Dregător de spărturi

  Vei fi numit dregător de spărturi, Cel ce drege drumurile… (Isaia 58:12)

  Avem motive să ne bucurăm că lumea aceasta nu a fost abandonată în deznădejde. Domnul Isus Şi-a părăsit tronul regal și poziția Sa înaltă din ceruri și S-a făcut sărac pentru ca noi, prin sărăcia Lui, să putem deveni bogați. El a luat asupra Sa natura noastră ca să ne învețe cum să trăim. Ne-a călăuzit pe cale, învățându-ne pașii pe care păcătosul trebuie să-i facă în procesul de convertire – pocăință, credință și botez. El nu S-a pocăit pentru păcatele Sale, căci era fără păcat, ci a făcut acest lucru pentru păcătoși.

  Domnul Isus a devenit „dregător de spărturi, Cel ce drege drumurile și face țara cu putință de locuit”. El S-a exilat pe pământ pentru a aduce înapoi oaia pierdută, cea care s-a îndepărtat, lumea care a fost distrusă de păcat. În El au fost unite cele pământești cu cele cerești, umanul cu divinul; altfel, nu ar fi putut fi un Mijlocitor de care păcătoșii să se poată apropia și prin care să fie împăcați cu Creatorul lor. Însă acum El înconjoară neamul omenesc cu brațele îndurării și iubirii Sale, în același timp apucând tronul Celui Infinit, unindu-ne astfel, în slăbiciunea și neajutorarea noastră, cu Sursa tăriei și a puterii noastre. (…)

  Suntem datori Domnului Isus pentru toate binecuvântările de care ne bucurăm. Ar trebui să-I fim profund recunoscători pentru că suntem subiecte ale mijlocirii Sale. Însă Satana îi înșală pe oameni prezentându-le slujirea lui Hristos pentru ei într-o lumină falsă și făcându-i să creadă că este o umilire din partea lor să-L accepte pe Isus ca Mântuitor al lor. Dacă am privi privilegiile creștine în adevărata lor lumină, am considera ca fiind cea mai înaltă onoare aceea de a fi numiți copii ai lui Dumnezeu, moștenitori ai cerului, și ar trebui să ne bucurăm că putem să umblăm cu Isus, așa umil cum a fost El. (…)

  Ești gata să lași locuința păcatului și a durerii și să dorești locașurile de sus pe care Domnul Isus S-a dus să le pregătească pentru urmașii Săi? Te rog în numele Lui să-ți fixezi cu putere picioarele pe scară și să urci spre cer. Renunță la păcat, biruiește-ți defectele de caracter și agață-te cu toată puterea de Isus, Calea, Adevărul și Viața. Fiecare dintre noi poate obține biruința. Niciunul dintre aceia care vor stărui pe cale nu va pierde viața veșnică. Cei care cred în Hristos nu vor pieri și nimeni nu-i va smulge din mâna Sa. – Signs of the Times, 31 iulie 1884

  Dregător de spărturi - 2019. Suntem datori Domnului Isus pentru toate binecuvântările de care ne bucurăm. Ar trebui să-I fim profund recunoscători pentru că suntem subiecte ale mijlocirii Sale.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...