Un prieten pentru cel cu inima curată

  Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! (Matei 5:8)

  Urmărește versiunea video aici.

  Cei cu inima curată Îl vor vedea pe Dumnezeu. În timp ce toți vor sta față în față cu Domnul Hristos ca judecător, cei cu inima curată Îl vor privi ca pe un prieten; căci Domnul Isus a spus: „Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu.” Cei cu inima curată Îl vor privi pe Domnul Hristos ca pe un prieten și frate mai mare. Cei care privesc continuu la Hristos pentru sfat, care se roagă cu sinceritate pentru Duhul Său cel Sfânt, se întristează atunci când un nor Îl acoperă și nu-L mai pot vedea.

  Lumea creștină din acest veac este înclinată să creadă argumentele false ale lui Satana în locul cuvintelor lui Dumnezeu. Mulți s-au despărțit de Dumnezeu prin fapte nelegiuite, și acestora nu le place să-L privească pe Dumnezeu sau să-L păstreze în cunoștința lor. Ei nu doresc să-L vadă pe Dumnezeu tot așa cum nici Adam nu a vrut să-L vadă atunci când s-a ascuns de fața Tatălui său ceresc.

  Trebuie să privim la Domnul Isus ca la singura noastră speranță pentru îndepărtarea păcatelor noastre, căci în El nu este păcat. El S-a făcut păcat pentru noi, ca să poată purta vinovăția noastră și să stea în fața Tatălui ca vinovat în locul nostru, în timp ce noi, care credem în El ca Mântuitor personal, vom putea fi socotiți, în virtutea meritelor Sale, curați, necontaminați de influența păcatului. Prin neprihănirea pe care ne-o atribuie Domnul Hristos, noi suntem socotiți nevinovați. Domnul Hristos a dat fiecărei ființe omenești dovada că doar El este în stare să poarte durerea, suferința și păcatele oamenilor. Cei care apelează la Hristos ca înlocuitor și garant al lor, agățându-și sufletele deznădăjduite de Hristos, pot suporta să Îl vadă pe Cel ce este invizibil. Binecuvântarea: „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu” le aparține.

  Când ești atras în păcat, nu dispera. Nu zăbovi, văicărindu-te în necredință și deznădejde, ci prezintă degrabă cazul tău lui Isus. (…)

  Domnul Hristos a biruit acolo unde Adam a căzut și ne-a izbăvit din starea în care ne-a adus acea cădere rușinoasă. El a fost făcut desăvârșit prin suferință și este în stare să-i ajute pe toți cei care vor fi ispitiți și să le asigure o cale de scăpare, putând astfel să îndure ispita. El poate să simtă împreună cu orice ființă omenească, deoarece El S-a identificat cu interesele acelora pe care a venit să-i salveze. Ce minunat mare-preot este Domnul Isus! Putem să aducem înaintea Lui orice povară a sufletului. – Signs of the Times, 3 octombrie 1895

  Un prieten pentru cel cu inima curată - 2019. Cei care apelează la Hristos ca înlocuitor și garant al lor, agățându-și sufletele deznădăjduite de Hristos, pot suporta să Îl vadă pe Cel ce este invizibil. Binecuvântarea: „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu” le aparține.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...