Nicodim

  Dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu. (Ioan 3:3)

  Urmărește versiunea video aici.

  Nicodim deținea o poziție înaltă în națiunea iudaică. Avea o educație superioară și poseda daruri speciale. Împreună cu alții, fusese atras de învățăturile lui Isus din Galileea. Deși era bogat, învățat și onorat, era în mod neobișnuit atras de umilul Nazarinean. Lecțiile, cu totul noi și atât de neobișnuite care veneau de pe buzele acestui Învățător, l-au impresionat cu putere și s-a hotărât să-L caute pe Isus, ca să poată afla mai multe lucruri despre aceste adevăruri minunate.

  Însă nu L-a căutat pe Domnul Isus ziua; ar fi fost mult prea umilitor pentru un conducător al iudeilor să admită că simpatizează cu un învățător atât de puțin cunoscut. Interesându-se unde L-ar putea găsi pe Isus în timpul nopții, a așteptat până ce orașul s-a cufundat în somn și atunci a pornit să-L caute.

  „Învățătorule”, i-a spus el, „știm că ești un Învățător venit de la Dumnezeu, căci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.” Vorbind despre darul special al lui Hristos ca învățător și, de asemenea, de puterea Sa ieșită din comun de a face minuni, el a sperat că își va putea pregăti calea pentru a-I pune întrebările pregătite. Însă, în infinita Sa înțelepciune, Domnul Hristos a văzut în fața Sa pe unul care căuta adevărul. El cunoștea adevăratul obiectiv al vizitei sale și, dorind să adâncească și mai mult convingerile existente deja în mintea ascultătorului Său, El a trecut direct la subiect, spunându-i cu solemnitate, dar și cu bunătate: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu.”

  Această declarație era una foarte umilitoare pentru Nicodim și, oarecum iritat, el a preluat cuvintele lui Isus și a spus: „Cum se poate naște un om bătrân?” Însă Mântuitorul nu a întâmpinat argumentele prin argumente. Ridicând mâna cu demnitate solemnă și cu calm, El i-a spus adevărul și mai direct: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu.”

  În această discuție memorabilă, Domnul Hristos a prezentat principii de cea mai mare importanță pentru noi toți. El a definit mântuirea în termeni clari și a accentuat nevoia după o viață nouă… Fiecăruia care rostește numele lui Isus, care a decis să-L urmeze pe blândul și smeritul Domn Isus cu tot atâta sinceritate ca și conducătorul iudaic, îi sunt adresate aceste cuvinte: „Trebuie să te naști din nou.” – Youth’s Instructor, 2 septembrie 1897

  Nicodim - 2019. Hristos a definit mântuirea în termeni clari și a accentuat nevoia după o viață nouă… Fiecăruia care rostește numele lui Isus, care a decis să-L urmeze pe blândul și smeritul Domn Isus cu tot atâta sinceritate ca și conducătorul iudaic, îi sunt adresate aceste cuvinte: „Trebuie să te naști din nou.”
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...