Articolul precedentIosif – ascultare nobilă
  Articolul următorMaria – memorie selectivă

  Credința lui Avraam, partea I

  „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubești, pe Isaac; du-te în țara Moria și adu-l ardere-de-tot acolo, pe un munte pe care ți-l voi spune.” (Geneza 22:2)

  Urmărește versiunea video aici.

  Avraam era în vârstă de o sută douăzeci de ani când a primit, în timpul unei viziuni de noapte, această teribilă și neașteptată poruncă. Urma să facă o călătorie de trei zile și avea suficient timp pentru reflecție. Cu cincizeci de ani în urmă, la porunca divină, el și-a lăsat tată, mamă, rude și prieteni, devenind peregrin și străin într-o țară care nu era a lui. S-a supus poruncii lui Dumnezeu și l-a alungat pe fiul său Ismael în pustie. Sufletul său a fost doborât de întristare atunci când a trebuit să se despartă de el și, cu siguranță, credința sa a fost încercată, totuși el s-a supus, pentru că Dumnezeu îi ceruse acest lucru.

  Avraam a fost ispitit să creadă că, la urma urmei, e posibil să se fi înșelat. Lovit de durere, el s-a plecat înaintea lui Dumnezeu și s-a rugat așa cum nu se mai rugase niciodată pentru o confirmare a acestei porunci stranii, să primească mai multă lumină dacă trebuie să îndeplinească o atât de teribilă datorie. El și-a adus aminte de îngerii care au fost trimiși la el ca să-i spună despre planul lui Dumnezeu de a distruge Sodoma și de aceia care i-au adus făgăduința că avea să aibă propriul lui fiu. (…)

  În cele din urmă l-a trezit cu blândețe pe Isaac, spunându-i că Dumnezeu i-a poruncit să-I aducă o jertfă pe un munte aflat la mare distanță și că el trebuie să-l însoțească. Şi-a chemat slujitorii și au făcut pregătirile necesare pentru această călătorie lungă. Dacă ar fi putut să-și despovăreze mintea împărtășindu-i Sarei ce i s-a cerut să facă, astfel încât să ducă împreună durerea și responsabilitatea, poate că s-ar fi simțit un pic ușurat; însă s-a hotărât să nu facă acest lucru, căci inima ei era atât de atașată de fiul ei și era posibil ca ea să-l împiedice să plece. A pornit în călătoria lui, Satana fiindu-i în preajmă și sugerându-i necredință și neputință.

  Era a treia zi de când plecase în călătorie. Avraam își ridică ochii spre munți și vede deasupra unuia semnul promis. Privește cu seriozitate și iată că un nor strălucitor plana deasupra vârfului muntelui Moria.

  Deși încă se afla la o mare distanță de munte, el a desfăcut poverile de pe umerii slujitorilor săi și i-a rugat să rămână acolo, între timp el punând lemnele pe umerii fiului său, iar el luând în mână cuțitul și focul. – Signs of the Times, 1 aprilie 1875

  Credința lui Avraam, partea I - 2019. „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubești, pe Isaac; du-te în țara Moria și adu-l ardere-de-tot acolo, pe un munte pe care ți-l voi spune.” (Geneza 22:2)
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...