Căderea plăgilor

  Du-te la Faraon dis-de-dimineață… și să te înfățișezi înaintea lui pe malul râului. Să-ți iei în mână toiagul care a fost prefăcut în șarpe. (Exodul 7:15)

  Moise și fratele său au fost apoi îndemnați să meargă să-l întâlnească pe Faraon dimineața, când acesta se ducea la râu, și acolo, pe malul râului, trebuiau să-i repete aceleași cuvinte, iar, ca dovadă că într-adevăr Dumnezeu i-a trimis, trebuiau să întindă toiagul spre ape în toate direcțiile, apele urmând să se transforme în sânge. Au făcut acest lucru, iar râul era acum tot sânge; toată apa din casele lor s-a prefăcut în sânge, peștii au murit, iar apa a devenit insuportabilă din cauza mirosului. Însă „vrăjitorii Egiptului au făcut și ei la fel prin vrăjitoriile lor”, transformând în același fel apa scoasă din fântâni. Faraonul și-a împietrit din nou inima și nu a vrut să cedeze. Timp de șapte zile, această plagă a continuat, locuitorii fiind obligați să sape fântâni ca să găsească apă de băut.

  Au făcut o nouă încercare de a-l convinge pe Faraon. Toiagul a fost iarăși întins asupra apelor și din râu au ieșit broaște care s-au răspândit în toată țara: în case, în camerele de dormit, în cuptoare și postăvile de frământat pâinea. Vrăjitorii, cu vrăjitoriile lor, au făcut și ei la fel, făcând să apară animale ce păreau similare. Necazul produs era atât de insuportabil, încât Faraon dorea ca acestea să fie îndepărtate. Însă, deși vrăjitorii reușiseră să facă să apară broaște, ei nu le-au putut îndepărta. Când a văzut lucrul acesta, Faraon s-a simțit oarecum umilit și le-a spus lui Moise și Aaron să-L roage pe Domnul să oprească plaga. Ei i-au amintit arogantului Faraon de felul cum se lăudase înainte și l-au întrebat unde era acum puterea magicienilor lui; apoi l-au întrebat când să se roage și, la ora hotărâtă, plaga a fost îndepărtată, însă efectul a rămas, deoarece broaștele, murind, au poluat mediul.

  Felul cum acționaseră vrăjitorii săi l-au determinat pe Faraon să creadă că aceste minuni fuseseră făcute prin magie, însă acum avea dovezi suficiente că lucrurile nu stăteau astfel, având în vedere ce s-a întâmplat după îndepărtarea plăgii cu broaștele. Domnul ar fi putut face ca acestea să dispară și să se întoarcă în țărână într-o clipă, însă El nu a făcut acest lucru pentru că, după ce acestea ar fi fost îndepărtate, Faraon și egiptenii ar fi putut spune că prin magie s-a făcut lucrul acesta, așa cum au făcut vrăjitorii lor… În acest moment, Faraon și întregul Egipt aveau dovada că filozofia lor arogantă nu le folosea la nimic, ei neputând să îndepărteze broaștele, și că această lucrare nu fusese făcută prin magie, ci ea constituia o judecată venită de la Dumnezeul cerurilor. – Signs of the Times, 11 martie 1880

  Căderea plăgilor - 2019. Faraon și întregul Egipt au avut dovada că filozofia lor arogantă nu le folosea la nimic, ei neputând să îndepărteze broaștele, și că această lucrare nu fusese făcută prin magie, ci ea constituia o judecată venită de la Dumnezeul cerurilor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...