Articolul precedentRoda – beată de bucurie
  Articolul următorIrod – păcat fundamental

  Dovada lucrării Duhului Sfânt

  Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmii 51:10)

  Urmărește ediția video aici.

  Duhul Sfânt este un agent liber, lucrător și independent. Dumnezeul cerului folosește Duhul Său așa cum dorește; inimile oamenilor, judecata omenească și metodele oamenilor nu pot pune hotare lucrării Sale… la fel cum nu pot spune vântului: „Îți poruncesc să bați în cutare direcție și să te porți așa și așa.” La fel cum vântul acționează cu putere, aplecând sau doborând copacii cei falnici din calea sa, în mod similar Duhul Sfânt influențează inimile oamenilor și niciun om nu poate limita acțiunea Sa. (…)

  Trebuie curățată fântâna inimii pentru ca izvoarele ce pornesc din ea să poată deveni curate. Nu există siguranță pentru acela care are o religie doar de formă, care are numai o formă de evlavie. Viața creștinului nu este o modificare sau o îmbunătățire a vieții celei vechi, ci o transformare a naturii. Se produce în totalitate moartea față de păcat, față de eu și se începe o viață complet nouă. Această schimbare poate avea loc numai prin lucrarea eficace a Duhului Sfânt.

  Duhul lui Dumnezeu Se manifestă în mod diferit la persoane diferite. Unii, mișcați de puterea Sa, vor tremura înaintea Cuvântului lui Dumnezeu. Convingerile lor devin atât de profunde, încât în inima lor se dezlănțuie o adevărată furtună și întreaga lor ființă este pătrunsă de puterea convingătoare a adevărului. (…)

  Alții sunt aduși la Hristos pe o cale mai blândă. Sub acțiunea lucrării Duhului, bărbați și femei care au fost morți în greșelile și păcatele lor sunt convinși de starea lor și se convertesc. Cei nechibzuiți și îndărătnici devin serioși. Cei împietriți se pocăiesc de păcatele lor, iar cei necredincioși încep să creadă. Cei implicați în jocuri de noroc, bețivii și cei destrăbălați devin serioși, liniștiți și curați. Cei răzvrătiți și încăpățânați devin blânzi și asemenea lui Hristos.

  Duhul Sfânt acționează asupra ființei lăuntrice până când aceasta devine conștientă de puterea divină a lui Dumnezeu și toate capacitățile spirituale sunt trezite spre acțiune hotărâtă. În suflet are loc o lucrare profundă, meticuloasă, pe care cei din exterior nu o pot vedea. (…)

  Cei care Îl iubesc pe Dumnezeu cu adevărat au dovada lăuntrică a faptului că sunt iubiți de Dumnezeu. Ei au comuniune cu Hristos și inimile lor sunt încălzite de o dragoste fierbinte pentru El. Dumnezeu îi socotește ai Săi și le împarte daruri speciale, ajutându-i să devină desăvârșiți în Hristos, mai mult decât biruitori prin Acela care i-a iubit. – Signs of the Times, 8 martie 1910

  Dovada lucrării Duhului Sfânt - 2019. Duhul Sfânt acționează asupra ființei lăuntrice până când aceasta devine conștientă de puterea divină a lui Dumnezeu și toate capacitățile spirituale sunt trezite spre acțiune hotărâtă. În suflet are loc o lucrare profundă, meticuloasă, pe care cei din exterior nu o pot vedea.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...