Trăgând cu urechea

  Pogoară-te cu Pura, slujitorul tău. Să asculți ce vor zice. (Judecătorii 7:10-11)

  Urmărește versiunea video aici.

  Când a stat în fruntea celor treizeci de mii de bărbați ca să pornească război împotriva madianiților, Ghedeon era convins că, dacă Dumnezeu nu avea să intervină pentru Israel, ei erau fără nicio speranță. La porunca divină, oștirea evreilor a fost redusă în urma unor teste succesive până când nu au mai rămas cu el decât trei sute de bărbați pentru a se împotrivi acelei mulțimi fără număr. Nu este de mirare că inima sa tremura la gândul bătăliei de a doua zi.

  Însă Domnul nu l-a lăsat pe slujitorul Său pradă disperării. El i-a vorbit lui Ghedeon în timpul nopții și i-a spus să se ducă, împreună cu Pura, însoțitorul său de încredere, în tabăra madianiților și acolo aveau să audă lucruri care vor fi spre încurajarea lor. S-a dus și, așteptând în întuneric și în tăcere, el a auzit pe un soldat care tocmai se trezise, relatându-i un vis tovarășului său: „Se făcea că o turtă de orz se rostogolea în tabăra lui Madian; a venit de s-a lovit până la cort și cortul a căzut; l-a răsturnat cu susul în jos și cortul a fost dărâmat.”

  Celălalt a răspuns în cuvinte care au entuziasmat inima celui care trăgea cu urechea, fără a fi văzut de ceilalți: „Aceasta nu este altceva decât sabia lui Ghedeon, fiul lui Ioas, bărbatul lui Israel; Dumnezeu a dat în mâinile lui pe Madian și toată tabăra.”

  Ghedeon a recunoscut vocea lui Dumnezeu, care îi vorbea prin cuvintele acestor străini madianiți. Credința și curajul său au fost mult întărite și el s-a bucurat că Dumnezeul lui Israel putea să lucreze prin cele mai umile mijloace pentru a doborî mândria omenească. Cu încredere și speranță, el s-a întors la cei câțiva bărbați de sub comanda sa și le-a spus: „Sculați-vă, căci Domnul a dat în mâinile voastre tabăra lui Madian!”

  Așa cum turta care se rostogolea a răsturnat cortul pe care a căzut, la fel acei puțini israeliți aveau să-i nimicească pe puternicii lor dușmani, atât de numeroși.

  Domnul Însuși a îndrumat mintea lui Ghedeon spre un plan pe care acesta l-a pus degrabă în aplicare.

  Ce lecții de umilință și credință putem trece cu vederea atunci când încercăm să deslușim felul cum lucrează Dumnezeu cu cei pe care i-a creat! – Signs of the Times, 14 iulie 1881

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...