Articolul precedentRoda – beată de bucurie
  Articolul următorIrod – păcat fundamental

  Dovada lucrării Duhului Sfânt

  Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmii 51:10)

  Urmărește ediția video aici.

  Duhul Sfânt este un agent liber, lucrător și independent. Dumnezeul cerului folosește Duhul Său așa cum dorește; inimile oamenilor, judecata omenească și metodele oamenilor nu pot pune hotare lucrării Sale… la fel cum nu pot spune vântului: „Îți poruncesc să bați în cutare direcție și să te porți așa și așa.” La fel cum vântul acționează cu putere, aplecând sau doborând copacii cei falnici din calea sa, în mod similar Duhul Sfânt influențează inimile oamenilor și niciun om nu poate limita acțiunea Sa. (…)

  Trebuie curățată fântâna inimii pentru ca izvoarele ce pornesc din ea să poată deveni curate. Nu există siguranță pentru acela care are o religie doar de formă, care are numai o formă de evlavie. Viața creștinului nu este o modificare sau o îmbunătățire a vieții celei vechi, ci o transformare a naturii. Se produce în totalitate moartea față de păcat, față de eu și se începe o viață complet nouă. Această schimbare poate avea loc numai prin lucrarea eficace a Duhului Sfânt.

  Duhul lui Dumnezeu Se manifestă în mod diferit la persoane diferite. Unii, mișcați de puterea Sa, vor tremura înaintea Cuvântului lui Dumnezeu. Convingerile lor devin atât de profunde, încât în inima lor se dezlănțuie o adevărată furtună și întreaga lor ființă este pătrunsă de puterea convingătoare a adevărului. (…)

  Alții sunt aduși la Hristos pe o cale mai blândă. Sub acțiunea lucrării Duhului, bărbați și femei care au fost morți în greșelile și păcatele lor sunt convinși de starea lor și se convertesc. Cei nechibzuiți și îndărătnici devin serioși. Cei împietriți se pocăiesc de păcatele lor, iar cei necredincioși încep să creadă. Cei implicați în jocuri de noroc, bețivii și cei destrăbălați devin serioși, liniștiți și curați. Cei răzvrătiți și încăpățânați devin blânzi și asemenea lui Hristos.

  Duhul Sfânt acționează asupra ființei lăuntrice până când aceasta devine conștientă de puterea divină a lui Dumnezeu și toate capacitățile spirituale sunt trezite spre acțiune hotărâtă. În suflet are loc o lucrare profundă, meticuloasă, pe care cei din exterior nu o pot vedea. (…)

  Cei care Îl iubesc pe Dumnezeu cu adevărat au dovada lăuntrică a faptului că sunt iubiți de Dumnezeu. Ei au comuniune cu Hristos și inimile lor sunt încălzite de o dragoste fierbinte pentru El. Dumnezeu îi socotește ai Săi și le împarte daruri speciale, ajutându-i să devină desăvârșiți în Hristos, mai mult decât biruitori prin Acela care i-a iubit. – Signs of the Times, 8 martie 1910

  Dovada lucrării Duhului Sfânt - 2019. Duhul Sfânt acționează asupra ființei lăuntrice până când aceasta devine conștientă de puterea divină a lui Dumnezeu și toate capacitățile spirituale sunt trezite spre acțiune hotărâtă. În suflet are loc o lucrare profundă, meticuloasă, pe care cei din exterior nu o pot vedea.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...