Nu privi niciodată înapoi

  Alerg spre țintă pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu în Hristos Isus. (Filipeni 3:14)

  Urmărește versiunea video aici.

  Elisei a lăsat degrabă totul pentru a-și începe lucrarea. Nu și-a luat rămas-bun cu tristețe și cu regrete amare. Au făcut o sărbătoare în familie în care s-au bucurat de onoarea făcută unuia ce aparținea familiei. Şi care a fost prima lucrare a lui Elisei? Să preia lucrurile mici și să le efectueze cu râvnă. El era însoțitorul personal al profetului. Se spune despre el că turna apă pe mâinile stăpânului său Ilie.

  După ce a fost un timp în slujba profetului, el a fost chemat să-i ia locul acestuia în linia întâi. Nimeni din vremea aceea nu avea să fie mai mare ca el. El lucrase sub conducerea lui Ilie și sosise timpul ca managerul-șef să fie îndepărtat, iar cel care-i fusese subaltern să-i ia locul. Şi, în timp ce Ilie se pregătea să fie mutat la cer, Elisei se pregătea să devină succesorul lui ca profet. (…)

  Existau școli ale profeților la Ghilgal, Betel și Ierihon. Ilie dorise să viziteze aceste locuri înainte de a pleca de la ei. Sufletul lui s-a bucurat când, sub îndrumarea lui Dumnezeu, i-a fost îngăduit să vadă școlile profeților și lucrarea care avea loc în acele instituții – o educație ce avea ca scop să mențină continuu înaintea studenților lucrările minunate ale lui Dumnezeu și să fie onorabilă.

  În fiecare loc unde Elisei zăbovea împreună cu Ilie, avea ocazia de a se despărți de el. „Rămâi aici, te rog”, îi spunea Ilie. În acest fel, credința lui Elisei a fost pusă la încercare din toate punctele de vedere. Însă, de la lucrul câmpului pe care-l ara, Elisei învățase să nu se lase pradă descurajării. De fiecare dată când i se făcea invitația de a se întoarce înapoi, el spunea cu tărie: „Viu este Domnul și viu este sufletul tău că nu te voi părăsi.”

  De acum înainte, Elisei stătea în locul lui Ilie… Cea mai înaltă calificare pentru oricine se află într-o poziție de încredere este aceea de a asculta necondiționat cuvântul Domnului. Elisei a pus mâna pe plug și nu s-a uitat înapoi. El și-a arătat hotărârea de a sta de partea lui Dumnezeu, demonstrând că se bizuia cu totul doar pe El.

  Aceasta este o lecție pe care noi trebuie să o studiem cu atenție. În niciun caz nu trebuie să ne abatem de la credința noastră… Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie sfătuitorul nostru. Doar aceia care se vor supune pe deplin și fără rezervă lui Dumnezeu vor fi aleși de El. – Youth’s Instructor, 28 aprilie 1898

  Nu privi niciodată înapoi - 2019. Cea mai înaltă calificare pentru oricine se află într-o poziție de încredere este aceea de a asculta necondiționat cuvântul Domnului. Elisei a pus mâna pe plug și nu s-a uitat înapoi. El și-a arătat hotărârea de a sta de partea lui Dumnezeu, demonstrând că se bizuia cu totul doar pe El.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...