Acționează când se ivește ocazia

  Vrei să te faci sănătos? (Ioan 5:6)

  Vindecarea slăbănogului de la Betesda constituie o lecție de mare valoare pentru fiecare creștin și, de asemenea, o lecție de o însemnătate solemnă și înfricoșătoare pentru cei necredincioși și sceptici. În timp ce slăbănogul stătea lângă scăldătoare neajutorat și aproape deznădăjduit, Isus S-a apropiat și l-a întrebat plin de milă: „Vrei să te faci sănătos?” Să se facă sănătos! Aceasta fusese povara dorinței și rugăciunilor sale timp de mulți ani obositori. Cu nerăbdare și tremurând, omul a spus tot ce făcuse, eforturile depuse și dezamăgirile prin care a trecut. Niciun prieten nu se găsea prin preajmă ca să-l ajute, cu braț puternic, să ajungă la izvorul tămăduitor. Apelurile sale pentru ajutor, rostite în agonie, nu au fost băgate în seamă; toți cei din jurul său erau dintre aceia care căutau să-i ajute pe cei dragi ai lor. Când, la mișcarea apelor, căuta cu greutate să ajungă la scăldătoare, un altul ajungea întotdeauna înaintea lui.

  Domnul Isus a privit la cel în suferință și i-a spus: „Scoală-te, ridică-ți patul și umblă.” Nu i-a dat asigurarea ajutorului divin, nu a fost nicio manifestare a puterii făcătoare de minuni. „Ce minune?” ar fi putut răspunde omul, „Este imposibil! Cum aș putea acum să mă aștept să îmi pot folosi membrele dacă timp de treizeci și opt de ani acestea nu au ascultat de voința mea?” Din punct de vedere omenesc, un asemenea raționament pare normal. Suferindul ar fi putut lăsa loc îndoielii și ar fi permis ca ocazia scoasă în cale de Dumnezeu să treacă nefolosită. Dar nu; fără nicio ezitare, el s-a prins de unica lui șansă. În timp ce încerca să facă ceea ce i-a spus Domnul Hristos, tăria și vigoarea l-au luat în stăpânire și s-a făcut sănătos.

  Vrei tu, dragă cititorule care te lupți cu îndoiala, să primești binecuvântarea Domnului? Încetează să pui sub semnul întrebării cuvântul Său și să nu ai încredere în făgăduințele Sale. Ascultă porunca Mântuitorului, și vei primi tărie. Dacă eziți și începi o discuție cu Satana sau te gândești la dificultăți și improbabilități, ocazia care este a ta va trece și poate nu se va mai întoarce niciodată. Minunea de la Betesda ar fi trebuit să-i convingă pe toți cei ce priveau că Isus este Fiul lui Dumnezeu. (…)

  La porunca lui Hristos, paraliticul și-a ridicat pur și simplu rogojina pe care stătuse întins, iar acum Satana, întotdeauna prezent cu insinuările sale, sugera că acest act ar putea fi interpretat ca o încălcare a Sabatului… Spera astfel ca o eventuală dispută în direcția aceasta să distrugă credința pe care actul de vindecare al Mântuitorului o inspirase în unele inimi. – Signs of the Times, 8 iunie 1882

  Acționează când se ivește ocazia - 2019. Dacă eziți și începi o discuție cu Satana sau te gândești la dificultăți și improbabilități, ocazia care este a ta va trece și poate nu se va mai întoarce niciodată. Minunea de la Betesda ar fi trebuit să-i convingă pe toți cei ce priveau că Isus este Fiul lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...