Armonie

  Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu! (Matei 5:9)

  Urmărește versiunea video aici.

  Cei care pot vedea desăvârșirea caracterului Domnului Hristos vor fi pătrunși de dorința aprinsă de a fi asemenea Lui. Ei vor dori să fie împăciuitori și să primească binecuvântarea pe care El a promis-o celor împăciuitori.

  Vrăjmașul neprihănirii este gata să te atragă pe o cale care va fi exact opusul căii pe care trebuie să meargă cel împăciuitor. Cel căruia îi plac discordia și cearta te va ispiti să te implici și tu în ceea ce face el, stârnind certuri. El te va face să vezi la un semen de-al tău ceva ce este rău, și Satana te va îndemna să te duci și să spui altora acest lucru; însă Domnul Hristos te-a învățat să te duci la fratele tău și „să-l mustri între tine și el singur”. De care stăpân vei asculta? Tendința firească a inimii nu este aceea de a rezolva problemele în mod deschis și cu credincioșie, unii cu alții. Se pare că este mai ușor să spui greșeala fratelui tău altcuiva decât lui singur, însă doar urechea lui trebuie să audă acuzația ta… Sunt binecuvântați cei care lucrează în armonie cu Dumnezeu, care sunt împreună-lucrători cu Hristos. Harul pe care îl împarte Duhul lui Dumnezeu este un izvor de viață pentru suflet și va revigora pe toți cei ce intră în legătură cu cel împăciuitor. (…)

  Este important să fim conștienți de faptul că spiritul pe care îl nutrim acum, faptele pe care le facem acum, vor constitui mărturia că suntem sau nu corespunzători să beneficiem de viața viitoare. Judecata noastră este în curs acum și se va vedea dacă noi vom împlini rugăciunea Domnului și facem voia lui Dumnezeu pe pământ, așa cum se face ea în ceruri. Aceia care îndeplinesc planurile lui Satana și rănesc suflete prin faptele lor dovedesc că nu sunt copii ai lui Dumnezeu.

  Cel mai bine este ca fiecare dintre noi să facă ceea ce este bine pentru că așa este bine și, în felul acesta, noi vom crea în jurul nostru o atmosferă de pace. Atunci nu ne vom afla printre agenții lui Satana ca să ne molipsim de spiritul lor și să preluăm cuvintele lor de acuzare și mustrare împotriva acelora care caută să păzească poruncile Domnului. Nu ne vom uni cu vrăjmașul sufletelor ajutându-l să stârnească suspiciuni și certuri și determinând suflete care Îl iubesc pe Dumnezeu să fie ispitite să facă rău. – Signs of the Times, 10 octombrie 1895

  Armonie - 2019. Este important să fim conștienți de faptul că spiritul pe care îl nutrim acum, faptele pe care le facem acum, vor constitui mărturia că suntem sau nu corespunzători să beneficiem de viața viitoare.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...