Articolul precedentPetru – un nume nou
  Articolul următorFilip – chemare directă

  Ciumă, bube și grindină

  Iată, mâna Domnului va fi peste turmele tale de pe câmp… și anume va fi o ciumă foarte mare.(Exodul 9:3)

  Faraon a fost acum avertizat cu privire la o nouă nenorocire, aceea a unei molime la vite (ciumă) ce avea să cadă asupra tuturor vitelor egiptenilor aflate la câmp. Au afirmat clar că vitele israeliților nu aveau să fie afectate de această plagă. Plaga a venit, așa cum au prezis, iar Faraon, trimițându-și oamenii în casele evreilor, a constatat că vitele acestora nu au pierit. Însă el a rămas tot neclintit, fiind încurajat la aceasta de către preoți și vrăjitori.

  Însă și ei aveau să simtă judecățile lui Dumnezeu. Lui Moise și Aaron li s-a poruncit să ia cenușă din cuptor și s-o arunce în aer, sub ochii lui Faraon. Când au făcut lucrul acesta, particulele fine s-au răspândit ca praful în toată țara Egiptului, și, unde cădeau, „pe oameni și pe dobitoace”, dădeau naștere la niște „bube pricinuite de niște bășici fierbinți”. Vrăjitorii nu au putut să se apere prin niciuna dintre vrăjitoriile lor de aceste bube. Nici nu s-au mai putut înfățișa înaintea lui Moise și Aaron din cauza acestei plăgi. Egiptenii au putut vedea cât de zadarnic era să-și pună încrederea în puterea înfumurată a vrăjitorilor, întrucât ei nu s-au putut proteja nici măcar pe ei înșiși de această plagă.

  Dar Faraon a rămas tot împietrit… Apoi au avertizat cu privire la o nouă plagă, grindina ce avea să cadă peste vitele și oamenii care se aflau la câmp. Era ocazia de a pune la încercare mândria egiptenilor și a se vedea intervenția lui Dumnezeu pentru poporul Său. Toți cei care au luat seama la cuvântul Domnului și-au strâns vitele în grajduri și case, în timp ce aceia care îl desconsiderau le-au lăsat pe câmp. Prin faptul că s-a prevăzut o cale de scăpare pentru cei care au ținut cont de avertizare, noi putem vedea îndurarea divină manifestată chiar atunci când este pronunțată o judecată.

  Furtuna s-a produs în ziua prezisă – au fost tunete și piatră amestecată cu foc, ce a distrus toată iarba de pe câmp, toți copacii, nimicind oameni și dobitoace. Până în momentul acesta nu fusese luată viața niciunuia dintre egipteni, însă acum moartea și pustiirea au urmat după trecerea îngerului nimicitor. Doar ținutul Gosen a fost cruțat. Prin aceasta, Dumnezeu le-a demonstrat egiptenilor că întregul pământ se află sub porunca Dumnezeului evreilor și chiar elementele naturii îi sunt supuse. – Signs of the Times, 18 martie 1880

  Ciumă, bube și grindină - 2019. Doar ținutul Gosen a fost cruțat. Prin aceasta, Dumnezeu le-a demonstrat egiptenilor că întregul pământ se află sub porunca Dumnezeului evreilor și chiar elementele naturii îi sunt supuse.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...