Magii

  După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit niște magi din Răsărit la Ierusalim și au întrebat: „Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit și am venit să ne închinăm Lui.” (Matei 2:1-2)

  Urmărește versiunea video aici.

  În timp ce magii studiau cerul, și-a făcut apariția o stea luminoasă, cu totul necunoscută lor. În timp ce o priveau cu uimire, mintea lor a fost impresionată de simțământul că aceasta trebuie să vestească vreun mare eveniment. S-au hotărât să cerceteze această chestiune, sperând că vor fi răsplătiți prin cunoașterea lui Mesia cel făgăduit. Domnul i-a încurajat să pornească la drum și, așa cum stâlpul de nor mergea înaintea copiilor lui Israel prin pustie, la fel steaua i-a călăuzit pe magi în drumul lor spre Ierusalim… Când au ajuns la Ierusalim, magii au întrebat cu nerăbdare: „Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit și am venit să ne închinăm Lui.”

  Conducătorii iudeilor nu cunoșteau despre venirea Celui Drept pentru că ei nu se pregătiseră pentru venirea Lui. Ei nu auziseră solia îngerului: „Iată, vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie.”

  Păstorii dăduseră mărturie despre vizita îngerilor; acum bărbații aceștia din Răsăritul îndepărtat au venit cu vestea: „I-am văzut steaua în Răsărit și am venit să ne închinăm Lui.” Oameni dintr-o altă națiune și de o altă credință au fost cei dintâi care au vestit venirea lui Mesia. (…)

  Irod a fost surprins că rabinii iudei – cei care se socoteau ca fiind mai presus de ceilalți oameni – erau, după câte se părea, în necunoștință de acest eveniment, în timp ce aceia pe care îi socoteau păgâni primiseră un semn din ceruri că Împăratul Se născuse.

  Chemându-i pe magi la el, Irod „a aflat întocmai de la ei vremea în care se arătase steaua… După ce au ascultat pe împăratul, magii au plecat. Şi iată că steaua pe care o văzuseră în Răsărit mergea înaintea lor până ce a venit și s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul… Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fața la pământ înaintea Lui și I s-au închinat; apoi și-au deschis vistieriile și I-au adus daruri: aur, tămâie și smirnă. În urmă, au fost înștiințați de Dumnezeu în vis să nu mai dea pe la Irod și s-au întors în țara lor pe un alt drum.” – Youth’s Instructor, 19 octombrie 1899

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...