Trăind Adevărul

  Harul lui Dumnezeu era peste El. (Luca 2:40)

  Chiar din copilăria Sa, Domnul Isus a văzut că oamenii nu trăiau așa cum cere Biblia. El a studiat Scripturile și a urmat obiceiurile și felul de viețuire pe care îl recomandă Cuvântul lui Dumnezeu; iar când oamenii Îl socoteau vinovat pentru că trăia așa de smerit și simplu, El îi îndrepta spre Cuvântul lui Dumnezeu. Frații Lui îi spuneau că Se crede mai bun decât ei și Îl mustrau pentru că Se considera mai presus de preoții și conducătorii poporului. Isus știa că, atâta vreme cât asculta de Cuvântul lui Dumnezeu, nu putea găsi odihnă și pace acasă.

  Pe măsură ce creștea în cunoștință, El era tot mai conștient că oamenii sunt tot mai păcătoși și, din cauză că ei urmau porunci omenești în loc să se supună poruncilor lui Dumnezeu, simplitatea, adevărul și adevărata evlavie aproape că pieriseră de pe pământ. El vedea că oamenii se supuneau unor forme și ceremonii în cadrul închinării lor față de Dumnezeu, dar treceau pe lângă adevărurile sacre care ar fi dat valoare serviciului lor. El știa că slujirea lor lipsită de credință nu le folosea la nimic și nu le putea aduce pace și odihnă. Ei nu aveau cum să știe ce înseamnă libertatea spiritului atâta vreme cât nu Îi slujeau lui Dumnezeu în adevăr.

  Domnul Isus nu privea întotdeauna tăcut la aceste slujbe fără valoare, ci uneori le spunea oamenilor că se află pe o cale greșită. Din cauză că El făcea repede distincție între ce era fals și ce era autentic, frații Lui se supărau pe El și spuneau că orice propovăduiesc preoții trebuie considerat sfânt, ca o poruncă din partea lui Dumnezeu. Însă Domnul Isus i-a învățat, atât prin cuvânt, cât și prin propriul exemplu, că oamenii trebuie să se închine lui Dumnezeu așa cum le cere El și să nu urmeze tradițiile omenești pe care le susțineau învățătorii lor. (…)

  Preoții și fariseii erau și ei supărați pentru că acest copil nu accepta invențiile lor omenești, cuvintele și tradițiile lor. Ei considerau că El nu le respectă religia și nici pe rabinii care impuseseră acele ceremonii. El le spunea că prețuiește fiecare cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu și le cerea să Îi arate din Scriptură în ce consta greșeala Sa. El le-a atras atenția asupra faptului că ei așezau cuvântul oamenilor mai presus de Cuvântul lui Dumnezeu și, în acest fel, îi făceau pe oameni să-L desconsidere pe Dumnezeu prin ascultarea de aceste porunci omenești. – Youth’s Instructor, 5 decembrie 1895

  Trăind Adevărul - 2019. Domnul Isus i-a învățat, atât prin cuvânt, cât și prin propriul exemplu, că oamenii trebuie să se închine lui Dumnezeu așa cum le cere El și să nu urmeze tradițiile omenești pe care le susțineau învățătorii lor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...