Nicodim

  Dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu. (Ioan 3:3)

  Urmărește versiunea video aici.

  Nicodim deținea o poziție înaltă în națiunea iudaică. Avea o educație superioară și poseda daruri speciale. Împreună cu alții, fusese atras de învățăturile lui Isus din Galileea. Deși era bogat, învățat și onorat, era în mod neobișnuit atras de umilul Nazarinean. Lecțiile, cu totul noi și atât de neobișnuite care veneau de pe buzele acestui Învățător, l-au impresionat cu putere și s-a hotărât să-L caute pe Isus, ca să poată afla mai multe lucruri despre aceste adevăruri minunate.

  Însă nu L-a căutat pe Domnul Isus ziua; ar fi fost mult prea umilitor pentru un conducător al iudeilor să admită că simpatizează cu un învățător atât de puțin cunoscut. Interesându-se unde L-ar putea găsi pe Isus în timpul nopții, a așteptat până ce orașul s-a cufundat în somn și atunci a pornit să-L caute.

  „Învățătorule”, i-a spus el, „știm că ești un Învățător venit de la Dumnezeu, căci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.” Vorbind despre darul special al lui Hristos ca învățător și, de asemenea, de puterea Sa ieșită din comun de a face minuni, el a sperat că își va putea pregăti calea pentru a-I pune întrebările pregătite. Însă, în infinita Sa înțelepciune, Domnul Hristos a văzut în fața Sa pe unul care căuta adevărul. El cunoștea adevăratul obiectiv al vizitei sale și, dorind să adâncească și mai mult convingerile existente deja în mintea ascultătorului Său, El a trecut direct la subiect, spunându-i cu solemnitate, dar și cu bunătate: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu.”

  Această declarație era una foarte umilitoare pentru Nicodim și, oarecum iritat, el a preluat cuvintele lui Isus și a spus: „Cum se poate naște un om bătrân?” Însă Mântuitorul nu a întâmpinat argumentele prin argumente. Ridicând mâna cu demnitate solemnă și cu calm, El i-a spus adevărul și mai direct: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu.”

  În această discuție memorabilă, Domnul Hristos a prezentat principii de cea mai mare importanță pentru noi toți. El a definit mântuirea în termeni clari și a accentuat nevoia după o viață nouă… Fiecăruia care rostește numele lui Isus, care a decis să-L urmeze pe blândul și smeritul Domn Isus cu tot atâta sinceritate ca și conducătorul iudaic, îi sunt adresate aceste cuvinte: „Trebuie să te naști din nou.” – Youth’s Instructor, 2 septembrie 1897

  Nicodim - 2019. Hristos a definit mântuirea în termeni clari și a accentuat nevoia după o viață nouă… Fiecăruia care rostește numele lui Isus, care a decis să-L urmeze pe blândul și smeritul Domn Isus cu tot atâta sinceritate ca și conducătorul iudaic, îi sunt adresate aceste cuvinte: „Trebuie să te naști din nou.”
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...