Armonie

  Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu! (Matei 5:9)

  Urmărește versiunea video aici.

  Cei care pot vedea desăvârșirea caracterului Domnului Hristos vor fi pătrunși de dorința aprinsă de a fi asemenea Lui. Ei vor dori să fie împăciuitori și să primească binecuvântarea pe care El a promis-o celor împăciuitori.

  Vrăjmașul neprihănirii este gata să te atragă pe o cale care va fi exact opusul căii pe care trebuie să meargă cel împăciuitor. Cel căruia îi plac discordia și cearta te va ispiti să te implici și tu în ceea ce face el, stârnind certuri. El te va face să vezi la un semen de-al tău ceva ce este rău, și Satana te va îndemna să te duci și să spui altora acest lucru; însă Domnul Hristos te-a învățat să te duci la fratele tău și „să-l mustri între tine și el singur”. De care stăpân vei asculta? Tendința firească a inimii nu este aceea de a rezolva problemele în mod deschis și cu credincioșie, unii cu alții. Se pare că este mai ușor să spui greșeala fratelui tău altcuiva decât lui singur, însă doar urechea lui trebuie să audă acuzația ta… Sunt binecuvântați cei care lucrează în armonie cu Dumnezeu, care sunt împreună-lucrători cu Hristos. Harul pe care îl împarte Duhul lui Dumnezeu este un izvor de viață pentru suflet și va revigora pe toți cei ce intră în legătură cu cel împăciuitor. (…)

  Este important să fim conștienți de faptul că spiritul pe care îl nutrim acum, faptele pe care le facem acum, vor constitui mărturia că suntem sau nu corespunzători să beneficiem de viața viitoare. Judecata noastră este în curs acum și se va vedea dacă noi vom împlini rugăciunea Domnului și facem voia lui Dumnezeu pe pământ, așa cum se face ea în ceruri. Aceia care îndeplinesc planurile lui Satana și rănesc suflete prin faptele lor dovedesc că nu sunt copii ai lui Dumnezeu.

  Cel mai bine este ca fiecare dintre noi să facă ceea ce este bine pentru că așa este bine și, în felul acesta, noi vom crea în jurul nostru o atmosferă de pace. Atunci nu ne vom afla printre agenții lui Satana ca să ne molipsim de spiritul lor și să preluăm cuvintele lor de acuzare și mustrare împotriva acelora care caută să păzească poruncile Domnului. Nu ne vom uni cu vrăjmașul sufletelor ajutându-l să stârnească suspiciuni și certuri și determinând suflete care Îl iubesc pe Dumnezeu să fie ispitite să facă rău. – Signs of the Times, 10 octombrie 1895

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Plin de sfat sau răsfăț?

  Doamne, ajută-mă să văd chipul și asemănarea Ta în ceilalți și să-i iubesc așa cum ai făcut-o Tu! PROVOCARE: Fă tot ce poți ca astăzi să-i tratezi într-o manieră plină de respect atât pe cei cunoscuți, cât și pe necunoscuți!

  Jertfe pentru fii

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă! PROVOCARE: Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...