puțină încredere în viitor, căci inima lor este bolnavă. Însă unora ca aceștia, Domnul Hristos le spune: „Ferice de cei săraci în duh.” Domnul Hristos știa că cei care își simt sărăcia pot fi făcuți bogați.

  Ce privilegii mari sunt la îndemâna acelora care simt sărăcia sufletului lor și se supun voinței lui Dumnezeu! Remediul pentru sărăcia sufletului poate fi găsit doar în Hristos. Când inima este sfințită prin har, când creștinii au gândul lui Hristos, de fapt au dragostea lui Hristos, care constituie o bogăție spirituală mai prețioasă decât aurul din Ofir. Însă înainte de a exista o dorință intensă după bogăția din Hristos, care este disponibilă tuturor acelora care își simt sărăcia, trebuie să existe un simțământ al nevoii. Când inima este plină de înfumurare și este preocupată numai de lucrurile superficiale ale acestui pământ, Domnul Isus mustră și pedepsește, astfel ca oamenii să își dea seama de adevărata lor stare.

  Poți veni la Domnul Isus prin credință și fără întârziere. Darul Lui este bogat și fără plată, iubirea Lui este îmbelșugată și El îți va da har să poți purta jugul Său și sarcina Lui cu voioșie. Poți face apel la dreptul tău la binecuvântarea Lui în virtutea făgăduinței făcute de El. Poți intra în Împărăția Sa, care este plină de harul Său, de iubirea Sa, de neprihănirea Sa, de pace și bucurie în Duhul Sfânt. Dacă ai simțământul că te afli în cea mai mare nevoie, El îți poate oferi toată plinătatea Sa, căci Domnul Hristos spune: „Nu am venit să chem la pocăință pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși.” Domnul Isus te cheamă să vii. „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor!” – Signs of the Times, 1 august 1895

  Remediu pentru sărăcia sufletului - 2019. Dacă ai simțământul că te afli în cea mai mare nevoie, El îți poate oferi toată plinătatea Sa, căci Domnul Hristos spune: „Nu am venit să chem la pocăință pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși.” Domnul Isus te cheamă să vii.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...