Apropierea sfârșitului

  În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail […] aceasta va fi o vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt neamurile și până la vremea aceasta. (Daniel 12:1)

  Vremuri tulburi sunt chiar acum asupra noastră. Împlinirea semnelor timpurilor constituie dovada că ziua Domnului este aproape, este chiar la ușă. Ziarele de fiecare zi indică un conflict teribil în viitor. Tâlhării cumplite au loc în mod frecvent. Grevele sunt la ordinea zilei. Furturi și crime sunt comise la tot pasul. Oameni posedați de demoni iau viața altor oameni, și chiar a copiilor. Toate aceste lucruri dovedesc că venirea Domnului Hristos este foarte aproape.

  Învățătura că oamenii sunt liberi de obligația de a asculta de cerințele lui Dumnezeu a slăbit forța obligației morale și a deschis stăvilarele nedreptății asupra lumii. (…)

  Tribunalele sunt corupte. Conducătorii sunt stăpâniți de dorința după câștig și iubirea de plăceri senzuale. Necumpătarea a întunecat facultățile mintale ale multora, astfel că Satana are control deplin asupra lor. Juriștii sunt corupți, mituiți, înșelați. Beția și chefurile, patimile, invidia, necinstea de tot felul sunt prezente printre cei ce administrează legile. „Dreptatea este dată la o parte: căci adevărul s-a prăbușit în stradă, iar dreptatea nu se poate apropia” (Isaia 59:14; trad. King James). Oamenii se grăbesc în această cursă nebună după câștig și îngăduințe păcătoase ca și când nu ar exista Dumnezeu, cer sau viață veșnică. (…)

  „O vreme de strâmtorare cum n-a mai fost” este gata să vină curând asupra noastră și vom avea nevoie de o experiență pe care mulți sunt prea nepăsători să se străduiască să o dobândească. Adesea strâmtorarea este mai mare decât anticipăm că va fi, însă acest lucru nu este valabil în ce privește criza din fața noastră. Cea mai vie reprezentare nu poate reda magnitudinea chinului ce va urma. În acest timp de strâmtorare, fiecare va trebui să stea în picioare singur înaintea lui Dumnezeu.

  Acum este momentul, în timp ce Marele nostru Preot face ispășire pentru noi, să căutăm să devenim desăvârșiți în Hristos. Mântuitorul nostru nu a putut fi făcut să cedeze în fața ispitei nici măcar în gând. Satana găsește în inimile oamenilor un loc prin care să ne prindă; este nutrită vreo dorință păcătoasă și, prin intermediul acesteia, ispitele sale își exercită puterea. Însă Domnul Hristos a spus despre Sine: „Vine stăpânitorul lumii acesteia, dar nu are nimic în Mine.” Satana nu a putut găsi nimic în Fiul lui Dumnezeu care să-L facă să poată câștiga victoria. Domnul Hristos a păzit poruncile Tatălui Său și în El nu exista niciun păcat pe care Satana să-l poată folosi în avantajul său. Aceasta este starea în care trebuie să fie găsiți aceia care doresc să stea în picioare în timpul de strâmtorare. – Review and Herald, 14 martie 1912

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...