Lăcustele

  Domnul a zis lui Moise: „Întinde-ți mâna peste țara Egiptului ca să vină lăcustele peste țara Egiptului și să mănânce toată iarba pământului, tot ce a lăsat piatra.” (Exodul 10:12)

  Moise… l-a avertizat pe Faraon că… urma să fie trimisă plaga lăcustelor, care aveau să acopere tot pământul și să mănânce tot ce era verde.

  Sfătuitorii lui Faraon s-au înspăimântat de această nouă amenințare. Suferiseră pierderi grele prin moartea vitelor lor. Şi mulți dintre oamenii lor fuseseră uciși de grindină. (…)

  Atunci Moise și Aaron au fost din nou chemați, și Faraon le-a zis: „Duceți-vă și slujiți Domnului Dumnezeului vostru. Care și cine sunt cei ce vor merge?”

  Răspunsul a fost: „Vom merge cu copiii și cu bătrânii noștri, cu fiii și fiicele noastre, cu oile și boii noștri, căci avem să ținem o sărbătoare în cinstea Domnului.” (Exodul 10:9)

  Faraon s-a umplut de mânie. (…)

  „Dumnezeul vostru crede că eu vă voi lăsa să plecați cu nevestele voastre și cu copiii voștri într-o expediție atât de periculoasă? Nu voi face acest lucru; doar voi, bărbații, veți merge să slujiți Domnului.” Acest conducător împietrit, opresiv, care căutase să distrugă pe israeliți prin muncă grea, pretindea acum că le vrea binele și că-i pasă de micuții lor, când de fapt intenția lui era să-i țină ca garanție a întoarcerii lor.

  Lui Moise i s-a poruncit să-și întindă mâna peste țară și a început să bată un vânt de la răsărit care a adus lăcustele. „Erau în număr atât de mare, cum nu mai fusese și cum nu va mai fi un astfel de roi de lăcuste.” Acestea au umplut cerul, iar țara s-a întunecat, lăcustele devorând orice verdeață de pe câmp și din copaci.

  Faraon a trimis degrabă după Moise și Aaron și le-a spus: „Am păcătuit împotriva Domnului Dumnezeului vostru și împotriva voastră. Dar iartă-mi păcatul numai de data aceasta și rugați pe Domnul, Dumnezeul vostru să depărteze de la mine și urgia aceasta de moarte!”

  Ei au făcut ce le-a cerut și s-a stârnit un vânt de la apus care a dus lăcustele spre Marea Roșie, așa că nu a mai rămas niciuna. Însă, uitând de felul cum s-a umilit atunci când moartea îl amenința, de îndată ce plaga a fost îndepărtată, Faraon și-a împietrit din nou inima și a refuzat să lase pe Israel să plece. – Signs of the Times, 18 martie 1880

  Lăcustele - 2019. Faraon a trimis degrabă după Moise și Aaron și le-a spus: „Am păcătuit împotriva Domnului Dumnezeului vostru și împotriva voastră. Dar iartă-mi păcatul numai de data aceasta și rugați pe Domnul, Dumnezeul vostru să depărteze de la mine și urgia aceasta de moarte!”
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...