Să umblăm cu Hristos

  Astfel dar, după cum ați primit pe Hristos Isus, Domnul, așa să și umblați în El. (Coloseni 2:6)

  Urmărește ediția video aici.

  Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și s-a dat pe Sine pentru noi, ca un prinos și ca o jertfă de bun miros lui Dumnezeu.”

  Ascultarea de Legea lui Dumnezeu este sfințire. Sunt mulți care au idei greșite cu privire la această lucrare în suflet, însă Domnul Isus S-a rugat ca ucenicii Săi să poată fi sfințiți prin adevăr și a adăugat: „Cuvântul Tău este adevărul.” Sfințirea nu este o lucrare de moment, ci una progresivă, așa cum și ascultarea este continuă. Atâta timp cât Satana ne asaltează cu ispitele sale, lupta pentru cucerirea eului trebuie dusă fără încetare; însă, prin ascultare, adevărul va sfinți sufletul. Prin meritele Domnului Hristos, cei care sunt credincioși adevărului biruiesc orice slăbiciune de caracter de care s-au lovit în circumstanțele diverse ale vieții.

  Mulți au adoptat poziția în care pretind că nu mai pot păcătui, deoarece sunt sfințiți, însă acest lucru constituie o capcană înșelătoare a celui rău. Există pericolul continuu de a cădea în păcat, căci Domnul Hristos ne-a avertizat că trebuie să veghem și să ne rugăm ca să nu cădem în ispită. Dacă suntem conștienți de slăbiciunea eului, nu vom fi prea încrezători în sine și nepăsători cu privire la pericole, ci vom simți nevoia de a fi în căutarea Sursei puterii noastre, Domnul Isus, Neprihănirea noastră. Vom veni la El cu umilință și pocăință, cu un simțământ de neputință în ce privește slăbiciunea noastră și vom învăța că trebuie să apelăm zilnic la meritele sângelui lui Hristos pentru a putea deveni vase potrivite pe care Domnul să le poată folosi.

  Devenind astfel dependenți de Dumnezeu, nu vom mai fi găsiți luptând împotriva adevărului, ci vom fi întotdeauna în stare să luăm poziție de partea binelui. Trebuie să ne agățăm de învățătura Bibliei și să nu urmăm obiceiurile și tradițiile lumii, zicerile și faptele oamenilor. Când apar neadevăruri și ele sunt prezentate ca fiind adevărul Bibliei, cei care au o relație cu Hristos nu se vor încrede în ce spune predicatorul, ci, la fel ca nobilii bereeni, vor cerceta Scripturile în fiecare zi ca să vadă dacă aceste lucruri stau astfel. Când ei descoperă care este Cuvântul Domnului, vor lua poziție de partea adevărului. Ei vor auzi vocea adevăratului Păstor spunând: „Aceasta este calea, mergeți pe ea.” În acest fel veți fi formați să faceți din Biblie călăuza voastră, iar vocile străine nici nu le veți asculta, nici nu le veți urma. – Signs of the Times, 19 mai 1890

  Să umblăm cu Hristos - 2019. Trebuie să ne agățăm de învățătura Bibliei și să nu urmăm obiceiurile și tradițiile lumii, zicerile și faptele oamenilor. Când apar neadevăruri și ele sunt prezentate ca fiind adevărul Bibliei, cei care au o relație cu Hristos nu se vor încrede în ce spune predicatorul, ci vor cerceta Scripturile în fiecare zi ca să vadă dacă aceste lucruri stau astfel.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...