Articolul precedentPetru – un nume nou
  Articolul următorFilip – chemare directă

  Ciumă, bube și grindină

  Iată, mâna Domnului va fi peste turmele tale de pe câmp… și anume va fi o ciumă foarte mare.(Exodul 9:3)

  Faraon a fost acum avertizat cu privire la o nouă nenorocire, aceea a unei molime la vite (ciumă) ce avea să cadă asupra tuturor vitelor egiptenilor aflate la câmp. Au afirmat clar că vitele israeliților nu aveau să fie afectate de această plagă. Plaga a venit, așa cum au prezis, iar Faraon, trimițându-și oamenii în casele evreilor, a constatat că vitele acestora nu au pierit. Însă el a rămas tot neclintit, fiind încurajat la aceasta de către preoți și vrăjitori.

  Însă și ei aveau să simtă judecățile lui Dumnezeu. Lui Moise și Aaron li s-a poruncit să ia cenușă din cuptor și s-o arunce în aer, sub ochii lui Faraon. Când au făcut lucrul acesta, particulele fine s-au răspândit ca praful în toată țara Egiptului, și, unde cădeau, „pe oameni și pe dobitoace”, dădeau naștere la niște „bube pricinuite de niște bășici fierbinți”. Vrăjitorii nu au putut să se apere prin niciuna dintre vrăjitoriile lor de aceste bube. Nici nu s-au mai putut înfățișa înaintea lui Moise și Aaron din cauza acestei plăgi. Egiptenii au putut vedea cât de zadarnic era să-și pună încrederea în puterea înfumurată a vrăjitorilor, întrucât ei nu s-au putut proteja nici măcar pe ei înșiși de această plagă.

  Dar Faraon a rămas tot împietrit… Apoi au avertizat cu privire la o nouă plagă, grindina ce avea să cadă peste vitele și oamenii care se aflau la câmp. Era ocazia de a pune la încercare mândria egiptenilor și a se vedea intervenția lui Dumnezeu pentru poporul Său. Toți cei care au luat seama la cuvântul Domnului și-au strâns vitele în grajduri și case, în timp ce aceia care îl desconsiderau le-au lăsat pe câmp. Prin faptul că s-a prevăzut o cale de scăpare pentru cei care au ținut cont de avertizare, noi putem vedea îndurarea divină manifestată chiar atunci când este pronunțată o judecată.

  Furtuna s-a produs în ziua prezisă – au fost tunete și piatră amestecată cu foc, ce a distrus toată iarba de pe câmp, toți copacii, nimicind oameni și dobitoace. Până în momentul acesta nu fusese luată viața niciunuia dintre egipteni, însă acum moartea și pustiirea au urmat după trecerea îngerului nimicitor. Doar ținutul Gosen a fost cruțat. Prin aceasta, Dumnezeu le-a demonstrat egiptenilor că întregul pământ se află sub porunca Dumnezeului evreilor și chiar elementele naturii îi sunt supuse. – Signs of the Times, 18 martie 1880

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...