Slăviți pe Dumnezeu

  Pentru ca toți împreună, cu o inimă și cu o gură, să slăviți pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos. (Romani 15:6)

  Urmărește ediția video aici.

  Dragostea supremă a lui Dumnezeu va fi arătată de fiecare om care este un adevărat urmaș al Domnului Isus Hristos. Noi suntem creaturile Sale, lucrarea mâinilor Sale și El merită pe drept reverență, onoare și iubire.

  Din dragoste, cu dorința de a ne înălța și înnobila, Dumnezeu ne-a oferit un standard al ascultării. Într-o măreție înfricoșătoare, în mijlocul fulgerelor și tunetelor, El a proclamat de pe muntele Sinai cele zece precepte sfinte ale Sale.

  Dumnezeu a văzut starea neajutorată a păcătosului. El a privit cu durere asupra lumii care devenea din ce în ce mai degradată și păcătoasă. Legea Sa nu putea fi schimbată pentru a acoperi deficiențele noastre, căci El spusese: „Nu-mi voi călca legământul și nu voi schimba ce a ieșit de pe buzele Mele.” Însă în dragostea Lui cea mare pentru neamul omenesc, din dorința de a ne feri să fim pedepsiți pentru călcările noastre de Lege și dorind să fim înălțați și înnobilați, El „a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”. Domnul Hristos a lăsat deoparte roba Sa regală și a venit pe acest pământ aducând cu Sine putere suficientă pentru a birui păcatul. El a venit să trăiască Legea lui Dumnezeu în trup omenesc și pentru ca noi, fiind părtași ai naturii Sale divine, să putem trăi și noi acea Lege. (…)

  Domnul Hristos a trăit Legea lui Dumnezeu în fața universului cerurilor, înaintea îngerilor căzuți și în fața celor pe care a venit să-i salveze. El a înălțat-o și a împlinit-o, ascultând pe deplin de cerințele acesteia. Prin curăția, bunătatea, mila, devotamentul și zelul Său pentru slava lui Dumnezeu, prin iubirea Sa neîntrecută față de oameni, El a făcut cunoscută desăvârșirea Legii. Prin viața Sa fără pată, El i-a ilustrat excelența…

  Ascultarea trebuie să vină din inimă. Căci Domnul Hristos lucrează asupra inimii… Dacă ne apropiem de Dumnezeu, sursa constantă a tăriei noastre, vom vedea împlinirea făgăduinței: „Cereți și vi se va da.”

  Având în vedere că Domnul Hristos a ținut Legea când a venit în trup omenesc, același lucru îl vom putea și noi dacă ne prindem de Cel Puternic pentru tărie. Pe măsură ce ne dăm seama că nu putem face nimic prin noi înșine, vom primi înțelepciune de sus pentru a-L onora și proslăvi pe Dumnezeu. Şi, privind „slava Domnului”, vom fi schimbați în același chip „din slavă în slavă”. – Signs of the Times, 4 martie 1897

  Slăviți pe Dumnezeu - 2019. Având în vedere că Domnul Hristos a ținut Legea când a venit în trup omenesc, același lucru îl vom putea și noi dacă ne prindem de Cel Puternic pentru tărie. Pe măsură ce ne dăm seama că nu putem face nimic prin noi înșine, vom primi înțelepciune de sus pentru a-L onora și proslăvi pe Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...