Apropierea sfârșitului

  În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail […] aceasta va fi o vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt neamurile și până la vremea aceasta. (Daniel 12:1)

  Vremuri tulburi sunt chiar acum asupra noastră. Împlinirea semnelor timpurilor constituie dovada că ziua Domnului este aproape, este chiar la ușă. Ziarele de fiecare zi indică un conflict teribil în viitor. Tâlhării cumplite au loc în mod frecvent. Grevele sunt la ordinea zilei. Furturi și crime sunt comise la tot pasul. Oameni posedați de demoni iau viața altor oameni, și chiar a copiilor. Toate aceste lucruri dovedesc că venirea Domnului Hristos este foarte aproape.

  Învățătura că oamenii sunt liberi de obligația de a asculta de cerințele lui Dumnezeu a slăbit forța obligației morale și a deschis stăvilarele nedreptății asupra lumii. (…)

  Tribunalele sunt corupte. Conducătorii sunt stăpâniți de dorința după câștig și iubirea de plăceri senzuale. Necumpătarea a întunecat facultățile mintale ale multora, astfel că Satana are control deplin asupra lor. Juriștii sunt corupți, mituiți, înșelați. Beția și chefurile, patimile, invidia, necinstea de tot felul sunt prezente printre cei ce administrează legile. „Dreptatea este dată la o parte: căci adevărul s-a prăbușit în stradă, iar dreptatea nu se poate apropia” (Isaia 59:14; trad. King James). Oamenii se grăbesc în această cursă nebună după câștig și îngăduințe păcătoase ca și când nu ar exista Dumnezeu, cer sau viață veșnică. (…)

  „O vreme de strâmtorare cum n-a mai fost” este gata să vină curând asupra noastră și vom avea nevoie de o experiență pe care mulți sunt prea nepăsători să se străduiască să o dobândească. Adesea strâmtorarea este mai mare decât anticipăm că va fi, însă acest lucru nu este valabil în ce privește criza din fața noastră. Cea mai vie reprezentare nu poate reda magnitudinea chinului ce va urma. În acest timp de strâmtorare, fiecare va trebui să stea în picioare singur înaintea lui Dumnezeu.

  Acum este momentul, în timp ce Marele nostru Preot face ispășire pentru noi, să căutăm să devenim desăvârșiți în Hristos. Mântuitorul nostru nu a putut fi făcut să cedeze în fața ispitei nici măcar în gând. Satana găsește în inimile oamenilor un loc prin care să ne prindă; este nutrită vreo dorință păcătoasă și, prin intermediul acesteia, ispitele sale își exercită puterea. Însă Domnul Hristos a spus despre Sine: „Vine stăpânitorul lumii acesteia, dar nu are nimic în Mine.” Satana nu a putut găsi nimic în Fiul lui Dumnezeu care să-L facă să poată câștiga victoria. Domnul Hristos a păzit poruncile Tatălui Său și în El nu exista niciun păcat pe care Satana să-l poată folosi în avantajul său. Aceasta este starea în care trebuie să fie găsiți aceia care doresc să stea în picioare în timpul de strâmtorare. – Review and Herald, 14 martie 1912

  Apropierea sfârșitului - 2019. Acum este momentul, în timp ce Marele nostru Preot face ispășire pentru noi, să căutăm să devenim desăvârșiți în Hristos. Mântuitorul nostru nu a putut fi făcut să cedeze în fața ispitei nici măcar în gând.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...