Slăviți pe Dumnezeu

  Pentru ca toți împreună, cu o inimă și cu o gură, să slăviți pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos. (Romani 15:6)

  Urmărește ediția video aici.

  Dragostea supremă a lui Dumnezeu va fi arătată de fiecare om care este un adevărat urmaș al Domnului Isus Hristos. Noi suntem creaturile Sale, lucrarea mâinilor Sale și El merită pe drept reverență, onoare și iubire.

  Din dragoste, cu dorința de a ne înălța și înnobila, Dumnezeu ne-a oferit un standard al ascultării. Într-o măreție înfricoșătoare, în mijlocul fulgerelor și tunetelor, El a proclamat de pe muntele Sinai cele zece precepte sfinte ale Sale.

  Dumnezeu a văzut starea neajutorată a păcătosului. El a privit cu durere asupra lumii care devenea din ce în ce mai degradată și păcătoasă. Legea Sa nu putea fi schimbată pentru a acoperi deficiențele noastre, căci El spusese: „Nu-mi voi călca legământul și nu voi schimba ce a ieșit de pe buzele Mele.” Însă în dragostea Lui cea mare pentru neamul omenesc, din dorința de a ne feri să fim pedepsiți pentru călcările noastre de Lege și dorind să fim înălțați și înnobilați, El „a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”. Domnul Hristos a lăsat deoparte roba Sa regală și a venit pe acest pământ aducând cu Sine putere suficientă pentru a birui păcatul. El a venit să trăiască Legea lui Dumnezeu în trup omenesc și pentru ca noi, fiind părtași ai naturii Sale divine, să putem trăi și noi acea Lege. (…)

  Domnul Hristos a trăit Legea lui Dumnezeu în fața universului cerurilor, înaintea îngerilor căzuți și în fața celor pe care a venit să-i salveze. El a înălțat-o și a împlinit-o, ascultând pe deplin de cerințele acesteia. Prin curăția, bunătatea, mila, devotamentul și zelul Său pentru slava lui Dumnezeu, prin iubirea Sa neîntrecută față de oameni, El a făcut cunoscută desăvârșirea Legii. Prin viața Sa fără pată, El i-a ilustrat excelența…

  Ascultarea trebuie să vină din inimă. Căci Domnul Hristos lucrează asupra inimii… Dacă ne apropiem de Dumnezeu, sursa constantă a tăriei noastre, vom vedea împlinirea făgăduinței: „Cereți și vi se va da.”

  Având în vedere că Domnul Hristos a ținut Legea când a venit în trup omenesc, același lucru îl vom putea și noi dacă ne prindem de Cel Puternic pentru tărie. Pe măsură ce ne dăm seama că nu putem face nimic prin noi înșine, vom primi înțelepciune de sus pentru a-L onora și proslăvi pe Dumnezeu. Şi, privind „slava Domnului”, vom fi schimbați în același chip „din slavă în slavă”. – Signs of the Times, 4 martie 1897

  Slăviți pe Dumnezeu - 2019. Având în vedere că Domnul Hristos a ținut Legea când a venit în trup omenesc, același lucru îl vom putea și noi dacă ne prindem de Cel Puternic pentru tărie. Pe măsură ce ne dăm seama că nu putem face nimic prin noi înșine, vom primi înțelepciune de sus pentru a-L onora și proslăvi pe Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...