Articolul precedentHristos – marele anonim
  Articolul următorHristos – nedorit de ai săi

  Cea dintâi făgăduință a Evangheliei

  Şi după cum toți mor în Adam, tot așa toți vor învia în Hristos. (1 Corinteni 15:22)

  Urmărește versiunea video aici.

  „Vrăjmășie voi pune… între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul.”

  Aceasta a fost prima predică a Evangheliei ce a fost adresată vreodată păcătoșilor; această făgăduință era steaua speranței ce a strălucit în întunericul viitorului trist al neamului omenesc. Adam a primit cu bucurie bine-venita asigurare a eliberării și și-a învățat cu seriozitate copiii în ce privește calea Domnului. Făgăduința era prezentată în strânsă legătură cu altarul pentru jertfe. Altarul și făgăduința stăteau alături, una aruncând raze clare de lumină asupra celeilalte, arătând că dreptatea unui Dumnezeu ofensat putea fi îndeplinită numai prin moartea preaiubitului Său Fiu. (…)

  Abel ascultase aceste lecții prețioase și, în dreptul lui, acestea au fost precum sămânța semănată într-un pământ bun. Şi Cain le ascultase. El a avut aceleași privilegii ca și fratele său, însă nu le-a valorificat. S-a aventurat să meargă împotriva cerințelor lui Dumnezeu, iar teribila urmare este prezentată înaintea noastră. Cain nu a fost victima unui scop arbitrar; nu era vorba că unul ar fi fost ales de Dumnezeu, iar celălalt, respins. Întreaga chestiune implica a face sau a nu face ceea ce a spus Dumnezeu.

  În cazul lui Cain și Abel, avem tipul a două clase de oameni care vor exista în lume până la încheierea timpului; și acest tip merită studiat îndeaproape. Există o diferență marcantă între caracterele acestor doi frați, și aceeași diferență se vede în familia omenească de astăzi. Cain îi reprezintă pe cei ce împlinesc principiile și fac lucrările lui Satana, închinându-se lui Dumnezeu într-un fel ales de ei înșiși. Ca și conducătorul pe care-l urmează, ei ascultă doar parțial de Dumnezeu, nevoind să se supună cu totul lui Dumnezeu. (…)

  Clasa de oameni reprezentată de Cain include de departe cel mai mare număr de oameni, căci fiecare religie falsă care a fost inventată s-a bazat pe principiul lui Cain, și anume că păcătosul se poate bizui pe propriile merite și pe neprihănirea lui proprie pentru mântuire.

  Religia lui Hristos este pentru acei oameni care sunt dornici s-o accepte cu toate dificultățile ei. Ei pot inventa o cale mai ușoară, însă aceasta nu-i va conduce în cetatea lui Dumnezeu, locașul sigur al celor sfinți. Doar cei care „împlinesc poruncile Sale” vor avea „drept la pomul vieții” și „să intre pe porți în cetate”. – The Signs of the Times, 23 decembrie 1886

  Cea dintâi făgăduință a Evangheliei - 2019. Religia lui Hristos este pentru acei oameni care sunt dornici s-o accepte cu toate dificultățile ei. Ei pot inventa o cale mai ușoară, însă aceasta nu-i va conduce în cetatea lui Dumnezeu, locașul sigur al celor sfinți.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...