Încercarea ce va veni

  Stați gata dar, având mijlocul încins cu adevărul. (Efeseni 6:14)

  Urmărește ediția video aici.

  Dumnezeu a luat toate măsurile necesare în Scripturi pentru a ne echipa împotriva amăgirii, și noi vom fi fără scuză dacă, prin neglijarea Cuvântului lui Dumnezeu, nu suntem în stare să ne împotrivim înșelăciunilor celui rău. Trebuie să veghem în vederea rugăciunii. Trebuie să cercetăm Scripturile în fiecare zi cu stăruință ca să nu fim prinși în lațul vreunei erori amăgitoare ce seamănă cu adevărul. (…)

  Ioan prezintă scene cu privire la timpul în care ne aflăm. El spune: „Şi Templul lui Dumnezeu, care este în cer, a fost deschis și s-a văzut chivotul legământului Său.” Chivotul conține tablele pe care este inscripționată Legea lui Dumnezeu. Pe insula Patmos, Ioan a văzut în viziune profetică poporul lui Dumnezeu și a văzut că în acest timp atenția urmașilor adevărați și credincioși ai lui Hristos avea să fie atrasă de ușa deschisă a Locului Preasfânt din sanctuarul ceresc. El a văzut că ei Îl vor urma prin credință pe Isus dincolo de perdeaua unde El slujește, deasupra chivotului lui Dumnezeu ce conține Legea Sa de neschimbat. Profetul îi descrie astfel pe cei credincioși: „Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus.” Aceasta este categoria de oameni care va stârni mânia balaurului, deoarece ei ascultă de Dumnezeu. (…)

  Tot felul de influențe se vor abate cu putere asupra noastră, însă noi nu trebuie să ne lăsăm afectați de ele. Dumnezeu ne-a dat un standard cu privire la neprihănire și adevăr – Legea și mărturia. Sunt mulți care pretind că Îl iubesc pe Dumnezeu, însă, când Scripturile sunt deschise înaintea lor și când le sunt prezentate dovezi care prezintă cerințele Legii lui Dumnezeu, ei manifestă spiritul balaurului. Ei urăsc lumina și nu vor să vină la lumină, ca să nu le fie descoperite faptele. Ei nu vor să-și compare credința și învățăturile cu Legea și mărturia. Ei își întorc urechile ca să nu audă adevărul și declară cu nerăbdare că tot ce vor să audă este despre credința în Hristos… Ei refuză să recunoască porunca a patra, care ne cere să sfințim Sabatul zilei a șaptea. Ei declară că Domnul i-a învățat că nu mai trebuie să păzească Sabatul Legii Sale.

  Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Cine zice «Îl cunosc», și nu păzește poruncile Lui este un mincinos și adevărul nu este în el.” (…) Lucrarea noastră este să înălțăm Legea lui Dumnezeu; căci Domnul Hristos a spus: „Ferice de cei ce păzesc poruncile Sale ca să aibă drept la pomul vieții și să intre pe porți în cetate” (trad. King James). – Signs of the Times, 22 aprilie 1889

  Încercarea ce va veni - 2019. Tot felul de influențe se vor abate cu putere asupra noastră, însă noi nu trebuie să ne lăsăm afectați de ele. Dumnezeu ne-a dat un standard cu privire la neprihănire și adevăr – Legea și mărturia.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...