Calificările celor aleși

  Poporul pe care-l ai cu tine este prea mult ca să dau pe Madian în mâinile lui; el ar putea să se laude împotriva Mea, zicând: „Mâna mea m-a izbăvit.” (Judecătorii 7:2)

  Urmărește versiunea video aici.

  Curajul lui Ghedeon s-a întărit mult prin acele semne pe care favoarea divină i le-a acordat. Fără întârziere, el a pornit cu forțele pe care le-a adunat să lupte cu madianiții. Însă acum îl aștepta o altă încercare severă a credinței. Față de imensa oștire a invadatorilor, care se afla în fața sa, cei douăzeci și două de mii de evrei păreau o mână de oameni, iar Cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: „Poporul pe care-l ai cu tine este prea mult ca să dau pe Madian în mâinile lui; el ar putea să se laude împotriva Mea, zicând: «Mâna mea m-a izbăvit.» Vestește dar lucrul acesta în auzul poporului: «Cine este fricos și se teme să se întoarcă și să se depărteze de Muntele Galaadului.»”

  Având în vedere slaba condiție a oștirii lui Israel în contrast cu numărul vrăjmașilor, Ghedeon s-a abținut să facă vestirea publică uzuală. A fost uluit când i s-a spus că forțele sale erau prea numeroase. Însă Domnul cunoștea mândria și necredința care exista în inimile celor din poporul Său. Însuflețiți de apelurile stăruitoare ale lui Ghedeon, ei se înrolaseră degrabă; însă când au văzut mulțimea madianiților, curajul lor a pălit. (…)

  Israeliții credeau că ei sunt prea puțini, nu prea mulți; însă Ghedeon a făcut publică vestirea din partea Domnului, așa cum îi fusese aceasta transmisă. Cu inima prăbușită, el a văzut… mai mult de două treimi din oștirea sa plecând.

  Din nou, Cuvântul Domnului a vorbit slujitorului Său: „Poporul este încă prea mult. Pogoară-l la apă și acolo ți-i voi alege; acela despre care îți voi spune: «Acesta să meargă cu tine», și acela despre care îți voi spune: «Acesta să nu meargă cu tine» nu va merge cu tine.”

  Doar câțiva au luat în grabă puțină apă în mână și au lipăit-o în timp ce treceau mai departe, însă aproape toți s-au plecat pe genunchi și, fără să se grăbească, au băut domol din apa de la suprafață. Cei care au luat apă cu mâinile erau doar trei sute din cele zece mii; și totuși aceștia au fost cei aleși, iar grosul oștirii a fost îndemnat să se întoarcă acasă.

  Vedem aici mijloacele simple prin care caracterul nostru este testat adesea… Oamenii după voia lui Dumnezeu erau puțini, însă aceștia nu îngăduiau ca propriile lor nevoi să-i împiedice să-și îndeplinească datoria. – Signs of the Times, 30 iunie 1881

  Calificările celor aleși - 2019. Cei care au luat apă cu mâinile erau doar trei sute din cele zece mii; și totuși aceștia au fost cei aleși, iar grosul oștirii a fost îndemnat să se întoarcă acasă. Oamenii după voia lui Dumnezeu erau puțini, însă aceștia nu îngăduiau ca propriile lor nevoi să-i împiedice să-și îndeplinească datoria.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...