Trăgând cu urechea

  Pogoară-te cu Pura, slujitorul tău. Să asculți ce vor zice. (Judecătorii 7:10-11)

  Urmărește versiunea video aici.

  Când a stat în fruntea celor treizeci de mii de bărbați ca să pornească război împotriva madianiților, Ghedeon era convins că, dacă Dumnezeu nu avea să intervină pentru Israel, ei erau fără nicio speranță. La porunca divină, oștirea evreilor a fost redusă în urma unor teste succesive până când nu au mai rămas cu el decât trei sute de bărbați pentru a se împotrivi acelei mulțimi fără număr. Nu este de mirare că inima sa tremura la gândul bătăliei de a doua zi.

  Însă Domnul nu l-a lăsat pe slujitorul Său pradă disperării. El i-a vorbit lui Ghedeon în timpul nopții și i-a spus să se ducă, împreună cu Pura, însoțitorul său de încredere, în tabăra madianiților și acolo aveau să audă lucruri care vor fi spre încurajarea lor. S-a dus și, așteptând în întuneric și în tăcere, el a auzit pe un soldat care tocmai se trezise, relatându-i un vis tovarășului său: „Se făcea că o turtă de orz se rostogolea în tabăra lui Madian; a venit de s-a lovit până la cort și cortul a căzut; l-a răsturnat cu susul în jos și cortul a fost dărâmat.”

  Celălalt a răspuns în cuvinte care au entuziasmat inima celui care trăgea cu urechea, fără a fi văzut de ceilalți: „Aceasta nu este altceva decât sabia lui Ghedeon, fiul lui Ioas, bărbatul lui Israel; Dumnezeu a dat în mâinile lui pe Madian și toată tabăra.”

  Ghedeon a recunoscut vocea lui Dumnezeu, care îi vorbea prin cuvintele acestor străini madianiți. Credința și curajul său au fost mult întărite și el s-a bucurat că Dumnezeul lui Israel putea să lucreze prin cele mai umile mijloace pentru a doborî mândria omenească. Cu încredere și speranță, el s-a întors la cei câțiva bărbați de sub comanda sa și le-a spus: „Sculați-vă, căci Domnul a dat în mâinile voastre tabăra lui Madian!”

  Așa cum turta care se rostogolea a răsturnat cortul pe care a căzut, la fel acei puțini israeliți aveau să-i nimicească pe puternicii lor dușmani, atât de numeroși.

  Domnul Însuși a îndrumat mintea lui Ghedeon spre un plan pe care acesta l-a pus degrabă în aplicare.

  Ce lecții de umilință și credință putem trece cu vederea atunci când încercăm să deslușim felul cum lucrează Dumnezeu cu cei pe care i-a creat! – Signs of the Times, 14 iulie 1881

  Trăgând cu urechea - 2019. Așa cum turta care se rostogolea a răsturnat cortul pe care a căzut, la fel acei puțini israeliți aveau să-i nimicească pe puternicii lor dușmani, atât de numeroși. Domnul Însuși a îndrumat mintea lui Ghedeon spre un plan pe care acesta l-a pus degrabă în aplicare.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...