Rugați-vă pentru Duhul lui Dumnezeu

  Cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer? (Luca 11:13)

  Urmărește ediția video aici.

  Promisiunea Duhului Sfânt era cea mai strălucitoare speranță și consolarea cea mai puternică pe care Domnul Hristos ar fi putut s-o lase ucenicilor Săi atunci când S-a înălțat la ceruri. Adevărurile din Cuvântul lui Dumnezeu fuseseră îngropate sub gunoiul interpretării eronate; preceptele omenești, plăsmuirile ființelor finite fuseseră înălțate mai presus de Cuvântul viului Dumnezeu. Sub puterea Duhului Sfânt, apostolii au delimitat adevărul de teoriile false și au dat poporului Cuvântul vieții.

  Duhul lui Dumnezeu i-a inspirat pe slujitorii Săi care, fără teamă, au rostit adevărurile care le fuseseră încredințate. Şi, având această demonstrație a puterii Duhului, iudeii nu au putut decât să-și vadă vinovăția de a refuza dovezile trimise de Dumnezeu. Însă ei nu au cedat și au rămas în împotrivirea lor nelegiuită. (…)

  Trebuie să ne rugăm pentru împărtășirea Duhului Sfânt ca remediu pentru sufletele bolnave de păcat. Adevărurile revelației, simplificate și făcute ușor de înțeles, sunt acceptate de mulți ca suplinind tot ce este esențial; însă Duhul Sfânt, lucrând asupra inimii, trezește o dorință arzătoare după adevărul neatins de eroare. Cei care doresc să știe cu adevărat ce este adevărul nu pot rămâne în ignoranță; căci adevărul cel prețios îl răsplătește pe căutătorul stăruitor. Trebuie să simțim puterea de convertire a harului lui Dumnezeu, și eu îi îndemn pe toți aceia care și-au închis inima față de Duhul lui Dumnezeu să descuie ușa și să se roage cu ardoare: „Rămâi cu mine!”

  Domnul dorește ca fiecare dintre copiii Săi să fie bogat în credință, și această credință este rodul lucrării Duhului Sfânt asupra minții. Ea sălășluiește în fiecare suflet care dorește să o primească.

  Duhul Sfânt nu lasă niciodată fără ajutor sufletul care privește la Isus. El ia din lucrurile lui Isus și le arată căutătorului. Iar dacă ochii sunt păstrați ațintiți asupra Domnului Isus, lucrarea Duhului nu încetează până când sufletul nu ajunge asemenea chipului Său. Sub influența plină de har a Duhului, păcătoșii sunt schimbați în duhul și scopul vieții lor până ce devin una cu Hristos. Devotamentul lor pentru Dumnezeu crește; ei flămânzesc și însetează după neprihănire și, privind la Hristos, sunt schimbați din slavă în slavă și devin tot mai mult asemenea Mântuitorului lor. – Signs of the Times, 27 septembrie 1899

  Rugați-vă pentru Duhul lui Dumnezeu - 2019. Trebuie să simțim puterea de convertire a harului lui Dumnezeu, și eu îi îndemn pe toți aceia care și-au închis inima față de Duhul lui Dumnezeu să descuie ușa și să se roage cu ardoare: „Rămâi cu mine!”
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...