Un exemplu de iubire

  Mama Mea și frații Mei sunt cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc. (Luca 8:21)

  Domnul Isus îi iubea pe copii și-i influența întotdeauna spre bine. S-a îngrijit de cei săraci și nevoiași chiar din copilăria Sa. El căuta să fie pe placul tuturor celor cu care venea în contact, fiind amabil, blând și supus; însă, deși era blând și supus, nimeni nu L-ar fi putut determina să facă ceva ce era contrar Cuvântului lui Dumnezeu. Unii Îi admirau caracterul desăvârșit și doreau să fie cât mai mult în prezența Sa, pe când alții, care prețuiau mai mult cuvintele oamenilor decât Cuvântul lui Dumnezeu, Îi întorceau spatele și-I evitau compania. (…)

  Pe când privea la jertfele care se aduceau la templu, Duhul Sfânt L-a înștiințat că viața Sa urma să fie adusă ca jertfă pentru viața lumii. Încă din primii ani ai vieții a fost apărat de îngeri din cer; cu toate acestea, viața Sa a fost o luptă continuă cu puterile întunericului. Satana căuta orice cale ca să-L ispitească și să-L încerce. El îi făcea pe oameni să-I răstălmăcească cuvintele, numai să nu primească mântuirea pe care El venise să le-o aducă.

  Domnul Isus era credincios în ascultarea față de poruncile lui Dumnezeu și acest lucru L-a făcut foarte diferit de cei din jurul Lui, care desconsiderau Cuvântul lui Dumnezeu. Viața Lui fără pată era o mustrare pentru mulți și de aceea unii Îi evitau prezența, însă alții căutau prezența Lui tocmai pentru că se simțeau în pace acolo unde era El. (…)

  Nu a dat dovadă de slăbiciune niciodată și nici nu S-a descurajat. El a trăit mai presus de dificultățile din viața Sa, ca în lumina prezenței lui Dumnezeu. A suportat batjocura cu răbdare și a devenit, în natura Sa umană, un exemplu pentru toți copiii și tinerii.

  Domnul Hristos a arătat mult respect și dragoste față de mama Sa. Deși adeseori ea I Se adresa cerându-I să facă ceea ce doreau frații Lui să facă, El nu a arătat niciodată nici cea mai mică urmă de necredincioșie.

  Maria a fost foarte tulburată când preoții și conducătorii au venit la ea să se plângă de Isus, însă pacea și încrederea i-au luat în stăpânire inima de îndată ce Fiul ei i-a arătat ce spun Scripturile despre obiceiurile Lui. Uneori ea oscila între Isus și frații Săi, care nu credeau că El a fost trimis de Dumnezeu; însă ea văzuse suficiente lucruri ca să fie convinsă de caracterul Lui divin. – Youth’s Instructor, 12 decembrie 1895

  Un exemplu de iubire - 2019. Domnul Isus era credincios în ascultarea față de poruncile lui Dumnezeu și acest lucru L-a făcut foarte diferit de cei din jurul Lui, care desconsiderau Cuvântul lui Dumnezeu. Viața Lui fără pată era o mustrare pentru mulți și de aceea unii Îi evitau prezența.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...