Făgăduința lui Israel

  În Domnul vor fi făcuți neprihăniți și proslăviți toți urmașii lui Israel. (Isaia 45:25)

  Avraam a fost chemat să iasă dintr-o familie idolatră și a fost desemnat de Dumnezeu să păstreze adevărul Său în mijlocul acelui veac idolatru, în care stricăciunea era tot mai mare. Domnul i S-a arătat lui Avraam și i-a spus: „Eu sunt Dumnezeul cel atotputernic. Umblă înaintea Mea și fii fără prihană. Voi face un legământ între Mine și tine și te voi înmulți nespus de mult.”

  Domnul i-a transmis voia Sa lui Avraam și i-a făcut cunoscute cu claritate cerințele Legii morale, cât și cele cu privire la mântuirea care avea să fie împlinită prin Sine. Lui Avraam i-a fost făcută o onoare foarte înaltă, și anume aceea de a fi tatăl unui popor care, timp de sute de ani, urma să fie depozitarul și păzitorul adevărului lui Dumnezeu în fața lumii – al acelui popor prin care toate națiunile pământului aveau să fie binecuvântate prin venirea lui Mesia cel promis. (…)

  Dumnezeu i-a acordat slujitorului Său credincios onoare și binecuvântări deosebite. Prin viziuni și prin îngerii care veneau și discutau cu el ca de la prieten la prieten, lui i-au fost făcute cunoscute atât planurile, cât și voia lui Dumnezeu.

  Însă descendenții lui Avraam s-au îndepărtat de la închinarea adevăratului Dumnezeu și au călcat Legea Sa. Ei s-au amestecat cu națiunile care nu aveau cunoașterea și teama de Dumnezeu în fața ochilor lor și, treptat, le-au imitat obiceiurile și practicile până când s-a aprins mânia lui Dumnezeu împotriva lor și El i-a lăsat să-și urmeze propria cale și întocmirile inimilor lor stricate. (…)

  Însă când s-au umilit înaintea lui Dumnezeu și au recunoscut lucrările Sale, strigând către El pentru eliberare de sub jugul opresiv al egiptenilor, strigătele lor și promisiunile pe care le făcuseră că aveau să fie ascultători de El au ajuns la cer. Rugăciunile lor au primit răspuns în modul cel mai minunat și Israel a fost scos afară din Egipt, iar legământul făcut cu părinții lor a fost reînnoit cu ei.

  Așa a fost păstrată cunoașterea de Legea lui Dumnezeu pe parcursul a mai multor generații succesive de la Adam la Noe, de la Noe la Avraam și de la Avraam la Moise. – Signs of the Times, 22 aprilie 1886

  Făgăduința lui Israel - 2019. Avraam a fost chemat să iasă dintr-o familie idolatră și a fost desemnat de Dumnezeu să păstreze adevărul Său în mijlocul acelui veac idolatru, în care stricăciunea era tot mai mare.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...