Trăgând cu urechea

  Pogoară-te cu Pura, slujitorul tău. Să asculți ce vor zice. (Judecătorii 7:10-11)

  Urmărește versiunea video aici.

  Când a stat în fruntea celor treizeci de mii de bărbați ca să pornească război împotriva madianiților, Ghedeon era convins că, dacă Dumnezeu nu avea să intervină pentru Israel, ei erau fără nicio speranță. La porunca divină, oștirea evreilor a fost redusă în urma unor teste succesive până când nu au mai rămas cu el decât trei sute de bărbați pentru a se împotrivi acelei mulțimi fără număr. Nu este de mirare că inima sa tremura la gândul bătăliei de a doua zi.

  Însă Domnul nu l-a lăsat pe slujitorul Său pradă disperării. El i-a vorbit lui Ghedeon în timpul nopții și i-a spus să se ducă, împreună cu Pura, însoțitorul său de încredere, în tabăra madianiților și acolo aveau să audă lucruri care vor fi spre încurajarea lor. S-a dus și, așteptând în întuneric și în tăcere, el a auzit pe un soldat care tocmai se trezise, relatându-i un vis tovarășului său: „Se făcea că o turtă de orz se rostogolea în tabăra lui Madian; a venit de s-a lovit până la cort și cortul a căzut; l-a răsturnat cu susul în jos și cortul a fost dărâmat.”

  Celălalt a răspuns în cuvinte care au entuziasmat inima celui care trăgea cu urechea, fără a fi văzut de ceilalți: „Aceasta nu este altceva decât sabia lui Ghedeon, fiul lui Ioas, bărbatul lui Israel; Dumnezeu a dat în mâinile lui pe Madian și toată tabăra.”

  Ghedeon a recunoscut vocea lui Dumnezeu, care îi vorbea prin cuvintele acestor străini madianiți. Credința și curajul său au fost mult întărite și el s-a bucurat că Dumnezeul lui Israel putea să lucreze prin cele mai umile mijloace pentru a doborî mândria omenească. Cu încredere și speranță, el s-a întors la cei câțiva bărbați de sub comanda sa și le-a spus: „Sculați-vă, căci Domnul a dat în mâinile voastre tabăra lui Madian!”

  Așa cum turta care se rostogolea a răsturnat cortul pe care a căzut, la fel acei puțini israeliți aveau să-i nimicească pe puternicii lor dușmani, atât de numeroși.

  Domnul Însuși a îndrumat mintea lui Ghedeon spre un plan pe care acesta l-a pus degrabă în aplicare.

  Ce lecții de umilință și credință putem trece cu vederea atunci când încercăm să deslușim felul cum lucrează Dumnezeu cu cei pe care i-a creat! – Signs of the Times, 14 iulie 1881

  Trăgând cu urechea - 2019. Așa cum turta care se rostogolea a răsturnat cortul pe care a căzut, la fel acei puțini israeliți aveau să-i nimicească pe puternicii lor dușmani, atât de numeroși. Domnul Însuși a îndrumat mintea lui Ghedeon spre un plan pe care acesta l-a pus degrabă în aplicare.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...