Consacrare deplină

  Nu te mira că ți-am zis: „Trebuie să vă nașteți din nou.” (Ioan 3:7)

  Urmărește versiunea video aici.

  Fiind răscumpărați de Dumnezeu, noi trebuie să lucrăm așa cum a lucrat Domnul Hristos în lucrarea Sa de slujire, nu potrivit înclinațiilor noastre naturale, ci în armonie cu Duhul lui Dumnezeu. Însă viețile tuturor oamenilor, așa cum îi consideră Evanghelia, sunt pline de păcat. Din cauză că au tot cedat ispitelor, ei și-au slăbit puterea de a asculta. Inima lor este „nespus de înșelătoare și de deznădăjduit de rea”. Ei sunt morți în greșeli și păcate și în propria lor putere nu pot face niciun bine.

  Pentru a putea aduce lui Dumnezeu o slujire acceptabilă, noi trebuie să fim „născuți din nou”. Tendințele noastre firești, care sunt în opoziție cu Spiritul lui Dumnezeu, trebuie înlăturate. Prin Domnul Isus Hristos, noi trebuie să devenim oameni noi. Viețile noastre vechi, nerenăscute, trebuie să facă loc unei vieți noi – o viață plină de iubire, încredere și ascultare de bunăvoie. Dacă nu are loc în noi această schimbare, nu Îi putem sluji lui Dumnezeu cum se cuvine. Lucrarea noastră va fi deficitară. În aceasta vor fi aduse planuri pământești; va fi adus un foc străin, care Îl dezonorează pe Dumnezeu. Viețile noastre vor fi nesfințite și nefericite, pline de neliniște și necazuri. (…)

  Domnul Hristos a venit în lumea noastră pentru că El a văzut că noi am pierdut chipul și natura lui Dumnezeu. El a văzut că noi ne-am îndepărtat de pe cărarea păcii și curăției și că, dacă vom fi lăsați singuri, nu vom găsi niciodată calea înapoi. El a venit cu o mântuire deplină, completă, ca să ne schimbe inimile de piatră în inimi de carne, ca să ne schimbe firea păcătoasă și să ne facă asemenea Lui, pentru ca, devenind părtași de natură divină, să putem fi potriviți pentru curțile cerești. (…)

  Tuturor acelora care, doritori după mântuire în sufletul lor, vin la Domnul Hristos după ajutor, El le spune așa cum i-a spus lui Nicodim: „Dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu.” El bate la ușa inimii tale, așteptând să-L lași să intre. El abia așteaptă să-ți reînnoiască inima și s-o umple cu iubire pentru tot ce este curat și adevărat. El tânjește ca tu să-ți răstignești eul și să te înalțe la o viață nouă în El. Nicodim a fost convertit ca urmare a întâlnirii pe care a avut-o cu Domnul Hristos… Nu te teme să te predai cu totul lui Hristos. Așază-te fără rezervă sub stăpânirea Sa. Învață ce înseamnă să încetezi cu păcatul, ce înseamnă să ai o inimă nouă, să fii asemenea Lui. Şi, pe măsură ce privești la Hristos, eul se va scufunda și va deveni nesemnificativ, iar tu vei fi schimbat după chipul Său, „din slavă în slavă, prin Duhul Domnului”. – Youth’s Instructor, 9 septembrie 1897

  Consacrare deplină - 2019. Domnul Hristos bate la ușa inimii tale, așteptând să-L lași să intre. El abia așteaptă să-ți reînnoiască inima și s-o umple cu iubire pentru tot ce este curat și adevărat. El tânjește ca tu să-ți răstignești eul și să te înalțe la o viață nouă în El.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...