Un exemplu de iubire

  Mama Mea și frații Mei sunt cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc. (Luca 8:21)

  Domnul Isus îi iubea pe copii și-i influența întotdeauna spre bine. S-a îngrijit de cei săraci și nevoiași chiar din copilăria Sa. El căuta să fie pe placul tuturor celor cu care venea în contact, fiind amabil, blând și supus; însă, deși era blând și supus, nimeni nu L-ar fi putut determina să facă ceva ce era contrar Cuvântului lui Dumnezeu. Unii Îi admirau caracterul desăvârșit și doreau să fie cât mai mult în prezența Sa, pe când alții, care prețuiau mai mult cuvintele oamenilor decât Cuvântul lui Dumnezeu, Îi întorceau spatele și-I evitau compania. (…)

  Pe când privea la jertfele care se aduceau la templu, Duhul Sfânt L-a înștiințat că viața Sa urma să fie adusă ca jertfă pentru viața lumii. Încă din primii ani ai vieții a fost apărat de îngeri din cer; cu toate acestea, viața Sa a fost o luptă continuă cu puterile întunericului. Satana căuta orice cale ca să-L ispitească și să-L încerce. El îi făcea pe oameni să-I răstălmăcească cuvintele, numai să nu primească mântuirea pe care El venise să le-o aducă.

  Domnul Isus era credincios în ascultarea față de poruncile lui Dumnezeu și acest lucru L-a făcut foarte diferit de cei din jurul Lui, care desconsiderau Cuvântul lui Dumnezeu. Viața Lui fără pată era o mustrare pentru mulți și de aceea unii Îi evitau prezența, însă alții căutau prezența Lui tocmai pentru că se simțeau în pace acolo unde era El. (…)

  Nu a dat dovadă de slăbiciune niciodată și nici nu S-a descurajat. El a trăit mai presus de dificultățile din viața Sa, ca în lumina prezenței lui Dumnezeu. A suportat batjocura cu răbdare și a devenit, în natura Sa umană, un exemplu pentru toți copiii și tinerii.

  Domnul Hristos a arătat mult respect și dragoste față de mama Sa. Deși adeseori ea I Se adresa cerându-I să facă ceea ce doreau frații Lui să facă, El nu a arătat niciodată nici cea mai mică urmă de necredincioșie.

  Maria a fost foarte tulburată când preoții și conducătorii au venit la ea să se plângă de Isus, însă pacea și încrederea i-au luat în stăpânire inima de îndată ce Fiul ei i-a arătat ce spun Scripturile despre obiceiurile Lui. Uneori ea oscila între Isus și frații Săi, care nu credeau că El a fost trimis de Dumnezeu; însă ea văzuse suficiente lucruri ca să fie convinsă de caracterul Lui divin. – Youth’s Instructor, 12 decembrie 1895

  Un exemplu de iubire - 2019. Domnul Isus era credincios în ascultarea față de poruncile lui Dumnezeu și acest lucru L-a făcut foarte diferit de cei din jurul Lui, care desconsiderau Cuvântul lui Dumnezeu. Viața Lui fără pată era o mustrare pentru mulți și de aceea unii Îi evitau prezența.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...