Căutați pacea

  Ferice de cei ce-și pun tăria în Tine. (Psalmii 84:5)

  Urmărește versiunea video aici.

  „Ferice de cei împăciuitori.” Cât de mulți sunt cei care doresc să fie cu adevărat binecuvântați, care nu doar vor asculta, ci vor și împlini cuvintele lui Hristos? Cei care nu se bizuie pe ei înșiși, ci își pun încrederea într-o putere din afara lor și mai presus de ei, vor putea împlini cuvintele Domnului Hristos.

  „Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii” (nu din cauza spiritului lor aspru și necioplit, care îi face să stârnească certuri și disensiuni, ci „din pricina neprihănirii”). Neprihăniți sunt aceia care doresc pacea și vor avea pace sacrificând orice, în afară de principiu. Ei nu pot sacrifica adevărul, chiar dacă atașamentul lor față de acesta îi costă necazuri, ocară, suferințe și chiar moartea. „Căci a lor este Împărăția cerurilor.” Cei care sunt persecutați din pricina neprihănirii pun pe primul loc poruncile lui Dumnezeu în viața lor și ei nu îngăduie niciunei tactici omenești, niciunei promisiuni de răsplată, niciunei oferte de onoare să se interpună între ei și Dumnezeu. Ei nu pot fi determinați să Îl renege pe Hristos și să trădeze cauza Sa. Făgăduințele minunate ale lui Dumnezeu sunt continuu în mintea lor, iar când vrăjmașul se năpustește asupra lor ca un potop, Duhul lui Dumnezeu ridică un zid împotriva lui. Duhul Sfânt ne face să conștientizăm cât este de prețioasă Scriptura. (…)

  Însăși biserica are nevoie de convertire, astfel ca membrii ei să poată deveni canale de lumină, să poată fi binecuvântați și să fie o binecuvântare. O bizuire vagă pe îndurarea lui Dumnezeu nu ne va ajuta să avem acces la tronul harului și nici nu ne va atrage binecuvântarea lui Dumnezeu, Tatăl, pe care El a promis-o celor ce vor face voia Lui. Credința trebuie să se concentreze asupra Cuvântului lui Dumnezeu, care este duh și viață. Fiecare pagină din Cuvântul sacru este luminată de razele Soarelui Neprihănirii.

  Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie sprijin pentru cei aflați în necazuri și mângâiere pentru cei persecutați. Dumnezeu Însuși vorbește sufletului care crede, căci Duhul lui Dumnezeu este în Cuvântul Său și o binecuvântare specială va fi primită de aceia care acceptă cuvintele lui Dumnezeu când mintea lor este luminată de Duhul Sfânt. În felul acesta, credinciosul se hrănește cu Hristos, Pâinea vieții. Adevărul este văzut într-o lumină nouă, iar sufletul se bucură ca și când s-ar afla în prezența vizibilă a Domnului Hristos. – Signs of the Times, 10 octombrie 1895

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...