Ciumă, bube și grindină

Iată, mâna Domnului va fi peste turmele tale de pe câmp… și anume va fi o ciumă foarte mare.(Exodul 9:3)

Faraon a fost acum avertizat cu privire la o nouă nenorocire, aceea a unei molime la vite (ciumă) ce avea să cadă asupra tuturor vitelor egiptenilor aflate la câmp. Au afirmat clar că vitele israeliților nu aveau să fie afectate de această plagă. Plaga a venit, așa cum au prezis, iar Faraon, trimițându-și oamenii în casele evreilor, a constatat că vitele acestora nu au pierit. Însă el a rămas tot neclintit, fiind încurajat la aceasta de către preoți și vrăjitori.

Însă și ei aveau să simtă judecățile lui Dumnezeu. Lui Moise și Aaron li s-a poruncit să ia cenușă din cuptor și s-o arunce în aer, sub ochii lui Faraon. Când au făcut lucrul acesta, particulele fine s-au răspândit ca praful în toată țara Egiptului, și, unde cădeau, „pe oameni și pe dobitoace”, dădeau naștere la niște „bube pricinuite de niște bășici fierbinți”. Vrăjitorii nu au putut să se apere prin niciuna dintre vrăjitoriile lor de aceste bube. Nici nu s-au mai putut înfățișa înaintea lui Moise și Aaron din cauza acestei plăgi. Egiptenii au putut vedea cât de zadarnic era să-și pună încrederea în puterea înfumurată a vrăjitorilor, întrucât ei nu s-au putut proteja nici măcar pe ei înșiși de această plagă.

Dar Faraon a rămas tot împietrit… Apoi au avertizat cu privire la o nouă plagă, grindina ce avea să cadă peste vitele și oamenii care se aflau la câmp. Era ocazia de a pune la încercare mândria egiptenilor și a se vedea intervenția lui Dumnezeu pentru poporul Său. Toți cei care au luat seama la cuvântul Domnului și-au strâns vitele în grajduri și case, în timp ce aceia care îl desconsiderau le-au lăsat pe câmp. Prin faptul că s-a prevăzut o cale de scăpare pentru cei care au ținut cont de avertizare, noi putem vedea îndurarea divină manifestată chiar atunci când este pronunțată o judecată.

Furtuna s-a produs în ziua prezisă – au fost tunete și piatră amestecată cu foc, ce a distrus toată iarba de pe câmp, toți copacii, nimicind oameni și dobitoace. Până în momentul acesta nu fusese luată viața niciunuia dintre egipteni, însă acum moartea și pustiirea au urmat după trecerea îngerului nimicitor. Doar ținutul Gosen a fost cruțat. Prin aceasta, Dumnezeu le-a demonstrat egiptenilor că întregul pământ se află sub porunca Dumnezeului evreilor și chiar elementele naturii îi sunt supuse. – Signs of the Times, 18 martie 1880

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor