Iosif, un tip al Domnului Hristos

  Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, și anume ca să scape viața unui popor în mare număr. (Geneza 50:20)

  Urmărește versiunea video aici.

  Iacov a prezis un viitor bun pentru majoritatea fiilor săi. În special în ce-l privește pe Iosif, el a rostit cuvinte de o putere convingătoare și pline de speranță: „Iosif este vlăstarul unui pom roditor, vlăstarul unui pom roditor sădit lângă un izvor; ramurile lui se înalță deasupra zidului. Arcașii l-au ațâțat, au aruncat săgeți și l-au urmărit cu ura lor. Dar arcul lui a rămas tare și mâinile lui au fost întărite de mâinile Puternicului lui Iacov.”

  Viața lui Iosif ilustrează viața Domnului Hristos. Frații lui Iosif și-au propus să-l omoare, însă în cele din urmă au consimțit să-l vândă ca sclav ca să-l împiedice să devină mai mare decât ei. Ei socoteau că l-au trimis într-un loc din care nu-i mai putea tulbura cu visele lui și unde acestea nu se puteau împlini. Însă Dumnezeu le-a dat peste cap planurile și a condus lucrurile în așa fel încât s-a întâmplat ceea ce ei credeau că nu se va întâmpla niciodată – și anume ca Iosif să stăpânească peste ei. (…)

  Iosif a umblat cu Dumnezeu. Iar când a fost întemnițat și a suferit, deși era nevinovat, el a suportat totul fără să murmure. Stăpânirea de sine, răbdarea lui în necazuri și credincioșia sa statornică au rămas consemnate pentru folosul celor ce aveau să trăiască după aceea pe pământ.

  Viața Domnului Isus, Mântuitorul lumii, a fost un model de bunăvoință, bunătate și sfințenie. Cu toate acestea, El a fost disprețuit și insultat, batjocorit și ridiculizat pentru motivul că viața Sa neprihănită constituia o continuă mustrare față de păcat. Dușmanii Lui nu au fost mulțumiți până când nu a fost dat în mâinile lor, ca să-L poată face să moară printr-o moarte rușinoasă. El a murit pentru neamul omenesc vinovat și, în timp ce suferea cea mai crudă tortură, El i-a iertat cu blândețe pe cei ce L-au dat la moarte. El a înviat din morți, S-a suit la Tatăl Său și a primit toată puterea și autoritatea, apoi S-a întors pe pământ pentru a o împărți ucenicilor Săi. El „a dat daruri oamenilor”. Şi pe toți aceia care aveau să vină la El prin pocăință, mărturisindu-și păcatele, El avea să-i primească și să-i ierte. Iar dacă aveau să-I rămână credincioși, El îi va înălța la tronul Său și va face din ei moștenitori ai moștenirii pe care El a răscumpărat-o cu propriul Său sânge. – Signs of the Times, 5 februarie 1880

  Iosif, un tip al Domnului Hristos - 2019. Iosif a umblat cu Dumnezeu. Iar când a fost întemnițat și a suferit, deși era nevinovat, el a suportat totul fără să murmure. Stăpânirea de sine, răbdarea lui în necazuri și credincioșia sa statornică au rămas consemnate pentru folosul celor ce aveau să trăiască după aceea pe pământ.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...