Iosif, un tip al Domnului Hristos

  Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, și anume ca să scape viața unui popor în mare număr. (Geneza 50:20)

  Urmărește versiunea video aici.

  Iacov a prezis un viitor bun pentru majoritatea fiilor săi. În special în ce-l privește pe Iosif, el a rostit cuvinte de o putere convingătoare și pline de speranță: „Iosif este vlăstarul unui pom roditor, vlăstarul unui pom roditor sădit lângă un izvor; ramurile lui se înalță deasupra zidului. Arcașii l-au ațâțat, au aruncat săgeți și l-au urmărit cu ura lor. Dar arcul lui a rămas tare și mâinile lui au fost întărite de mâinile Puternicului lui Iacov.”

  Viața lui Iosif ilustrează viața Domnului Hristos. Frații lui Iosif și-au propus să-l omoare, însă în cele din urmă au consimțit să-l vândă ca sclav ca să-l împiedice să devină mai mare decât ei. Ei socoteau că l-au trimis într-un loc din care nu-i mai putea tulbura cu visele lui și unde acestea nu se puteau împlini. Însă Dumnezeu le-a dat peste cap planurile și a condus lucrurile în așa fel încât s-a întâmplat ceea ce ei credeau că nu se va întâmpla niciodată – și anume ca Iosif să stăpânească peste ei. (…)

  Iosif a umblat cu Dumnezeu. Iar când a fost întemnițat și a suferit, deși era nevinovat, el a suportat totul fără să murmure. Stăpânirea de sine, răbdarea lui în necazuri și credincioșia sa statornică au rămas consemnate pentru folosul celor ce aveau să trăiască după aceea pe pământ.

  Viața Domnului Isus, Mântuitorul lumii, a fost un model de bunăvoință, bunătate și sfințenie. Cu toate acestea, El a fost disprețuit și insultat, batjocorit și ridiculizat pentru motivul că viața Sa neprihănită constituia o continuă mustrare față de păcat. Dușmanii Lui nu au fost mulțumiți până când nu a fost dat în mâinile lor, ca să-L poată face să moară printr-o moarte rușinoasă. El a murit pentru neamul omenesc vinovat și, în timp ce suferea cea mai crudă tortură, El i-a iertat cu blândețe pe cei ce L-au dat la moarte. El a înviat din morți, S-a suit la Tatăl Său și a primit toată puterea și autoritatea, apoi S-a întors pe pământ pentru a o împărți ucenicilor Săi. El „a dat daruri oamenilor”. Şi pe toți aceia care aveau să vină la El prin pocăință, mărturisindu-și păcatele, El avea să-i primească și să-i ierte. Iar dacă aveau să-I rămână credincioși, El îi va înălța la tronul Său și va face din ei moștenitori ai moștenirii pe care El a răscumpărat-o cu propriul Său sânge. – Signs of the Times, 5 februarie 1880

  Iosif, un tip al Domnului Hristos - 2019. Iosif a umblat cu Dumnezeu. Iar când a fost întemnițat și a suferit, deși era nevinovat, el a suportat totul fără să murmure. Stăpânirea de sine, răbdarea lui în necazuri și credincioșia sa statornică au rămas consemnate pentru folosul celor ce aveau să trăiască după aceea pe pământ.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...