Acționează când se ivește ocazia

  Vrei să te faci sănătos? (Ioan 5:6)

  Vindecarea slăbănogului de la Betesda constituie o lecție de mare valoare pentru fiecare creștin și, de asemenea, o lecție de o însemnătate solemnă și înfricoșătoare pentru cei necredincioși și sceptici. În timp ce slăbănogul stătea lângă scăldătoare neajutorat și aproape deznădăjduit, Isus S-a apropiat și l-a întrebat plin de milă: „Vrei să te faci sănătos?” Să se facă sănătos! Aceasta fusese povara dorinței și rugăciunilor sale timp de mulți ani obositori. Cu nerăbdare și tremurând, omul a spus tot ce făcuse, eforturile depuse și dezamăgirile prin care a trecut. Niciun prieten nu se găsea prin preajmă ca să-l ajute, cu braț puternic, să ajungă la izvorul tămăduitor. Apelurile sale pentru ajutor, rostite în agonie, nu au fost băgate în seamă; toți cei din jurul său erau dintre aceia care căutau să-i ajute pe cei dragi ai lor. Când, la mișcarea apelor, căuta cu greutate să ajungă la scăldătoare, un altul ajungea întotdeauna înaintea lui.

  Domnul Isus a privit la cel în suferință și i-a spus: „Scoală-te, ridică-ți patul și umblă.” Nu i-a dat asigurarea ajutorului divin, nu a fost nicio manifestare a puterii făcătoare de minuni. „Ce minune?” ar fi putut răspunde omul, „Este imposibil! Cum aș putea acum să mă aștept să îmi pot folosi membrele dacă timp de treizeci și opt de ani acestea nu au ascultat de voința mea?” Din punct de vedere omenesc, un asemenea raționament pare normal. Suferindul ar fi putut lăsa loc îndoielii și ar fi permis ca ocazia scoasă în cale de Dumnezeu să treacă nefolosită. Dar nu; fără nicio ezitare, el s-a prins de unica lui șansă. În timp ce încerca să facă ceea ce i-a spus Domnul Hristos, tăria și vigoarea l-au luat în stăpânire și s-a făcut sănătos.

  Vrei tu, dragă cititorule care te lupți cu îndoiala, să primești binecuvântarea Domnului? Încetează să pui sub semnul întrebării cuvântul Său și să nu ai încredere în făgăduințele Sale. Ascultă porunca Mântuitorului, și vei primi tărie. Dacă eziți și începi o discuție cu Satana sau te gândești la dificultăți și improbabilități, ocazia care este a ta va trece și poate nu se va mai întoarce niciodată. Minunea de la Betesda ar fi trebuit să-i convingă pe toți cei ce priveau că Isus este Fiul lui Dumnezeu. (…)

  La porunca lui Hristos, paraliticul și-a ridicat pur și simplu rogojina pe care stătuse întins, iar acum Satana, întotdeauna prezent cu insinuările sale, sugera că acest act ar putea fi interpretat ca o încălcare a Sabatului… Spera astfel ca o eventuală dispută în direcția aceasta să distrugă credința pe care actul de vindecare al Mântuitorului o inspirase în unele inimi. – Signs of the Times, 8 iunie 1882

  Acționează când se ivește ocazia - 2019. Dacă eziți și începi o discuție cu Satana sau te gândești la dificultăți și improbabilități, ocazia care este a ta va trece și poate nu se va mai întoarce niciodată. Minunea de la Betesda ar fi trebuit să-i convingă pe toți cei ce priveau că Isus este Fiul lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...