Dovezi din belșug pentru credință

  Omul… le-a spus iudeilor că Isus este Acela care-l făcuse sănătos. (Ioan 5:15)

  În timp ce omul vindecat mergea cu pași repezi și vioi, pulsând de vigoare și sănătate, cu fața radiind de fericire și bucurie, s-a întâlnit cu fariseii care i-au spus, cu un aer de mare sfințenie, că nu este legal să-și ducă patul în Sabat. Nu exista niciun semn că s-ar fi bucurat de eliberarea celui ce fusese captiv neputinței atât de mult timp, nicio exclamație de bucurie că printre ei se afla Unul care putea vindeca tot felul de boli. Tradițiile lor fuseseră desconsiderate, și acest lucru i-a determinat să închidă ochii la orice fel de dovadă a manifestării puterii divine.

  Bigoți și plini de sine, ei nu ar fi admis nicidecum că interpretau greșit adevăratul scop al Sabatului. În loc să se critice pe ei înșiși, au început să-L condamne pe Hristos. Avem de-a face cu oameni care au același spirit și în zilele noastre, care sunt orbiți de păcat și, cu toate acestea, se măgulesc că au dreptate, iar toți cei care sunt diferiți de ei sunt greșiți.

  Bărbatul asupra căruia fusese făcută minunea nu a intrat în controverse cu acuzatorii săi. El le-a spus doar: „Acela care m-a făcut sănătos mi-a spus: «Ridică-ți patul și umblă.»”

  Când au aflat că Isus din Nazaret fusese Cel care făcuse minunea vindecătoare, au căutat pe față să-l omoare „pentru că făcuse aceste lucruri în ziua Sabatului”. Acești prefăcuți riguroși erau atât de plini de zel pentru tradițiile lor, încât, pentru a le susține, erau în stare să calce Legea lui Dumnezeu!

  La acuzațiile lor, Domnul Isus a răspuns calm: „Eu lucrez în perfectă armonie cu Tatăl Meu.” Acest răspuns le-a furnizat un alt pretext pentru a-L condamna. Uciderea Lui era dorința inimii lor și nu așteptau decât un motiv plauzibil ca să-I ia viața. Însă Domnul Isus a continuat neclintit să-Şi prezinte poziția. „Fiul nu poate face nimic de la Sine, ci doar ce vede la Tatăl că face: căci ce face El, face și Fiul.”

  Dumnezeu lucrează prin cine alege El, prin căile și mijloacele pe care le alege, însă întotdeauna unii vor fi de partea fariseilor care critică. Dumnezeu dorește ca toți să creadă, nu pentru că nu există posibilitatea îndoielii, ci pentru că există dovezi din belșug pentru a avea credință. – Signs of the Times, 8 iunie 1882

  Dovezi din belșug pentru credință - 2019. Dumnezeu lucrează prin cine alege El, prin căile și mijloacele pe care le alege, însă întotdeauna unii vor fi de partea fariseilor care critică. Dumnezeu dorește ca toți să creadă, nu pentru că nu există posibilitatea îndoielii, ci pentru că există dovezi din belșug pentru a avea credință.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...